fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

Podcast 262. Je bent een strategische ondernemer, je plant en denkt vooruit

Jouw geheime Expert Factor is Strategie, je bent een strategische ondernemer

Als we even snel naar jouw resultaten kijken:

  • Weet ik dat niks aan het toeval overlaat. Jij weet waar je het over hebt. Noem het maar saai of degelijk, voor jou werkt dat
  • Jij hebt een natuurlijke gave om te weten wat jouw stip op de horizon is. Jij weet waar je naar toe werkt en je weet ook dat het tijd kost
  • Jouw klanten zijn nooit onplezierig verrast. Jij hebt je werk af op de afgesproken tijd en het werk is goed
  • Je bent niet ongeduldig omdat je weet dat bepaalde zaken tijd kosten, dat heb je allemaal in een tijdlijn gepland zodat je weet dat het realistisch is

Jouw geheime expert factor beslist voor jou of je gelukkig en succesvol in je business bent. In deze aflevering leg ik de 4 geheime Expert Factoren uit. Deze 4 factoren zijn: Ideeën, Visie, Intuïtie, Strategie. Ook leer je je krachtdier kennen tijdens deze aflevering. Iedere expert factor heeft voordelen, pluspunten als ook valkuilen en zaken om rekening mee te houden.

Je ontdekt de geheime expert factor via https://jeanetbathoorn.nl/quiz/

Wil je meer begeleiding bij het opbouwen van je business, heb je al een lekker niveau als ondernemer en wil je met mij werken? Dan pas je in mijn groepen. Boek een freedom call in met Jeanet Bathoorn.

Site: https://jeanetbathoorn.nl/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jeanetbathoorn/


Transcript (automatisch gegenereerd)

Het is niet waar. Ik heb een strateeg aan de lijn. Tenminste, daar ga ik vanuit. Ik ga er vanuit dat jij de expert factor quiz gedaan hebt. En jouw geheime expert factor hebt ontdekt en dat dat strategie was. Als je denkt waar heeft Jeanet  het over, ga jeanetbathoorn.nl/quiz. En doe daar de gratis expert Factor Quiz

zodat je ook in twee minuten weten wat jouw expert factor is. Deze aflevering is alleen voor strategen. Natuurlijk mag je luisteren als je een andere expert factor hebt natuurlijk. Maar ik heb hem echt gemaakt voor die expert factor. Die hoog scoort op strategie. de cijfers. Daar hou je van als strateeg. Op dit moment is ongeveer 

en zo’n ongeveer dertien procent van de respondenten scoort hoog op strategie. Dat is heel weinig. Dat betekent ook voor mij betekent dat het Dit maakt strategie tot een toptalent. Want het komt niet zo heel vaak voor. en ik heb je als bijnaam en misschien, misschien had je die niet verwacht, maar ik heb de bijnaam Regenboog gegeven en ik vind het ook een terechte bijnaam.

Een regenboog verschijnt pas als aan alle voorwaarden is voldaan. Dus er moet   water in de lucht zitten. De zon moet schijnen, en dat moet ook precies genoeg zijn. En als de regenboog verschijnt, en dus de omstandigheden zijn goed. De regenboog verschijnt, dan is elke regenboog voorspelbaar hetzelfde.

Altijd hetzelfde. Dezelfde kleuren opbouw dezelfde vorm. Soms heb je een dubbele regenboog, maar that’s it.  Ze zijn voorspelbaar hetzelfde en voorspelbaar prachtig. Als er een regenboog aan de horizon staat, dan zegt iedereen kijk. regenboog. Zo  zou jij ook jouw talent moeten zien. Kijk, een strateeg. Strategie.

YEAH! De werkelijkheid is vaak een beetje anders. Maar we  duiken erop in. Pluspunten van de ondernemer die hoog scoort op strategie. Jij laat niks aan het toeval over en andere mensen noemen dat saai en degelijk. Maar voor jou werkt het. Orde in de chaos scheppend ga jij voorwaarts. Jij geniet ook van dingen op orde brengen van processen, van procedures, van overzicht van lijstjes van mind maps van Flow charts.

Heerlijk vind je dat. Maar ik heb geen idee of je ook de  aflevering hebt beluisterd van de visionair. Als je dat nog niet hebt gedaan. Dan weet je dat een visionair dit talent volledig mist. Oftewel hier zit hier zit iets complementairs. Dat wat  een visionair mist, heb jij. Dat wat jij mist heeft een visionair.

Als je gaat kijken naar de  minpunten. Maar dan wat de zwakkere dingen van iemand die hoog scoort op strategie. Alles is gepland. En omdat alles gepland is, mis jij of mist jouw uitstraling soms die sprankeling die andere mensen wel hebben. Je vindt jezelf soms ook maar saai en degelijk. Maar ja … .

Nou ja, ik doe het gewoon allemaal keurig. En alles gaat goed. maar die anderen hebben leukere stories is of leukere posts, die hebben altijd wat te vertellen. En die maken wat mee. En bij jou gaat het gewoon allemaal. Nou ja, voorspelbaar goed. Uitbesteden vind je lastig. Omdat andere mensen jou niet altijd begrijpen.

En je vindt ook eigenlijk wel vaak dat je het zelf beter kunt. Dus als je dit nu al herkent en geen paniek. Ik ga nog meer vertellen, maar herken je dit al? En je wilt er eens over sparren? Of je wilt dus gewoon van je afschrijven. Je kunt mij een mailtje sturen. jeanet@vrijheidsondernemers.nl.

  je mag me ook via social media via  PM berichten sturen, maar laat me weten. Waar heeft jouw strategie je geholpen? Waar werkt je strategie jou tegen. En hoe zie ik jouw expert factor strategie terug in je profilering en in je positionering,

als je al een  zin op de muur  zou schrijven. Een mantra noemt De intuitief noemt dat een mantra. Bij jou is het een stuiterend statement. En dat start met. Ik denk vooruit. Je hebt je werk op tijd af. Je bent betrouwbaar en je weet wat er gaat komen. Dat is een talent. Nu iets heel belangrijks.

Echt heel belangrijk. Wat jij je te realiseren hebt is dat je echt anders denkt. Dus jij ziet oplossingen of manieren die andere mensen niet zien. Dit is een aangeboren talent en kan niet geleerd worden. Dat moet je je realiseren. Je hebt iets wat aangeboren is. En ook voor andere mensen heb je scoor je hier slecht op?

Dat denk je,. Waarom kan ik dat nu niet?  Waarom kan ik die processen niet? En waarom heb ik die procedures niet op orde?? Waarom heb ik zus niet en waarom heb ik zo niet? nou, omdat het wel eens niet in jouw talent zou kunnen liggen en omdat het heel moeilijk te leren is. Dus zoek een strateeg op. Die kan dit.

Wat voor de strateeg belangrijk is, is om tijd alleen te claimen. Dus elke dag tijd in plannen zodat je kunt nadenken over doelen en over strategie. En voor jou is alleen tijd de beste manier om te weten wat je te doen hebt. Dus  doe de deur dicht sluit de telefoon af. En ga gewoon lekker alleen werken en  alleen zitten.

En dat is  niet egoïstisch. Je hebt dat nodig, daar waar de ideeen ondernemer, want je ziet dat alles met elkaar verbonden is. Maar de ideeen ondernemer heeft juist mensen nodig om ideeën op af te vuren. Die heeft een soort tegenspraak nodig. Jij niet. Je zit liever gewoon lekker alleen te werken. Wat je te leren hebt

vaak is vertrouwen, want een soms kan een strategisch ondernemer moeite hebben met het vertrouwen van  je gevoel van je onderbuik. Dus vertrouw je inzichten zoveel mogelijk. Jij denkt zo snel, ook al is er nog geen oplossing,  je kunt erop vertrouwen dat die oplossing snel tot je gaat komen en dat hij ook succesvol is.

Dit heeft ook te maken met ervaringsjaren. En hoe langer je meeloopt, hoe makkelijker je dit ook kunt vertrouwen. Dat je weet ja, weet je komt wel goed. Ik kan dit. Wat belangrijk voor een strategische ondernemer is, omdat je echt anders denkt  en nogmaals, het zijn er ook niet heel veel  ik heb ze niet heel vaak in de Master Mind groepen.

Maar heel af en toe. Maar zorg dat je een mentor of een business coach uitzoekt om mee samen te werken. Die snapt wat het inhoudt. En die ook snapt hoe een strateeg een business opbouwt. En hoe je dan ook samen met de business coach kunt beslissen. Welk stukje  van mijn uniekheid gaan we uitvergroten?

En welk verdienmodel ga ik daar dan aankoppelen? Dus wees daar in ook selectief. en ook kieskeurig. Weet je, er is genoeg keuze aan de goede business coaches die jou een stap verder kunnen helpen. Het is aan jou om de goede te kiezen. Ik heb nog vier acties voor jou die niet op de resultaten pagina staan. Dus als je ze wilt onthouden schrijf dan mee of  luister de aflevering

nog een keer. Maar echt voor de. voor de ondernemer die strategie als expert factor heeft. Eerste. Het is een herhaling, maar ik ga het nog een keer zeggen. Jij denkt echt anders. Maak jezelf niet kleiner dan je bent. Je ziet de hele keten. Je ziet de valkuilen, je ziet de oplossingen. En ook al vinden andere mensen jou negatief of een zeur,

je hebt een supertalent. Het kan zijn in loondienst. toen, ik weet niet natuurlijk niet  zeker of je ondernemer bent? Maar toen je nog in loondienst werkte. Dat je heel vaak dingen aangaf van Ja. Maar hebben jullie hier een gedacht? Heb je zus aan gedacht? Heb je dit en dat? En dat andere mensen je dan aankijken.

En oh, heb je haar weer of heb je hem weer. Oh, weer wat te zeuren. En dat is dus niet te zeuren. Maar jij hebt een talent dat andere mensen niet hebben. Dat betekent dat het dus ook aan jou is om dat talent enigszins te vertalen. In hoe ga ik het zeggen? En hoe ga ik het brengen? En hoe ga ik zorgen dat ik mensen meekrijg?

Ja, Als het. Als het maar zo weinig mensen zijn van mijn respondenten, is het maar dertien procent. En laten we zeggen negen van de tien zullen niet helemaal snappen hoe jouw brein werkt. En dat is oké, maar dat vereist wel wat aanpassingsvermogen van jou heel vaak helaas. Maar van jou ja, tweede actie.

Vertrouw je buikgevoel. Een strateeg kan het niet altijd onder woorden brengen, maar soms een weet je dat er iets niet klopt. Leer daarop te vertrouwen, Zeker als het gaat over bepaalde processen of ook bepaalde procedures. Maar ook van Hee, hoe zit dit in elkaar? De constructies. Als jij denkt er klopt iets niet, dan mag je daar ook op vertrouwen.

En dan komt er ook wel een antwoord. En  dan wordt het wel duidelijk waarom het niet klopt. Maar leer daarop te vertrouwen. Ook hier geldt ervaringsjaren is heel fijn. De derde actie voor een strateeg. Die had je misschien niet aan zien komen. Maar werk samen. Werk samen met iemand. Zoek een actie gedreven samenwerkingspartner of actie gedreven teamleden.

Jij bent meer een ondernemer die een. Ja Ja voorsorteert. Je bent een aangever. Maar een ander neemt de actie en zet alles in gang. Dus wat je moet vermijden zijn zogenaamde front end  projecten. Dus projecten die van de grond getrokken moeten worden. Die opgetuigd moeten worden. Dat is niet jouw kracht. Jouw kracht komt later.

Dus je hebt eerst een soort initiator nodig. Dat kan iemand zijn die bijvoorbeeld  ideeen heel hoog heeft.  Die kan van alles , heeft veel energie. Maar jouw kracht komt later. Dus op het moment dat je ook je business wilt gaan bouwen.  Zorg dat je een complementaire VA  hebt.

