fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

9. Pak je geldblokkades aan

Jeanet Bathoorn: Pionier in Vrijheidsondernemerschap

Welkom bij een boeiende verkenning van Jeanet Bathoorn, de charismatische host van de Vrijheidsondernemers Show. Jeanet is de bedenker van het merk Vrijheidsondernemers, auteur van inspirerende boeken, organisator van de Transatlantische Ondernemers Cruise en een online pionier. In deze blog nemen we je mee door haar aanpak om geldblokkades te herkennen en aan te pakken, zoals besproken in aflevering 9 van haar show.

De Vrijheidsondernemers Show: Een Bron van Inspiratie
Wat te Verwachten

De Vrijheidsondernemers Show is een podcast die ondernemers inspireert met waardevolle inzichten over verdienmodellen, geld, mindset en persoonlijke ontwikkeling. Jeanet Bathoorn deelt haar expertise en ervaringen om luisteraars te helpen hun eigen weg naar succes en vrijheid te vinden.

Aflevering 9: Geldblokkades Aanpakken

In aflevering 9 gaat Jeanet dieper in op de geldblokkades die ze in haar boek "Expert Tips voor een Doorbraak in je Money Mindset" beschrijft. Ze benadrukt dat het aanpakken van deze blokkades tijd, inzicht en overleg met jezelf en anderen vergt. Dit proces is cruciaal om diepgewortelde overtuigingen te transformeren en financiële vrijheid te bereiken.

Wat zijn Geldblokkades?
De Vier Geldblokkades

Jeanet identificeert vier veelvoorkomende geldblokkades:

 1. Eigenwaarde - Voel je je ongemakkelijk bij het ontvangen van geld?
 2. Jezelf Saboteren - Geef je alles uit wat je verdient zonder te sparen?
 3. Jezelf Evalueren - Vergelijk je jezelf constant met anderen?
 4. Perceptie - Welke verhalen en overtuigingen over geld heb je meegekregen?
Hoe Herken je ze?

Het herkennen van je geldblokkades is de eerste stap naar het overwinnen ervan. Jeanet adviseert om alarmbellen serieus te nemen wanneer een van deze blokkades je aanspreekt. Het bewust worden van de stemmetjes en overtuigingen die je tegenhouden, is essentieel.

Aan de Slag met Geldblokkades
Stap 1: Reflectie en Herkenning

Jeanet moedigt luisteraars aan om met pen en papier klaar te zitten en acht specifieke dingen op te schrijven. Deze oefening helpt je om niet alleen je geldblokkades te herkennen, maar ook om ze zodanig om te buigen dat ze je gaan helpen.

Stap 2: De Oefening
 1. Welke Geldblokkade? - Schrijf op welke blokkade bij jou alarmbellen deed afgaan.
 2. Oplossingen - Noteer tien acties of gedachten om deze blokkade op te heffen.
 3. Motivatie - Beoordeel je motivatie om deze blokkade aan te pakken op een schaal van 1 tot 10.
Voorbeeld: Zelf-Sabotage

Stel dat je blokkade zelf-sabotage is. Jeanet geeft een praktisch voorbeeld om deze blokkade te overwinnen:

 • Onbewuste Overtuiging: "Geld sparen is te moeilijk."
 • Onbewuste Gedachte: "Ik ben niet goed in sparen."
 • Onbewust Gedrag: Impulsieve aankopen doen.
 • Resultaat: Nooit genoeg geld hebben.

Om dit te veranderen:

 • Bewuste Overtuiging: "Geld sparen is gemakkelijk en nodig."
 • Bewuste Gedachte: "Ik ben goed in sparen."
 • Bewust Gedrag: Regelmatig geld op spaarrekeningen storten.
 • Resultaat: Financiële stabiliteit en zekerheid.
De Beloning van Doorbraak
Angst Overwinnen

Jeanet gebruikt de metafoor van springen van een duikplank om het proces van het overwinnen van angst en blokkades te illustreren. Door je angsten te erkennen maar toch actie te ondernemen, kun je een gevoel van voldoening en groei ervaren. Dit geldt ook voor het aanpakken van geldblokkades.

Praktische Tips

Jeanet raadt aan om bewust tijd te besteden aan het analyseren en ombuigen van je geldblokkades. Door deze aandacht en reflectie zullen de blokkades minder zichtbaar worden en uiteindelijk geen belemmering meer vormen.

Conclusie

Jeanet Bathoorn biedt met haar Vrijheidsondernemers Show en boeken een waardevolle bron van kennis en inspiratie voor ondernemers die streven naar financiële vrijheid en persoonlijke groei. Haar methoden om geldblokkades te herkennen en aan te pakken zijn praktisch en effectief. Door haar advies op te volgen, kunnen ondernemers hun volledige potentieel bereiken en een leven van vrijheid en overvloed creëren.

Op jouw vrijheid!


Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering van de VrijheidsOndernemers show! 

Ben je klaar om jouw geheime expertfactor te ontdekken? Doe dan nu de gratis quiz op jeanetbathoorn.nl/quiz en ontdek hoe jij kunt schitteren als ondernemer.

En als je nog meer begeleiding wilt bij het opbouwen van jouw bedrijf, ben je misschien wel klaar om met mij te werken. Boek een vrijblijvende freedom call met mij, Jeanet Bathoorn, en laten we samen jouw ondernemersavontuur naar nieuwe hoogten brengen.

Voor meer waardevolle tips en inzichten, bezoek mijn website op jeanetbathoorn.nl en volg mij op LinkedIn.

Blijf op de hoogte van mijn laatste updates en inspirerende content door mij te volgen op Instagram en Facebook, en vergeet niet om lid te worden van onze bruisende community in de gratis VrijheidsOndernemers Facebook groep.

Als je genoten hebt van deze aflevering en er inspiratie uit hebt gehaald, deel het dan met jouw netwerk. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter via Google. Jouw steun betekent alles voor ons!

Tot de volgende keer, en vergeet niet: jouw vrijheid als ondernemer begint hier. Bedankt voor het luisteren!