fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

De angst om te shinen – Hidden Barrier nummer 4

Soms duurt het even voordat je iets ontdekt …

Of je leest het boek ‘The Big Leap’ van Gay Hendricks of je luistert naar deze podcast:
https://www.sigrun.com/detect-work-through-upper-limit/

Voor mezelf geldt dat ik – onbewust – mijn leven lang last heb gehad van ‘Hidden Barrier #4’.
Oftewel, de angst om te shinen, om beter te zijn dan de ander.

Ik weet niet meer alle verhalen uit mijn kindertijd, maar er waren zeker momenten dat ik uitgelachen ben om mijn leergierigheid, dat me gezegd werd dat ik niet hoefde op te scheppen omdat ik op het atheneum zat, dat ik te dure woorden gebruikte, dat ik eigenwijs en egoïstisch ben. Ik weet zeker dat ik me klein gehouden heb, dat ik niet opviel, dat ik ook zeker niet het beste van mezelf vroeg en mezelf daarom ook saboteerde om zo toch maar weer bij de groep te horen.

En dat is nu afgelopen.

Jeanet Bathoornb

Een gewoon Drents meisje, 1975

Door het organiseren van de cruise volgend jaar voor 100 personen moet ik door een enorme Upper Limit heen. Ik werk nu met een ervaren retreat planner (kost circa $25K) en ik heb voor mezelf inmiddels een suite geboekt. Ook nu had ik ‘luxere hut’ willen schrijven, om niet op te scheppen, maar het is klaar daarmee. Ik heb een suite geboekt, om meer privacy te hebben als er niet gewerkt wordt.

Doorbrekend

In oktober 2018 was ik op Mastermind retreat in IJsland. Die week daar was voor mij doorbrekend. Ik was daar met mijn business coach en mijn eigen Mastermind-groep. Het hele jaar heb ik aangehikt tegen het ‘wat is het volgende’. Nu weet ik het: elk jaar een cruise, met over 5 jaar 1500 deelnemers. Aangevuld met VIP-dagen en kortere Masterminds, internationaal. Ik ben klaar voor het nieuwe jaar.

Upper Limits

Iedereen heeft Upper Limits, en ze komen steeds weer op. De kunst is nu om ze te herkennen, er vriendelijk om te lachen en de stap toch te nemen. Vaak zijn het kindverhalen.

 

Ik daag jou uit om jouw eerstvolgende Upper Limit te doorbreken!

Laat me weten welke het is! 

Leave a Comment: