fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

308. Zakelijk Human Design met Anke Beeren

Vandaag in de podcast: Anke Beeren

Vandaag heb ik een bijzondere gast in mijn podcast: Anke Beeren. En wij Nederlanders hebben een beetje mazzel, want Anke spreekt ook Nederlands, hoewel haar bedrijf volledig in het Duits opereert. Het gesprek biedt een fascinerend inkijkje in haar reis met Business Human Design en haar ondernemersverhaal.

De start van Anke’s reis

Anke begint met te vertellen hoe haar bedrijf volledig in het Duits opereert, ondanks haar Nederlandse achtergrond. Dit roept direct de vraag op hoe ze op dit pad is gekomen. Anke's reis begint ongeveer twintig jaar geleden, toen ze zich begon af te vragen wat het leven echt betekende. Deze zoektocht leidde haar naar verschillende esoterische en zelfontdekkingspaden.

"Ik begon mijn esoterische fase, op zoek naar antwoorden op vragen zoals: wie ben ik en wat is het doel van dit leven?" vertelt Anke. Ze verkende verschillende persoonlijkheidsmodellen en astrologie, maar niets leek echt impact te hebben totdat een vriendin haar introduceerde aan Human Design, ongeveer vijftien jaar geleden. "Elk detail klopte en het gaf me een praktische tool om beslissingen te nemen. Dat was een echte eye-opener."

Voor degenen die niet bekend zijn met Human Design, het is een systeem dat elementen van astrologie, I Ching, Kabbala en de chakraleer combineert om een blauwdruk van je persoonlijkheid te creëren. Het geeft inzicht in hoe je beslissingen kunt nemen en je potentieel kunt benutten.

Het vinden van praktische toepassingen

Anke deelt hoe haar fascinatie voor Human Design zich ontwikkelde en hoe ze deze kennis eerst vooral voor zichzelf en haar directe omgeving gebruikte. Ze was altijd wat terughoudend om deze kennis breder te delen, omdat Human Design destijds nog niet breed geaccepteerd was. "Ik wilde niet in de esoterische hoek worden gedrukt," legt ze uit.

In 2017 besloot Anke haar baan op te zeggen en het ondernemerspad op te gaan. Ze voelde dat ze meer vrijheid nodig had en volgde haar intuïtie, iets dat sterk werd ondersteund door haar kennis van Human Design. "Ik ben een generator, dus ik moet volgen wat mijn buikgevoel me ingeeft. Dat is de strategie die ik kreeg van Human Design."

Haar ondernemersreis begon met het helpen van anderen om hun eigen kleine bedrijven op te zetten. Naarmate ze meer ervaring opdeed in de online ruimte, verschoof haar focus naar online business coaching. Tijdens de coronapandemie richtte ze een club op voor Duitse vrouwelijke online ondernemers, een gemeenschap die inmiddels ongeveer 50 leden telt.

Een moedige verhuizing

Een interessante wending in Anke's verhaal is haar verhuizing naar Oostenrijk. "Op mijn dertiende verhuisde ik met mijn ouders van Nederland naar Duitsland. Verhuizen zit in mijn bloed," zegt ze. Samen met haar partner, die een passie voor de bergen deelde, besloot ze om naar Oostenrijk te verhuizen. "Elke keer als we terug naar huis reden na een vakantie in de bergen, voelde het alsof we de verkeerde kant op gingen. Dus besloten we daar gewoon te gaan wonen."

Business Human Design

Anke's ondernemersreis en haar toepassing van Human Design zijn nauw met elkaar verweven. Rond haar vijftigste, tijdens wat in Human Design de Chiron Return wordt genoemd, voelde ze een sterke drang om haar kennis van Human Design ook in haar zakelijke activiteiten te integreren. "Ik wilde iets doen met Human Design voor business. Ik begon met de BG5-opleidingen en schreef vorig jaar een boek. Dit boek was een manier om mijn kennis en ervaring te delen zonder direct een podcast te starten of veel op social media te posten."

Jeanet Bathoorn, de host van de podcast, benadrukt hoe waardevol Human Design kan zijn voor ondernemers. Het biedt strategieën voor marketing en netwerkopbouw, afgestemd op iemands unieke ontwerp. Dit kan helpen om te bepalen of je je moet richten op koud of warm netwerken, en welke verdienmodellen het beste bij je passen. "Veel ondernemers worstelen hiermee," zegt Jeanet. "Je kunt niet zomaar het verdienmodel van iemand anders kopiëren. Wat voor de een werkt, is voor de ander misschien helemaal niet geschikt."

Inspiratie voor ondernemers

Anke's verhaal is een prachtig voorbeeld van hoe je je intuïtie en unieke strategieën kunt volgen om een succesvol bedrijf op te bouwen. Het benadrukt het belang van authenticiteit en het benutten van je eigen unieke kwaliteiten. Haar reis toont ook hoe flexibel en adaptief ze is, of het nu gaat om een verhuizing naar een ander land of het navigeren door de uitdagingen van de pandemie.

In een tijd waarin Human Design steeds meer aandacht krijgt, is Anke's ervaring en expertise een waardevolle bron van inspiratie voor ondernemers die hun eigen pad willen vinden. Haar verhaal laat zien hoe je door het volgen van je intuïtie en het benutten van je unieke talenten, niet alleen succes kunt vinden, maar ook voldoening en balans in zowel je persoonlijke als professionele leven. Anke Beeren is een voorbeeld van een ondernemer die haar eigen koers vaart en anderen inspireert om hetzelfde te doen.


Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering van de VrijheidsOndernemers show! 

Ben je klaar om jouw geheime expertfactor te ontdekken? Doe dan nu de gratis quiz op jeanetbathoorn.nl/quiz en ontdek hoe jij kunt schitteren als ondernemer.

En als je nog meer begeleiding wilt bij het opbouwen van jouw bedrijf, ben je misschien wel klaar om met mij te werken. Boek een vrijblijvende freedom call met mij, Jeanet Bathoorn, en laten we samen jouw ondernemersavontuur naar nieuwe hoogten brengen.

Voor meer waardevolle tips en inzichten, bezoek mijn website op jeanetbathoorn.nl en volg mij op LinkedIn.

Blijf op de hoogte van mijn laatste updates en inspirerende content door mij te volgen op Instagram en Facebook, en vergeet niet om lid te worden van onze bruisende community in de gratis VrijheidsOndernemers Facebook groep.

Als je genoten hebt van deze aflevering en er inspiratie uit hebt gehaald, deel het dan met jouw netwerk. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter via Google. Jouw steun betekent alles voor ons!

Tot de volgende keer, en vergeet niet: jouw vrijheid als ondernemer begint hier. Bedankt voor het luisteren!