Jouw QUIZ resultaat is binnen!

Jouw geheime EXPERT factor is:

STRATEGIE

Jouw stuiterende statement start met: "Ik denk vooruit..." 

Hier is jouw persoonlijke
Expert-Factor 3 stappenplan  

Stap 1 - Denk overal strategisch

Een business plan uitdenken, dat lukt je goed. Maak vooral ook strategieën voor zaken die je nog minder gemakkelijk afgaan.

Stap 3 - Omarm jouw EXPERT Factor

Zet jouw unieke talent - strategie - maximaal in voor jouw business. 

Stap 2 - Vul je team aan

Een strateeg als jij denkt stappen uit. Zet de juiste, uitvoerende  mensen in je team en je bent onstopbaar.

Als we even snel naar jouw resultaten kijken:

  • Weet ik dat niks aan het toeval overlaat. Jij weet waar je het over hebt. Noem het maar saai of degelijk, voor jou werkt dat. 
  • Jij hebt een natuurlijke gave om te weten wat jouw stip op de horizon is. Jij weet waar je naar toe werkt en je weet ook dat het tijd kost.  
  • Jouw klanten zijn nooit onplezierig verrast. Jij hebt je werk af op de afgesproken tijd en het werk is goed.  
  • Je bent niet ongeduldig omdat je weet dat bepaalde zaken tijd kosten, dat heb je allemaal in een tijdlijn gepland zodat je weet dat het realistisch is.

Jij checkt alle belangrijke vinkjes aan

1

Jij bent goed in wat je doet en jij denkt voordat je doet. Jij laat niets aan het toeval over. Jouw klanten weten dat het goed komt.  

2

De klanten die je trekt vertrouwen op jou en op je talenten. Jij bent betrouwbaar, een klant kan van jou op aan. 

3

Je brengt structuur in de wereld en geniet ervan je klanten te helpen met strategie en structuur. Dit is één van de redenen waarom jij ondernemer bent. 

Terwijl je dit leest ... 

Check jij je planning en knik je tevreden. Jij loopt op schema. Je weet exact waar jouw stip op de horizon staat en je bent daar moeilijk vanaf te brengen. Focus gaat jou gemakkelijk af.    

Jouw bijnaam zou ook 'Regenboog' kunnen zijn. Jij weet als geen ander dat alle basisstappen genomen moeten worden voordat je bij een eindresultaat komt. Een regenboog verschijnt ook nooit per toeval. Zo bouw jij ook je business op. 

In de loop van de jaren heb je leren vertrouwen op jouw strategische kant. Je weet dat het goed komt en jouw klanten hebben je nodig voor structuur, overzicht en strategie.  

Als strategisch ondernemer vind je het vaak lastig om met klanten te werken die van hot naar her lijken te gaan. Jouw gave is vaak nodig aan het begin van trajecten en veranderingen. Zodra de planning of het stappenplan klaar staat draag jij het project of de klant graag over.     

En toch ... 

De valkuil van een strategie-ondernemer is dat jij altijd alles wilt vooruit denken. Jij ziet de stappen achter elkaar, je weet waar je heen moet. Jouw klanten werken graag met jou omdat jij alles uitdenkt, je bent betrouwbaar en zorgt voor rust en overzicht.

Als EXPERT laat jij niks aan het toeval over. Jij weet waar je het over hebt. Noem het maar saai of degelijk, voor jou werkt dat. Jouw klanten zijn nooit onplezierig verrast. Jij hebt je werk af op de afgesproken tijd en het is goed. Als ondernemer weet jij ook heel goed wat jouw stip op de horizon is. Jij weet waar je naar toe werkt en je weet ook dat het tijd kost. Je bent niet ongeduldig omdat je weet dat bepaalde zaken tijd kosten, dat heb je allemaal in een tijdlijn gepland zodat je weet dat het realistisch is.

Jij hebt ook gemerkt dat je niet alles alleen kunt en bent er aan toe om een team op te bouwen of je hebt al teamleden. 

Soms mis je die sprankeling die andere ondernemers lijken te hebben. Dat bruisende, dat altijd maar enthousiast ergens in duiken. Een deel van jou keurt dat gedrag ook af, je vindt dat ondoordacht en onbezonnen. 

Toch zou je wel eens vaker willen onderzoeken welke kansen je laat liggen. Waar je werk kunt uitbesteden. En vooral hoe jij je bedrijf kunt opschalen.


Je mag zo trots op jezelf zijn!

Quote: "The essence of strategy is choosing what not to do"

- Michael Porter

Je vraagt je af hoe je verder moet ...

