fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

Podcast 54. Moet ik geloven dat er oneindig veel geld is?

Podcast #54: Luister hier terug

Lezersvraag: moet ik geloven dat er oneindig veel geld is?

"Ontzettend bedankt voor het delen van je kennis met betrekking tot de money mindset, heel fijn. Ik heb ook gelijk je boek gekocht, nog niet gelezen maar wil er graag mee aan de slag. Je vraagt, welke blokkade springt er voor jou uit – nou, die eigenwaarde is zeker een punt, klassiek gevalletje van ik ben niet veel waard –> durf niets of niet veel te vragen. Enfin, dat is een kwestie van kijken wat je aan waarde levert en kan leveren en dat realistisch waarderen in geld, lijkt me.

Maar er is nog iets waar ik ook erg mee zit. Het idee dat er een eindige hoeveelheid geld is, en dat als ik “veel” geld zou verdienen, ik dan andermans geld aan het opslurpen ben en zij daardoor een minder leuk leven kunnen leiden. Ik kijk dan bijvoorbeeld naar super-successvolle veelverdieners, zij harken miljoenen binnen, en dan denk ik, ja maar wat heeft de wereld er eigenlijk aan, dat jij een kolossaal huis kunt betalen en je suf kunt reizen met je kids? Heeft Tony Robbins al die miljarden nou nodig? Andere mensen kunnen nu toch minder doen, omdat zij geld aan hen hebben gegeven…?

Dus van daaruit durf ik ook niet al te veel te vragen. Ik kom hier niet echt uit. Moet je geloven dat er gewoon oneindig veel geld is…? Ik ben heel erg van de logische en rationele verklaringen, dan kom je gelijk in allerlei economische details terecht dus dat helpt ook niet echt. Hoe kijk jij hier tegenaan? Ik zou het enorm waarderen als je hier iets over zou willen delen met me".


Luister naar mijn antwoord in deze podcast. 


Doe de gratis Geld Archetype test op mijn site https://jeanetbathoorn.nl/ontdek-geld-archetype/


Deel, abonneer jezelf, schrijf een review

Dank voor het luisteren naar deze aflevering. Als deze aflevering jou inspiratie heeft gegeven of als je deze podcast leuk vond, deel het dan met je netwerk.

Abonneer je op de podcast en geef een review via iTunes

Leave a Comment: