fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

97. 35 Omdenk-gedachtes om je op weg te helpen en te houden

De kracht van Omdenken: 35 Inspirerende Gedachten van Jeanet Bathoorn

Welkom bij de Vrijheidsondernemers Show, waar we ons verdiepen in verdienmodellen, ondernemerschap, geld, mindset en persoonlijke ontwikkeling. In deze bijzondere aflevering neem ik je mee langs 35 krachtige omdenkgewoonten die je uitdagen om eerlijk naar jezelf te kijken, in actie te komen en te relativeren. Laten we duiken in de inspirerende gedachten van Jeanet Bathoorn.

1. Wat als het wel lukt?

Stel jezelf de vraag: Wat als het wel lukt? Deze gedachte is de tegenhanger van twijfels en angst voor falen. Het opent de deur naar mogelijkheden en moedigt aan tot actie.

2. Waarom niet jij?

Waarom zou succes alleen voor anderen zijn? Waarom niet voor jou? Je bent net zo capabel als anderen. Laat deze gedachte je motiveren om je eigen pad te volgen.

3. Concurrent als bondgenoot

Beschouw je concurrentie niet als bedreiging, maar als een teken dat jouw niche leeft. Samen tillen jullie het vakgebied naar een hoger niveau.

4. Een klagende klant als kans

Een klacht is een kans om te groeien. Luister oprecht naar feedback en gebruik het om je diensten te verbeteren.

5. Praten over jou betekent beweging

Of het nu positief of negatief is, praten over jou betekent dat je opvalt. Blijf trouw aan jezelf en je visie, en laat anderen over je praten.

6. Angst is tijdelijk

Angst is slechts een momentopname. Sta jezelf toe om het te voelen, maar laat het je niet verlammen. Elke stap die je zet, overwint die angst.

7. Spijt is eeuwig

In tegenstelling tot angst, kan spijt blijvende gevolgen hebben. Durf risico's te nemen en actie te ondernemen, zodat je later geen spijt hebt van gemiste kansen.

8. Je kunt altijd opnieuw beginnen

Het leven biedt voortdurend nieuwe kansen. Wees niet bang om het roer om te gooien en opnieuw te beginnen als dat nodig is.

9. Inspiratie is overal

Omring jezelf met inspirerende mensen die je aanmoedigen om te groeien en te bloeien. Leer van hen en laat jezelf inspireren.

10. Luister naar je innerlijke stem

Je hebt het recht om advies van anderen naast je neer te leggen. Uiteindelijk ben jij degene die bepaalt welke koers je vaart.

11. Omarm je innerlijke stemmetjes

Je interne kritische stemmen zijn er om je te beschermen. Erken hun bezorgdheid, maar laat het je niet weerhouden om actie te ondernemen.

12. De waarheid van je gedachten

Besef dat de stemmen in je hoofd niet altijd de waarheid spreken. Ze zijn geprogrammeerd om je in je comfortzone te houden, maar groei vindt plaats buiten die zone.

13. Je kunt het nog niet

Voeg het woord 'nog' toe aan je beperkende gedachten. Hierdoor open je de deur naar groei en mogelijkheden.

14. Je kunt altijd leren

Wees altijd leergierig en sta open voor nieuwe ervaringen. De mogelijkheid om te leren is de sleutel tot persoonlijke groei en succes.

15. Leef groots

Sta jezelf toe om groots te denken en te leven. Niemand wordt gebaat bij kleinheid. Erken je eigen potentieel en ga ervoor.

16. Copycats zijn een compliment

Het is misschien niet leuk als anderen je ideeën kopiëren, maar zie het als een teken dat je op het juiste spoor zit. Blijf trouw aan je visie en laat je niet ontmoedigen.

17. Benadruk je uniekheid

Je bent uniek en dat is je kracht. Laat je individualiteit doorschijnen in alles wat je doet en onderscheid jezelf van anderen.

18. Jouw verhalen zijn uniek

Niemand kan jouw verhalen vertellen zoals jij dat kunt. Gebruik ze om verbinding te maken en anderen te inspireren.

19. Jouw achtergrond vormt je kracht

Alles wat je hebt meegemaakt, vormt wie je bent. Koester je achtergrond en gebruik het als bron van kracht en inspiratie.

20. Drama lost niets op

Laat je niet meeslepen door drama en emoties. Blijf kalm en rationeel, en focus op het vinden van oplossingen.

21. Wees lief voor jezelf

Zelfliefde is essentieel voor persoonlijk welzijn. Verwen jezelf en wees vriendelijk voor je eigen geest en lichaam.

22. Wees je eigen beste baas

Neem de leiding over je leven en wees je eigen beste leider. Luister naar je behoeften en stuur jezelf in de richting van succes en vervulling.

23. Geef jezelf toestemming voor rust

Je verdient het om af en toe een pauze te nemen. Geef jezelf toestemming om te rusten en op te laden wanneer dat nodig is.

24. Beloon jezelf

Erken je prestaties en beloon jezelf voor je harde werk en toewijding. Je verdient het om je successen te vieren.

25. Je kunt het!

Geloof in jezelf en je capaciteiten. Je hebt alles in huis om je doelen te bereiken en je dromen waar te maken.

26. Alleen jij kunt jezelf verbeteren

Persoonlijke groei komt van binnenuit. Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling en werk continu aan zelfverbetering.

27. Kies je ideale klanten

Je hebt de macht om te kiezen met wie je werkt. Richt je op klanten die bijdragen aan je groei en succes.

28. Kies het juiste verdienmodel

Onderzoek en kies een verdienmodel dat past bij jouw vaardigheden en doelen. Wees niet bang om te experimenteren en aan te passen waar nodig.

29. Jij bent de baas

Onthoud altijd dat jij de leiding hebt over je eigen leven en bedrijf. Sta stevig in je schoenen en laat je niet leiden door anderen.

30. Laat je bedrijf voor jou werken

Je bedrijf moet jou ondersteunen, niet andersom. Zorg ervoor dat je bedrijfsactiviteiten in lijn zijn met je persoonlijke doelen en waarden.

31. Rijkdom is besmettelijk

Omring jezelf met mensen die succesvol zijn en laat hun positieve invloed op je leven toe. Samen tillen jullie elkaar naar hogere niveaus van welvaart en succes.

32. Armoede is besmettelijk

Vermijd mensen en omgevingen die je belemmeren in je groei en ontwikkeling. Kies voor een omgeving die je stimuleert om te groeien en te bloeien.

33. Durf om hulp te vragen

Niemand kan alles alleen. Wees niet bang om hulp te vragen wanneer dat nodig is. Samen staan we sterker.

34. Geduld is een deugd

Soms heb je gewoon tijd nodig. Wees geduldig en vertrouw op het proces. Succes komt met toewijding en doorzettingsvermogen.

35. Zet jezelf op nummer één

Je bent de belangrijkste persoon in je leven. Zorg goed voor jezelf en maak je eigen welzijn en geluk tot je hoogste prioriteit.

Conclusie

De kracht van omdenken zit in het omarmen van nieuwe perspectieven en het doorbreken van beperkende gedachten. Jeanet Bathoorn's inspirerende gedachten dagen je uit om te groeien, te bloeien en je volledige potentieel te benutten. Dus omarm deze gedachten, laat ze je inspireren en ga op weg naar een leven vol vrijheid en succes.


Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering van de VrijheidsOndernemers show! 

Ben je klaar om jouw geheime expertfactor te ontdekken? Doe dan nu de gratis quiz op jeanetbathoorn.nl/quiz en ontdek hoe jij kunt schitteren als ondernemer.

En als je nog meer begeleiding wilt bij het opbouwen van jouw bedrijf, ben je misschien wel klaar om met mij te werken. Boek een vrijblijvende freedom call met mij, Jeanet Bathoorn, en laten we samen jouw ondernemersavontuur naar nieuwe hoogten brengen.

Voor meer waardevolle tips en inzichten, bezoek mijn website op jeanetbathoorn.nl en volg mij op LinkedIn.

Blijf op de hoogte van mijn laatste updates en inspirerende content door mij te volgen op Instagram en Facebook, en vergeet niet om lid te worden van onze bruisende community in de gratis VrijheidsOndernemers Facebook groep.

Als je genoten hebt van deze aflevering en er inspiratie uit hebt gehaald, deel het dan met jouw netwerk. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter via Google. Jouw steun betekent alles voor ons!

Tot de volgende keer, en vergeet niet: jouw vrijheid als ondernemer begint hier. Bedankt voor het luisteren!