Gebruik je geheime expert factor om te groeien

Wil je weten hoe ik dat aanpak?
Ik ontwerp een VrijheidsOndernemers® Huis

Het VrijheidsOndernemers® Huis is een snelle manier om jouw business onder de loep te nemen en verder uit te bouwen.
Loop maar eens mee door het huis en bouw tegelijkertijd je eigen huis. Wil je direct aan de slag? Vraag de gratis Masterclass meteen op.

Aantrekkingskracht

Communiceer jij met je droomklanten? Gebruik je de juiste woorden, sta je in je beste energie, ben je magnetisch (je trekt aan en stoot af) en ben je enthousiast over je eigen business? 

In dit deel van je huis definieer jij je weggever, je gratis content, je gated content, bepaal jij je community en weet je wie jouw superfans zijn. Je voelt je een EXPERT.

Je gaat van de oprit naar de voordeur naar de bel en naar het halletje. 

Aanbod

Welke producten bied jij aan? Is het gemakkelijk om ze te vinden op je site, kan ik meteen iets van je kopen? En welke prijzen vraag je? Kan de wereld zien wat jij doet en heb je krachtige testimonials? 

In dit deel van je huis definieer jij je aanbod, geef jij je klanten een perspectief, heb je testimonials en behind-the-scenes. Je voelt je een ONDERNEMER.

Je gaat van de woonkamer naar de ramen, het uitzicht richting de trap.  

Professionaliseren

Kun jij je bedrijf opschalen? Verdien jij geld als je niet werkt? Heb je al je software en systemen geregeld? Is er al een team of werk je met VA's? Maak je het jezelf gemakkelijk of buffel je door?

In dit deel van je huis ontwerp jij processen, zorgen systemen ervoor dat klanten kunnen werken en heb jij leren delegeren. Je voelt je steeds meer een CEO. 

Je gaat stap voor stap de trap op, richting de overloop en slaapkamers.  

Positionering

Positioneer jij je bewust in de Champions League of blijf je in de kneusjes klas? Bekommer jij je om je branding, expert content, huisstijl en een geregistreerd merk? Kies jij echt bewust of laat je het gebeuren?

In dit deel van je huis kies jij bewust voor de klasse waarin jij speelt. Je accepteert niet langer dat het niks lijkt. Je voelt je steeds meer de geslaagde Business Owner.  

Je richt je slaapkamers in, hebt een goed dak en een rokende schoorsteen.  

Tijdens de vrijblijvende, gratis Strategie Call ontdek je samen met mij hoe jij jouw business laat floreren door juist jouw UNIEKE Expert Factor Strategie maximaal in te zetten

Hoe kom jij uit je valkuilen? 

Jouw persoonlijke 3 stappen plan staat hierboven al beschreven.
Zullen we er eens dieper in duiken?

1. Maak strategie jouw focus

Een strategisch ondernemer als jij kan overal een strategie voor maken. Ook voor non business vraagstukken. Wellicht zie je jezelf nog niet meteen als een bruisende, netwerkende ondernemer, met jouw strategische kant ontwerp jij ook hier een stappenplan voor.  

Zie het als een kronkelweg met zijtakken, in plaats van een recht doorgaande weg. 

ACTIE 1: Maak een overzicht in je business van onderdelen waar jij al strategisch bent, waar je rust en overzicht voelt. Implementeer daarna een strategie op een gebied waar je nog onrust voelt.

2. Vul je team aan

Geef jouw bedrijf het team dat het nodig heeft. Niemand is goed in alles. Zodra jij weet waar jij energie lekt en waar je succes laat liggen zoek jij naar versterking. Een goed teamlid verdient zich meteen terug. 

ACTIE 2: Ken jezelf zo goed dat je weet waar je versterking nodig hebt. Als dit vereist dat jij assessments of persoonlijkheidsonderzoeken nodig hebt, dan doe je dat en investeer je daarin. 

3. Claim je EXPERT status

Na vandaag moedig ik je aan om jezelf echt EXPERT te noemen. Jij bent ergens goed in, je leeft van je kennis, klanten willen meer van jou. Ik deel graag de wijsheid van het krachtdier* VALK met je: "Ik leer je om vanuit je hoger zelf te leven en vanaf grotere hoogte op je doel te focussen. Met geduld en behendigheid kun je dan je kansen grijpen. Assertiviteit en onafhankelijkheid leiden tot een grotere vrijheid in jezelf". 

*Uit het card deck Krachtdieren van Petra Stam

ACTIE 3: Verzamel testimonials, maak een opschepdocument, praat met klanten, verbeter je kennis maar vooral VOEL dat jij een EXPERT bent en dat je waarde brengt aan je klanten. 

Als werken vanuit STRATEGIE belangrijk voor je is

Waardeer dit talent en die strategie als inspiratie naar de toekomst.

Jouw talent Strategie stelt je in staan om patronen te zien. Omdat jij deze patronen ziet, probeer je alternatieve scenario's uit waarbij jij je steeds afvraagt: "Stel dat dat en dat gebeurt? Oké, en wat als dat en dat gebeurt?" Door steeds weer deze vraag te stellen, kun je alvast om de volgende hoek kijken en eventuele hindernissen nauwkeurig evalueren. Omdat je kunt zien waar elk pad naartoe leidt, begin je te sorteren en te kiezen.

  • Bouw je business op rond strategie. Dit talent stelt jou in staat om orde te scheppen in chaos en de beste weg voorwaarts te vinden.
  • Weet dat strategisch denken geen vaardigheid is die aan te leren valt. Het is een onderscheidende manier van denken, een bijzondere kijk op de wereld als totaal. Het is een perspectief dat jou in staat stelt patronen te onderscheiden waar anderen slechts complexiteit zien.
  • Jij elimineert de paden die rechtstreeks in weerstand zullen uitmonden. Je elimineert de paden die in een moeras van verwarring zullen uitlopen. Je elimineert de paden die nergens naartoe leiden.
  • En zo blijft je schiften tot alleen het pad van jouw keuze overblijft - jouw strategie. Gewapend met jouw strategie ga je verder. Dit is jouw thema Strategisch in actie. "Wat als ...?" Kies. Sla een nieuwe weg in.

Wij hebben nog niet kennisgemaakt

Ik ben Jeanet. Naast VrijheidsOndernemer® ben ik de persoon achter de quiz die je net nam. Het begon allemaal zo'n 10 jaar geleden, toen ik ondernemersgroepen ging begeleiden. Het viel mij op dat bepaalde valkuilen en moeilijke momenten bij verschillende kennisprofessionals steeds terugkwamen. Na een jarenlange zoektocht kwam ik uiteindelijk op 4 expert-factoren uit.

Nadat ik mijn coaching afstemde op de verschillende types werden de resultaten meteen zichtbaar. Er is geen one size fits all, als het om ondernemen gaat. Inmiddels heb ik ondernemers naar ruim € 500.000 begeleid en al veel ondernemers over de magische ton gecoacht. 

Diep van binnen ben ik nog steeds een Drentse meisje. Toch kan ik inmiddels zien wat ik wel gepresteerd heb en weet ik dat ik voor mijn EXPERT factor mag staan en daar goed geld voor mag vragen. Na ruim 17 jaar ondernemerschap en met zo'n 10 jaar ervaring in het coachen van groepen durf ik ook op mijn intuïtie te vertrouwen.

Jeanet Bathoorn 

Extra content voor de Strategie Expert

Ik maak het je graag gemakkelijk. Uit alle podcast-afleveringen die ik al opgenomen heb, heb ik er 3 voor je uitgezocht. Ik praat met een ondernemer die strategisch onderneemt, ik spreek over vertrouwen en overgave en ik leer je meteen hoe jij jouw expert positie claimt. Je gaat hier herkenning vinden en tips uit halen. 

#262 Strategie saai en degelijk? Hoe jij wel het verschil maakt

Jouw geheime expert factor beslist voor jou of je gelukkig en succesvol in je business bent. In deze aflevering leg ik de geheime Expert Factor STRATEGIE uit. Deze 4 factoren zijn: Ideeën, Visie, Intuïtie, Strategie.   >> Luister naar aflevering 262

#226 Claim je Expert Positie

Ik beschrijf 8 praktische manieren die jij kunt gebruiken om te werken aan die belangrijke expert positie. >> Luister naar aflevering 226

#149 Een missiegedreven bedrijf groot maken 

Richard de Leth was keurig op weg om huisarts te worden toen hij eerlijk moest toegeven dat het worden van een reguliere huisarts hem niet gelukkig maakte. Hij ging vervolgens op een missie. Hij heeft met strategie zijn missiegedreven bedrijf groot gemaakt. >> Luister naar aflevering 149

Voel jij dat het tijd is om moeiteloos te ondernemen en een droomomzet te realiseren met jouw geheime expert factor STRATEGIE?

Gotcha! Ik snap je. Ik voel je ambitie en ik weet dat je een topper bent.
Jouw klanten weten dat ook. Daarom komen ze terug.

Ik werk al jaren met experts die hun talent volledig omarmen. Zij stralen en ondernemen moeiteloos. 

Speciaal voor jou nam ik een EXTRA masterclass op waarbij ik jouw geheime expert factor koppel aan mijn framework van het VrijheidsOndernemers® Huis. Stap voor stap laat ik jou en honderden anderen zien hoe jij jouw business opbouwt en hoe jij groeit zodat jij van ondergewaarde expert naar florerende VrijheidsOndernemer® gaat. Je ontvangt de masterclass nadat jij jouw call hebt ingeboekt.