fbpx

MASTERCLASS

Hero's Journey

Ontdek en Beschrijf jouw Heldenreis

Deze trainingsdag laat jou je eigen heldenreis ervaren aan de hand van ruim 30 vragen uit 11 categorieën en coaching van Jeanet Bathoorn. Het resultaat is inzicht in je visie & missie, je waarden en positionering wordt duidelijker, je kunt je problemen en successen onder woorden brengen, jouw echte ondernemersverhaal wordt zichtbaar, je benoemt je mentoren en je gaat naar een transformatie. Het gevolg is duidelijkheid naar jezelf en je klanten, zelfvertrouwen dat groeit, inzicht in jouw patronen en actiebereidheid


Hero's Journey

Deel 1 van jouw heldenreis

Welkom bij deel 1 van jouw Heldenreis. 
In dit eerste deel van de training vraag ik jou uit over je missie, visie, jouw waarden en positionering en maken we een begin met jouw brand of personal story

Deze training duurt 2 uren. Pak pen en papier erbij, schrijf mee en laat je coachen. 

Deze trainingsdag laat jou je eigen heldenreis ervaren aan de hand van ruim 30 vragen uit 11 categorieën en coaching van Jeanet Bathoorn. Het resultaat is inzicht in je visie & missie, je waarden en positionering wordt duidelijker, je kunt je problemen en successen onder woorden brengen, jouw echte ondernemersverhaal wordt zichtbaar, je benoemt je mentoren en je gaat naar een transformatie. Het gevolg is duidelijkheid naar jezelf en je klanten, zelfvertrouwen dat groeit, inzicht in jouw patronen en actiebereidheid

Deel 1 van de Hero's Journey met de onderdelen:

 1. Kom naar jouw waarom
 2. Definieer jouw missie en visie
 3. Beschrijf jouw waarden en positionering
 4. Ontdek welke problemen en successen je al hebt gehad

 Het is aan ons om onze klanten de held in hun reis te laten zijn. Het gaat niet alleen maar om onze heldenreis.  

LES 1

Je gaat kijken naar een 2-uur durende training, waarbij ik veel vragen aan je stel en tegelijkertijd ook de mensen coach die live aanwezig waren. Ik adviseer je om pen en papier klaar te leggen, mee te schrijven en er serieus met je aandacht bij te zijn. Hero's Journey

Deel 2 van jouw heldenreis

Welkom bij deel 2 van jouw Heldenreis. 
In dit tweede deel van de training vraag ik jou uit over alles wat je tot nog toe heeft tegengehouden bij de opbouw van je bedrijf en je leven, wie jou daarbij geholpen heeft en hoe je uit bepaalde situaties bent gekomen.

Deze training duurt 2 uren. Pak pen en papier erbij, schrijf mee en laat je coachen. 

Deel 2: Onderdelen van de Hero's Journey:

 1. Problemen en Successen: welke heb je gekend
 2. Welke 'monsters' kwam je onderweg tegen
 3. Hoe ben je er uit gekomen
 4. Hoe zag jouw zoektocht eruit
 5. Wat zijn jouw grote leerpunten geweest
 6. Welke grote belemmeringen waren er of zijn er
 7. Welke mentoren hebben je geholpen
 8. Wat is je resultaat of transformatie

UITLEG HERO'S JOURNEY

De reis van de held is een narratief patroon dat vaak wordt gebruikt in mythen, legenden, sprookjes en films. Het werd voor het eerst beschreven in 1949 door de Amerikaanse mytholoog Joseph Campbell en beschrijft de reis van een held of protagonist door een serie stadia.

De reis van de held begint meestal met de roeping van de held, waarbij de protagonist wordt geroepen om een avontuur aan te gaan of een probleem op te lossen. De held aanvaardt de roeping en gaat op weg, en komt vervolgens verschillende uitdagingen en obstakels tegen. Dit kunnen fysieke uitdagingen zijn, zoals gevechten of confrontaties met gevaarlijke wezens, of psychologische uitdagingen, zoals het overwinnen van angsten of het ontdekken van verborgen waarheden.

Naarmate de held verder gaat op zijn reis, krijgt hij hulp van verschillende helpers of mentoren, die hem ondersteunen en begeleiden. Uiteindelijk bereikt de held het dieptepunt van zijn reis, waar hij geconfronteerd wordt met zijn grootste uitdaging en zijn grootste angst moet overwinnen.

Als de held deze uitdaging overwint, ontvangt hij een beloning en keert hij terug naar huis of zijn normale leven, waar hij zijn nieuwe inzichten en ervaringen kan gebruiken om zijn gemeenschap te helpen of een beter leven voor zichzelf te creëren.

De reis van de held is een krachtig narratief patroon dat vaak wordt gebruikt in verhalen omdat het mensen aanspreekt en hen in staat stelt zich te identificeren met de held en zijn of haar strijd en overwinningen.

De 12 fases van de reis van de held zijn als volgt:

 1. Gewone wereld: De held begint in zijn gewone wereld, waar alles normaal en bekend is. Hier ontvangt de held zijn roeping tot avontuur.
 2. Roeping tot avontuur: De held krijgt een uitnodiging om op avontuur te gaan en uit zijn comfortzone te stappen.
 3. Weerstand tegen de roeping: De held voelt weerstand tegen de roeping en probeert deze te vermijden of te negeren.
 4. Ontmoeting met de mentor: De held ontmoet een mentor of wijze figuur die hem of haar begeleidt en voorbereidt op de reis.
 5. Het overschrijden van de eerste drempel: De held verlaat zijn gewone wereld en betreedt de onbekende wereld van het avontuur.
 6. Testen, bondgenoten en vijanden: De held komt uitdagingen tegen, ontmoet bondgenoten en maakt vijanden.
 7. Nadering van de inwijdingsproef: De held komt steeds dichter bij zijn grootste uitdaging.
 8. De grote inwijdingsproef: De held wordt geconfronteerd met zijn grootste uitdaging en moet deze overwinnen.
 9. Beloning: De held ontvangt een beloning voor het overwinnen van zijn grootste uitdaging.
 10. De weg terug: De held begint aan zijn reis terug naar huis, maar komt nog steeds uitdagingen tegen.
 11. Resurrection: De held ondergaat een laatste beproeving en overwint nog een laatste obstakel.
 12. Terugkeer met de elixir: De held keert terug naar zijn gewone wereld en gebruikt de kennis en ervaringen die hij heeft opgedaan om zichzelf en anderen te helpen.

Jeanet Bathoorn - VrijheidsOndernemer®

Heb je nog vragen? Kom naar de GRATIS Facebook groep voor VrijheidsOndernemers en stel ze daar. Wij zijn er om je te helpen.