fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

295. Sigrun: zelfgemaakte miljonair, online bedrijf, mentaliteit, trends.

Van Onzekerheid tot Ondernemerssucces: Het Verhaal van Sigrun

Sigrun's reis is een inspirerend verhaal over veerkracht en doorzettingsvermogen. Beginnend als een uitwisselingsstudent in Rotterdam, waar haar herinneringen voornamelijk draaien om "En kopi koffie", tot aan haar transformatie tot een succesvolle ondernemer. Dit blog belicht haar reis van onzekerheid naar een zelfgemaakte miljonair en de lessen die ze onderweg leerde.

Vroege Ervaringen in Nederland

Als jonge studente bracht Sigrun twee maanden door in Rotterdam. Ondanks de culturele en taalbarrières, herinnert ze zich nog steeds de kleine dingen, zoals de lokale koffie. Deze ervaringen vormden de basis voor haar vermogen om zich aan te passen aan nieuwe omgevingen, een vaardigheid die later cruciaal zou blijken in haar ondernemersreis.

Identiteitsverschuiving en Zelfontwikkeling

De echte verandering begon toen Sigrun, na het verliezen van haar baan en het doorstaan van gezondheidsproblemen, geconfronteerd werd met de harde realiteit dat ze als 'onwerkbaar' werd beschouwd in Zwitserland. Deze periode van tegenslag dwong haar om haar leven radicaal om te gooien en het heft in eigen handen te nemen. Ze beschrijft hoe het starten van haar eigen bedrijf voelde als de enige keuze die ze had.

De kracht van Online Leren en Gemeenschap

De weg naar herstel werd versterkt door een online cursus die Sigrun in 2013 volgde. Hoewel ze aanvankelijk niet veel deed met de cursus, was de echte waarde de gemeenschap die ze vond op Facebook. Het zien van anderen die van nul naar succes gingen, wakkerde haar geloof in de mogelijkheid van online succes aan. Deze ervaring benadrukt het belang van rolmodellen en gemeenschap in het proces van persoonlijke en professionele groei.

Rolmodel en Invloed

Als ondernemer realiseerde Sigrun zich al snel dat haar acties, hoe klein ook, anderen inspireerden. Ze begon haar reis en prestaties te delen, niet alleen als bewijs van haar succes, maar ook om anderen te motiveren om hun eigen stappen te zetten. Dit aspect van haar verhaal onderstreept het belang van transparantie en delen binnen de ondernemersgemeenschap, vooral voor vrouwen.

Vrouwen en de Conversatie over Geld

Sigrun benadrukt ook het belang van het bespreken van financiën, een vaak taboe onderwerp, vooral onder vrouwen in West-Europa. Door open te zijn over inkomsten en succes, streeft ze ernaar gendergelijkheid te bevorderen en vrouwen aan te moedigen financieel onafhankelijk te zijn. Dit deel van haar verhaal is cruciaal voor het begrijpen van de impact die financiële onafhankelijkheid kan hebben op persoonlijke vrijheid en zelfvertrouwen.

Conclusie

Sigrun's reis van een onzekere student naar een invloedrijke ondernemer is niet alleen een getuigenis van haar persoonlijke kracht maar ook een oproep aan alle vrouwen om hun potentieel te omarmen, ongeacht de obstakels. Haar verhaal is een inspirerende herinnering aan de kracht van veerkracht, gemeenschap, en het belang van rolmodellen in de reis naar succes.


Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering van de VrijheidsOndernemers show! 

Ben je klaar om jouw geheime expertfactor te ontdekken? Doe dan nu de gratis quiz op jeanetbathoorn.nl/quiz en ontdek hoe jij kunt schitteren als ondernemer.

En als je nog meer begeleiding wilt bij het opbouwen van jouw bedrijf, ben je misschien wel klaar om met mij te werken. Boek een vrijblijvende freedom call met mij, Jeanet Bathoorn, en laten we samen jouw ondernemersavontuur naar nieuwe hoogten brengen.

Voor meer waardevolle tips en inzichten, bezoek mijn website op jeanetbathoorn.nl en volg mij op LinkedIn.

Blijf op de hoogte van mijn laatste updates en inspirerende content door mij te volgen op Instagram en Facebook, en vergeet niet om lid te worden van onze bruisende community in de gratis VrijheidsOndernemers Facebook groep.

Als je genoten hebt van deze aflevering en er inspiratie uit hebt gehaald, deel het dan met jouw netwerk. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter via Google. Jouw steun betekent alles voor ons!

Tot de volgende keer, en vergeet niet: jouw vrijheid als ondernemer begint hier. Bedankt voor het luisteren!