Dus een complementair iemand in je team die dingen gewoon gaat doen. En dat denkwerk  doe jij wel. Maar iemand moet het ook gaan doen. De vierde actie voor de strateeg is vraag altijd bedenktijd altijd. Ook al lijken het goede ideeen als iemand anders het roept. Jij hebt tijd nodig om verschillende scenario’s in je hoofd af te spelen.

Dus ook al, stel, je werkt een team en iemand zegt, hé, maar dit is een goed idee. Dat je denkt misschien ja, dat zou een goed idee kunnen zijn. Maar jouw brein is in staat om dan met dat ene idee drie of vier verschillende. scenario’s af te spelen. Op  te schrijven.  Als dit gebeurt, zou het zus of als de economie zus of zo is, dan zou het zo.

Of als de klanten, nou ja, weet ik veel , als we veel klanten krijgen, dan gaat het zo. Jij kunt dat doen. Maar dat betekent dat je tijd nodig hebt. Laat je niet meeslepen door andere mensen. Weet dat jouw uniekheid. ja, gewaardeerd moet worden. Maar je mag het ook zelf afdwingen. Je kunt inderdaad gewoon zeggen van Hee, mijn brein werkt anders.

Ik heb tijd nodig. Ik ga ook verschillende scenario’s uitwerken. Daarom heb ik ook tijd nodig. Maar jullie mogen van mij een antwoord verwachten. En als jij belooft  over een week heb je mijn antwoord. Dan heb je ook over een week dat antwoord. En wat voor jou ongelooflijk fijn is, is als je kunt sparren met andere strategen.

Dus andere ondernemers die heel hoog scoren op strategie. Je komt ze niet heel vaak tegen. Maar inmiddels doordat ik natuurlijk die quiz heb, heb ik er al een. Ik weet een stuk of dertig, vijfendertig die de quiz gedaan hebben en heel hoog op scoren. En als je behoefte voelt om ook met andere mensen te sparren

die hoog scoren op strategie, stuur me dan even een berichtje. Want het kan zomaar zijn dat ik een keer een aparte groep ga starten voor mensen die hoog scoren op strategie. Omdat het gewoon de andere breinen zijn.  Het anders denken. Het anders naar dingen kijken. Is absoluut.  Als je merkt dat je vastloopt.

Ook op  strategie. Maar ook,  je business dingen komen niet helemaal van de grond. Je weet hebt het wel uitgedacht. En je zit naar je eigen plan te kijken en je denkt, ja dit is een goed plan. maar maar, maar maar ja,  de diesel wordt niet aangeslingerd. Of hoe zeg je dat? Het begint niet helemaal. En dan klopt dat.

En dat is een talent wat bij jou niet zo heel groot is. Dat kost je moeite. Dus zorg dan dat je   die samenwerkingspartner vindt, of eventueel,  en zorg dat je bijvoorbeeld doordat je bij ons in de master Mind zit. Omdat je aangespoord wordt elke week van oké, als je het deze week dit doet, en die week 

daarna doe je dat en die week daarna doe je dat. dan dat je in elk geval gaat beginnen met dingen. Dat is echt superbelangrijk. Dus schroom langer. Tolereer ook niet van jezelf dat je geen succes hebt. En wij willen jou echt allemaal succesvol zien. Net zo graag als dat jij dat wilt. Want we hebben echt

we hebben er meer aan allemaal als wij op onze manier succesvol zijn. Dus tolereer het niet van jezelf, accepteer het niet van jezelf. Maar ja, kom in actie. Doe even een reach out naar mij. En je kunt eventueel via mijn website ook rechtstreeks een call in boeken. Als je dat wilt. Ik maak graag tijd voor je. Dus dit gezegd hebbende, Omarm je strategie Expert factor.

Je bent echt, je bent schaars. Dus wees daar trots op en zet het ook ten goede in. Zet het krachtig in. dus bedankt voor het luisteren, Vind ik echt. Ik waardeer het heel erg dat je luistert. Echt super. En dan? Nou ja, dan spreken we elkaar weer in de volgende aflevering wou ik zeggen. Maar ik ben degene die praat en jij luistert.

Maar dan hebben we in de volgende aflevering weer contact. De groeten.