fbpx

Jouw QUIZ resultaat is binnen!

Jouw geheime EXPERT factor is:

IDEEËN

Jouw krachtige zin start met: "Ik zoek en verbind..." 

Hier is jouw persoonlijke
Expert-Factor 3 stappenplan  

Stap 1 - Werk aan één idee tegelijkertijd

Houd de verzameling ideeën bij in een lijst of een schrift. Ideeën laten zich prima vangen op schrift.

Stap 3 - Omarm jouw EXPERT Factor

Zet jouw unieke talent - ideeën - maximaal in voor jouw business. 

Stap 2 - Analyseer de ideeën en focus

Bereken welk idee het meeste voor jou oplevert. Niet elk idee is rendabel.

Bekijk de IDEEËN -EXPERT factor video

Als we even snel naar jouw resultaten kijken:

  • Weet ik dat jij creatief bent en originaliteit waardeert. Je houdt van brainstormen en komt altijd met frisse ideeën
  • Jij hebt een natuurlijke gave om een vraagstelling vanuit meerdere perspectieven te bekijken. Je verrast keer op keer met nieuwe invalshoeken.  
  • Jij denkt outside the box en je bent gefascineerd door nieuwe ideeën en concepten. Ze stromen vaak als vanzelf naar je toe.  
  • Jij krijgt echt een energiestoot als je op nieuwe ideeën stuit. Deze energie trekt automatisch nieuwe klanten aan

Jij checkt alle belangrijke vinkjes aan

1

Jij bent goed in wat je doet en weet ook dat jouw ideeën nooit opdragen. Je vertrouwt op je talent als ideeën machine, je kent jezelf en blijft bruisend en vol enthousiasme. 

2

De klanten die je trekt vertrouwen op jou en op je talenten. Veel klanten komen automatisch bij jou binnen en worden meteen  superfans, al weten ze niet waar jij jouw ideeën vandaan haalt.

3

Je brengt iets nieuws in de wereld en bent vastbesloten daar meer van te brengen. Dit is één van de redenen waarom jij ondernemer bent. 

Terwijl je dit leest ... 

Blijf jij vol leven en vol enthousiasme. De wereld is zo mooi! Er kan altijd iets anders, beter of vernieuwender. Je krijgt dat in één mensenleven nooit voor elkaar.  

Jouw bijnaam zou ook 'Waterval' kunnen zijn. Je bent gewoon goed in wat je doet, maar dat heb je zelf niet altijd door. Jij bruist gewoon door. 

In de loop van de jaren heb je leren vertrouwen op je ideeën machine, ze komen tot je op het juiste moment en voor de juiste klant. 

Als ideeën ondernemer vind je het vaak lastig om langere tijd met klanten te werken. Jouw gave is vaak nodig aan het begin van trajecten en veranderingen. Zodra er routine komt of als iets te lang duurt, haak jij weer af.  

En toch ... 

De valkuil van een ideeën ondernemer is dat jij altijd wilt bruisen. Jij ziet kansen, mogelijkheden, 101 opties en 1001 nieuwe stappen die je kunt zetten. Jij blijft vaak hoog in je energie omdat dat lekker en vertrouwd voelt. Toch heb je als ondernemer stappen te zetten die wel degelijk strategischer zijn. Je bent er gewoon nog niet aan gewend. 

Jij bent gefascineerd door ideeën. Je voelt een fijne spanning en opwinding als jij vanuit een complexe situatie een eenvoudig concept ontdekt om uit te leggen waarom de dingen zijn zoals ze zijn. Een idee is een verband. Jij bezit een brein dat constant naar verbanden zoekt, dus ben je geïntrigeerd als er tussen fenomenen die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben toch een of ander verband blijkt te bestaan. Je schept er plezier in om de wereld zoals we die allemaal kennen zo te draaien dat we haar kunnen bezien vanuit een verrassend nieuwe hoek. Ieder nieuw idee dat dat jij krijgt  geeft je ook weer nieuwe energie. Anderen zullen je misschien betitelen als creatief of origineel of conceptueel of zelfs intelligent. En misschien ben je dat allemaal ook wel. Wie zal het zeggen? Wat voor jou vaststaat is dat ideeën boeiend zijn. En daar waarderen jouw klanten je om en betalen ze je voor.


Je mag zo trots op jezelf zijn!

Quote: "Ideas won't work unless you do"

- Unknown

Je vraagt je af hoe je verder moet ...

Gebruik je geheime expert factor om te groeien

Wil je weten hoe ik dat aanpak?
Ik ontwerp een VrijheidsOndernemers® Huis

Het VrijheidsOndernemers® Huis is een snelle manier om jouw business onder de loep te nemen en verder uit te bouwen.
Loop maar eens mee door het huis en bouw tegelijkertijd je eigen huis. Wil je direct aan de slag? Vraag de gratis Masterclass meteen op.

Aantrekkingskracht

Communiceer jij met je droomklanten? Gebruik je de juiste woorden, sta je in je beste energie, ben je magnetisch (je trekt aan en stoot af) en ben je enthousiast over je eigen business? 

In dit deel van je huis definieer jij je weggever, je gratis content, je gated content, bepaal jij je community en weet je wie jouw superfans zijn. Je voelt je een EXPERT.

Je gaat van de oprit naar de voordeur naar de bel en naar het halletje. 

Aanbod

Welke producten bied jij aan? Is het gemakkelijk om ze te vinden op je site, kan ik meteen iets van je kopen? En welke prijzen vraag je? Kan de wereld zien wat jij doet en heb je krachtige testimonials? 

In dit deel van je huis definieer jij je aanbod, geef jij je klanten een perspectief, heb je testimonials en behind-the-scenes. Je voelt je een ONDERNEMER.

Je gaat van de woonkamer naar de ramen, het uitzicht richting de trap.  

Professionaliseren

Kun jij je bedrijf opschalen? Verdien jij geld als je niet werkt? Heb je al je software en systemen geregeld? Is er al een team of werk je met VA's? Maak je het jezelf gemakkelijk of buffel je door?

In dit deel van je huis ontwerp jij processen, zorgen systemen ervoor dat klanten kunnen werken en heb jij leren delegeren. Je voelt je steeds meer een CEO. 

Je gaat stap voor stap de trap op, richting de overloop en slaapkamers.  

Positionering

Positioneer jij je bewust in de Champions League of blijf je in de kneusjes klas? Bekommer jij je om je branding, expert content, huisstijl en een geregistreerd merk? Kies jij echt bewust of laat je het gebeuren?

In dit deel van je huis kies jij bewust voor de klasse waarin jij speelt. Je accepteert niet langer dat het niks lijkt. Je voelt je steeds meer de geslaagde Business Owner.  

Je richt je slaapkamers in, hebt een goed dak en een rokende schoorsteen.  

Tijdens de vrijblijvende, gratis Ideeën Call ontdek je samen met mij hoe jij jouw business laat floreren door juist jouw Expert Factor Ideeën maximaal in te zetten

Hoe kom jij uit je valkuilen? 

Jouw persoonlijke 3 stappen plan staat hierboven al beschreven.
Zullen we er eens dieper in duiken?

1. Werk aan één idee tegelijkertijd

Een ideeën ondernemer als jij kan beslissen om bruisend te ondernemen. Geen strategie, go-with-the-flow en lekker impulsief. Jouw to do lijstje is elke dag weer anders, omdat zich dagelijks nieuwe ideeën aan jou voordoen. 

Zie het als een drukke, bruisende rivier die jij leert in te dammen en te sturen. 

ACTIE 1: Houd de verzameling ideeën bij in een lijst of een schrift. Ideeën laten zich prima vangen op schrift. Besluit dat jij altijd aan slechts één idee tegelijkertijd werkt en houd je aan dit besluit.

2. Analyseer de ideeën en focus

Bereken welk idee het meeste voor jou oplevert. Niet elk idee is rendabel. Voer de juiste kosten-baten analyses uit en weet waar jouw tijd en je investeringen naar toe gaan.

ACTIE 2: Koop een nieuw notitieboek en noteer ELK nieuw idee. Teken daarachter een stoplicht en een Euro-teken. Alleen groene ideeën die genoeg cash flow opleveren gaan door naar de volgende ronde. Die ideeën zet je in een bepaald kwartaal en pas dan ga je uitvoeren. 

3. Claim je EXPERT status

Na vandaag moedig ik je aan om jezelf echt EXPERT te noemen. Jij bent ergens goed in, je leeft van je kennis, klanten willen meer van jou. Ik deel graag de wijsheid van het krachtdier* HOMMEL met je: "Ik leer je dat alles mogelijk is. Je vindt je bestemming door je te laten leiden door je dromen en door kleur op je pad te volgen. Zo word je precies daarheen geleid waar je moet zijn om de zoetheid van het leven te ervaren". 

*Uit het card deck Krachtdieren van Petra Stam

ACTIE 3: Verzamel testimonials, maak een opschepdocument, praat met klanten, verbeter je kennis maar vooral VOEL dat jij een EXPERT bent en dat je waarde brengt aan je klanten. 

Als het hebben van IDEEËN belangrijk voor je is

Waardeer dit talent en die creativiteit als inspiratie naar de toekomst.

  • Bouw je business op rond ideeën in bijvoorbeeld marketing, advertising, schrijven, design of product development.
  • Jouw brein verveelt zich snel, dus maak altijd kleine veranderingen in huis of in je werk. Experimenteer en zorg dat je enthousiast blijft. Jouw ideeën machine zorgt voor fijne brainstorming sessies en nieuwe resultaten. 
  • Lees ook andermans ideeën omdat die jou helpen bij het krijgen van nieuwe ideeën. Van denken krijg jij energie. Plan denk-tijd in.  
  • Denk na over je ideeën voordat jij ze communiceert. Niet iedereen volgt wat jij bedoelt omdat ze niet meteen de “dots kunnen connecten".
  • Praat daarna over je ideeën met anderen. Hun antwoorden helpen je verder.
  • Werk met een mentor die jouw ideeën ondersteunt en je uitdaagt deze te onderzoeken.

Wij hebben nog niet kennisgemaakt

Ik ben Jeanet Bathoorn. Naast VrijheidsOndernemer® ben ik de persoon achter de quiz die je net nam. Het begon allemaal zo'n 10 jaar geleden, toen ik ondernemersgroepen ging begeleiden. Het viel mij op dat bepaalde valkuilen en moeilijke momenten bij verschillende kennisprofessionals steeds terugkwamen. Na een jarenlange zoektocht kwam ik uiteindelijk op 4 expert-factoren uit.

Nadat ik mijn coaching afstemde op de verschillende types werden de resultaten meteen zichtbaar. Er is geen one size fits all, als het om ondernemen gaat. Inmiddels heb ik ondernemers naar ruim € 500.000 begeleid en al veel ondernemers over de magische ton gecoacht. 

Diep van binnen ben ik nog steeds een Drentse meisje. Toch kan ik inmiddels zien wat ik wel gepresteerd heb en weet ik dat ik voor mijn EXPERT factor mag staan en daar goed geld voor mag vragen. Na ruim 17 jaar ondernemerschap en met zo'n 10 jaar ervaring in het coachen van groepen durf ik ook op mijn intuïtie te vertrouwen.

Extra content voor de Ideeën Expert

Ik maak het je graag gemakkelijk. Uit alle podcast-afleveringen die ik al opgenomen heb, heb ik er 3 voor je uitgezocht. Ik praat met een ondernemer die vanuit één idee onderneemt, ik spreek over vertrouwen en overgave en ik leer je meteen hoe jij jouw expert positie claimt. Je gaat hier herkenning vinden en tips uit halen. 

#259 Waarom jij niet kunt leven van je ideeën.  

Jij bruist als een waterval, maar vergeet vaak te ondernemen. De ideeën ondernemer wil creëren, wil graag sparren en doet het goed als er ook input terug komt.   >> Luister naar aflevering 259

#226 Claim je Expert Positie

Ik beschrijf 8 praktische manieren die jij kunt gebruiken om te werken aan die belangrijke expert positie. >> Luister naar aflevering 226

#143 Het idee voor 32 Geld Archetypes 

32 Geld Archetypes, bedoeld om jou je innerlijke miljonair te laten ontmoeten. Hoe cool is dat? Annelies van Rijckevorsel heeft, in samenwerking, een prachtige coachingstool ontwikkeld om jou je geld archetype te laten ontdekken.. >> Luister naar aflevering 142

Voel jij dat het tijd is om moeiteloos te ondernemen en een droomomzet te realiseren met jouw geheime expert factor IDEEËN?

Gotcha! Ik snap je. Ik voel je ambitie en ik weet dat je een topper bent.
Jouw klanten weten dat ook. Daarom komen ze terug.

Ik werk al jaren met experts die hun talent volledig omarmen. Zij stralen en ondernemen moeiteloos. 

Speciaal voor jou nam ik een EXTRA masterclass op waarbij ik jouw geheime expert factor koppel aan mijn framework van het VrijheidsOndernemers® Huis. Stap voor stap laat ik jou en honderden anderen zien hoe jij jouw business opbouwt en hoe jij groeit zodat jij van ondergewaarde expert naar florerende VrijheidsOndernemer® gaat.