fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

Podcast 80. Stef Linsen – Psychiater & auteur “Help, mijn partner heeft een depressie / psychose”

Podcast #80: Luister hier terug. 

AUTEURSMAAND Dag 22: Stef Linsen, psychiater en auteur van de boeken 'Help, mijn partner heeft een depressie' en 'Help, mijn partner heeft een psychose'.  Stef Linsen (psychiater-psychotherapeut) heeft meer dan 25 jaar ervaring. Hij werkte met adolescenten, ouderen en volwassenen in diverse instituten ((poli)klinisch en dagbehandeling),een tbs-kliniek, een instituut voor zwakzinnigenzorg en in een eigen praktijk.
Nu werkt hij freelance voor (onder andere forensische) ggz-instellingen en geeft hij leerpsychotherapie aan psychiaters in opleiding.

Waarom schrijft hij op eigen initiatief een boekenserie voor partners van mensen die lijden aan een psychische stoornis? “Uit mijn lange praktijk ervaring weet ik dat partners van mensen die lijden aan psychose, manie, depressie (en andere psychische stoornissen!) fors worden belast. Zij kunnen niet alle nuttige informatie die ze nodig kunnen hebben vlot vinden. Nuttige hulp bronnen blijven onontdekt en ongebruikt. Dat is een gemiste kans. Als die situatie lang duurt kunnen partners er zelf ziek van worden. Daarmee is niemand geholpen en de ziektekosten lopen op.”

Wij praten over het ondernemer zijn in een branche waar dat niet gebruikelijke is, over de keuze om boeken voor het grote publiek te schrijven en over depressie en psychose. 

Meer informatie vind je op https://www.steflinsen-psychiatrie-partnerhulp.nl/
Ga naar zijn YouTube kanaal De psychiater prater  

Deel, abonneer jezelf, schrijf een review

Dank voor het luisteren naar deze aflevering. Als deze aflevering jou inspiratie heeft gegeven of als je deze podcast leuk vond, deel het dan met je netwerk.

Abonneer je op de podcast en geef een review via iTunes.

Leave a Comment: