fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

4. Ondernemerschap een bewuste keuze, of niet?

Van Niet-Redenen naar Vrij Ondernemerschap: De Reis van Jeanet Bathoorn

Welkom bij de Vrijheidsondernemers Show, waar we spreken over verdienmodellen, ondernemerschap, geld, mindset en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben Jeanet Bathoorn, de bedenker van het merk Vrijheidsondernemers, auteur, organisator van de Transatlantische Ondernemers Cruise en een online pionier. In deze blogpost duiken we in de onconventionele redenen die mensen hebben om ondernemer te worden.

De Onbedoelde Ondernemer

In de vierde aflevering van de Vrijheidsondernemers Show bespreken we de zogenaamde niet-redenen om ondernemer te worden. Dit zijn de redenen die niet voortkomen uit een passie voor ondernemen, maar uit de wens om bepaalde ongewenste situaties te ontvluchten. Toen ik mijzelf op 1 januari 2005 bij de Kamer van Koophandel inschreef, was dit niet vanuit een lang gekoesterde droom, maar eerder een sprong in het diepe om aan loondienst te ontsnappen.

Bewustwording van Keuzes

Vaak ontdekken mensen pas achteraf of hun keuze voor het ondernemerschap werkelijk bewust was. Veel ondernemers starten vanuit een negatieve situatie, zoals het niet kunnen vinden van een geschikte baan. Dit leidt ertoe dat men start als ZZP'er, of zoals ik liever zeg, als zelfstandige professional, zonder de intentie om personeel aan te nemen vanwege de risico's en rompslomp.

De Vrijheidsondernemer

Het bewust kiezen voor een bestaan zonder personeel kan een valkuil zijn omdat het bepaalde verdienmodellen uitsluit. Ik heb deze valkuil tijdelijk opgelost door te werken met andere zelfstandige professionals die delen van mijn bedrijf runnen. Dit illustreert een belangrijk aspect van modern ondernemerschap: de flexibiliteit om je bedrijfsmodel aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren en levensstijl.

De Realiteit van het Ondernemerschap

Ondernemen vanuit niet-redenen schept een ideaalbeeld dat zelden overeenkomt met de realiteit. Als ondernemer moet je vaak alles zelf doen, zonder de ondersteuning van afdelingen zoals personeelszaken of juridische zaken. De realiteit kan overweldigend zijn en leiden tot een situatie waarin je je talent verliest doordat je opgeslokt wordt door dagelijkse beslommeringen en moeilijke klanten, de zogenaamde 'horrorklanten'.

Conclusie

Ondernemerschap is geen gemakkelijke weg en vereist dat je over een breed scala aan vaardigheden beschikt en een duidelijke boodschap en marketingstrategie hebt. Het is essentieel om je diepere 'waarom' te kennen en je bedrijf daaromheen te bouwen. Dit proces wordt versterkt door inspiratie te putten uit mensen met een grote missie, die standvastig hun doelen nastreven. Als vrijheidsondernemer is het mogelijk om te werken waar, wanneer en met wie je wilt, maar het vereist bewuste keuzes en toewijding. Wat is jouw niet-reden om ondernemer te worden? Deel het met ons en misschien voeg ik het toe aan de lijst.

Bedankt voor het luisteren naar de Vrijheidsondernemers Show. Geef de de show een positieve Google review op en deel je ervaringen als vrijheidsondernemer. Op jouw vrijheid!


Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering van de VrijheidsOndernemers show! 

Ben je klaar om jouw geheime expertfactor te ontdekken? Doe dan nu de gratis quiz op jeanetbathoorn.nl/quiz en ontdek hoe jij kunt schitteren als ondernemer.

En als je nog meer begeleiding wilt bij het opbouwen van jouw bedrijf, ben je misschien wel klaar om met mij te werken. Boek een vrijblijvende freedom call met mij, Jeanet Bathoorn, en laten we samen jouw ondernemersavontuur naar nieuwe hoogten brengen.

Voor meer waardevolle tips en inzichten, bezoek mijn website op jeanetbathoorn.nl en volg mij op LinkedIn.

Blijf op de hoogte van mijn laatste updates en inspirerende content door mij te volgen op Instagram en Facebook, en vergeet niet om lid te worden van onze bruisende community in de gratis VrijheidsOndernemers Facebook groep.

Als je genoten hebt van deze aflevering en er inspiratie uit hebt gehaald, deel het dan met jouw netwerk. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter via Google. Jouw steun betekent alles voor ons!

Tot de volgende keer, en vergeet niet: jouw vrijheid als ondernemer begint hier. Bedankt voor het luisteren!