fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

Drie redenen waarom ik als Digital Nomad zou falen

Misschien heb je het ook gezien?

De nieuwe hype in mijn Facebook timeline. Een digital nomad worden. De wereld over reizen en tegelijkertijd werken en je geld verdienen.

Een hele zwerm digital nomads struint de wereld af naar zon, stranden waar je kunt kitesurfen, goed internet én met andere digital nomads. Nu verblijft er een hele groep in Zuid-Amerika. Dat weet ik omdat ik in november 2015 meeging op de eerste Digital Nomad Cruise, van Spanje naar Brazilië. En ik vond elke minuut van de reis geweldig. Jonge mensen, andere verdienmodellen, out of the box, niet hechten aan bezit, vriendelijk, kennis willen delen en open minded.

Nu weet ik dat mensen van in hun twintiger jaren niet zo met hypotheken en pensioen bezig zijn. Maar ik betwijfel of deze groep dat ooit zal gaan doen. Ze hebben het niet nodig. Een digital nomad heeft zijn bedrijf zo ingericht dat het, bijna op afroep, geld kan maken. Ze zetten de gebruikelijke infrastructuur aan de kant. Hebben geen huis en zijn vaak ook uitgeschreven in hun geboorteland. Ze werken met geautomatiseerde systemen voor bestelling en betaling.

Na vele levensverhalen gehoord te hebben weet ik nog niet of ik ooit digital nomad zal worden. Ook al zou ik het willen.
Er zijn allereerst drie redenen die mij als Digital Nomad laten falen:

 1. Mijn productiviteit in warme landen daalt met 99%. Ik geniet van de zon, de warmte, de zee, nieuwe omgeving, cultuur. Dus werk schuift snel naar de achtergrond. Misschien moet je langer blijven om in een ander ritme te komen.
 2. Ik stoor me snel aan een langzame WIFI verbinding. Ik werk graag met veel tabbladen open, Zoom met de hele wereld en verzorg graag webinars. Daar is een snelle WIFI verbinding wel voor nodig.
 3. Ik hecht nog teveel aan de kneuterigheid in Nederland. Mijn kinderen zijn nog te jong om zomaar maanden achter te laten. Het is nog te gezellig om met vrienden of familie af te spreken.

Maar: is er een voor mij betere manier. Ik heb in 2012 besloten locatie onafhankelijk te werken. Dat betekent dat ik zowel vanuit mijn eigen huis kan werken als vanuit een andere plek op de wereld. Als er maar WIFI is.

Om volledig locatie onafhankelijk te werken is het nodig dat je een Online Bedrijf bouwt.

 • Al mijn documenten staan online beschikbaar
 • Alle werkprocessen worden uitgevoerd met webbased tools
 • Veel processen zijn volledig geautomatiseerd
 • Ik werk met Virtual Assistenten om het werk te allen tijde door te laten gaan
 • Ik laat me enorm inspireren door Digital Nomads uit de hele wereld en door locatie onafhankelijk werkende professionals die wel een thuisbasis hebben
 • Ik geef mezelf nu regelmatig een dag (of meer) vrij om andere dingen in dit mooie leven te doen.

Doordat ik vanaf 2012 aan mijn Online Bedrijf heb gebouwd ben ik in staat om:

 • geld te genereren als ik dat nodig heb
 • alle vakanties van de kinderen op halve kracht of niet te werken
 • 3 weken op cruise te gaan in november, normaal een hele drukke maand

Ik ben dankbaar voor alle mogelijkheden die het internet nu biedt. Als ik nu nog 25 was zou de stap naar Digital Nomad veel kleiner zijn.

Het goede nieuws is dat ik vanaf 2012 me volledig heb verdiept in het Online Ondernemen en bijbehorende systemen en verdienmodellen. Laat mij weten hieronder: wat doe jij om je bedrijf gezond te runnen? Werk je al meer online? Of werk je minder uren? Of …

P.S. Weet je wat mijn stiekeme doel is? Dat JIJ ook mee kunt op een Transatlantische cruise in de komende jaren. Dat zou ik geweldig vinden. Jij ook?

Op jouw vrijheid! Deel dit artikel met mensen voor wie dit interessant is.

Leave a Comment: