fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

306. Van maatschappelijk werk naar website-onderhoud, met Roelinde Brons

In de wereld van webdesign en ondernemerschap zijn er verhalen die inspireren, en dat van Roelinde Brons is er zeker één van. Van haar eerste start als maatschappelijk werker tot haar bloei als ervaren webdesigner en ondernemer, heeft Roelinde een opmerkelijke reis afgelegd. Laten we eens dieper ingaan op haar achtergrond, motivaties en groei in dit dynamische vakgebied.

Van Maatschappelijk Werk naar Webdesign

Roelinde Brons begon haar professionele leven als maatschappelijk werker, gedreven door een diep verlangen om mensen te helpen en te ontzorgen. Na enige tijd realiseerde ze zich echter dat de fysieke en mentale belasting haar begon op te breken. Dit leidde haar naar een radicale carrièreswitch richting webdesign, een veld dat haar meer flexibiliteit bood in werktijden en -omstandigheden.

De Opkomst als Webdesigner

Met een natuurlijke affiniteit voor computers begon Roelinde haar reis in webdesign, aanvankelijk met WordPress als haar voornaamste gereedschap. Wat begon als een interesse om haar eigen werklast te verlichten, groeide al snel uit tot een passie en expertise. Haar achtergrond in maatschappelijk werk bleek verrassend relevant, aangezien ze haar diensten niet alleen technisch, maar ook empathisch benaderde, gericht op het ontzorgen van haar klanten.

Ondernemerschap als Roeping

Het besluit om zelfstandig ondernemer te worden, lag eigenlijk al in de lijn der verwachting voor Roelinde. Na haar studie was de vraag niet zozeer 'waar ga je werken?', maar eerder 'ga je je eigen praktijk beginnen?'. Deze ondernemersgeest, gecombineerd met haar technische vaardigheden en mensgerichte benadering, legde de basis voor haar bloeiende carrière in webdesign.

Groei en Professionalisering

In haar eerste jaren als ondernemer lag de focus vooral op het opbouwen van vaardigheden en het begrijpen van de marktvraag. Roelinde investeerde tijd in het perfectioneren van haar technische expertise en in netwerken om haar klantenkring te vergroten. Pas in haar derde jaar begon ze actief te streven naar omzetgroei, een belangrijke mijlpaal die haar leercurve illustreert.

Expertise en Erkenning

Roelinde's toewijding aan haar vak heeft haar niet alleen geholpen bij het opbouwen van een solide klantenbestand, maar ook bij het verwerven van erkenning binnen de WordPress-gemeenschap. Als spreker op WordCamp-evenementen en een gerespecteerde figuur in haar vakgebied, demonstreert ze consistentie in haar capaciteit om haar doelgroep te helpen en problemen op te lossen.

Persoonlijke en Professionele Groei

Een cruciale stap in Roelinde's ontwikkeling was haar deelname aan een mastermind-groep, waar ze leerde om niet alleen haar bedrijf te laten groeien, maar ook om zichzelf als professional te versterken. Ze leerde grenzen stellen, haar tijd effectief beheren en vertrouwen opbouwen in haar expertise, wat haar niet alleen als ondernemer, maar ook als individu heeft versterkt.

Coaching op Identiteitsniveau

Een ander aspect van haar groei is haar vermogen om te reflecteren op haar identiteit als ondernemer. Roelinde merkt op dat de mastermind haar heeft geholpen om meer vanuit haar eigen kracht te opereren en zichzelf te accepteren zoals ze is. Dit heeft niet alleen geleid tot een meer ontspannen benadering van haar werk, maar ook tot een betere relatie met haar klanten.

De Toekomst van Roelinde Brons

Terwijl ze blijft evolueren als ondernemer en expert in haar vakgebied, blijft Roelinde gefocust op het uitbreiden van haar team en het versterken van haar dienstverlening aan webdesigners, haar primaire doelgroep. Haar reis toont aan dat doorzettingsvermogen, zelfreflectie en een passie voor dienstverlening de sleutels zijn tot succes in een steeds veranderende digitale wereld.

Conclusie

Roelinde Brons' verhaal is een inspiratie voor aspirant-ondernemers en webdesigners die streven naar een betekenisvolle en duurzame carrière. Haar toewijding aan zowel technische excellentie als empathische klantenservice belichaamt de essentie van succesvol ondernemerschap. Door haar unieke pad te volgen en haar passies na te streven, heeft Roelinde niet alleen haar eigen weg gevonden, maar ook anderen geïnspireerd om hetzelfde te doen in hun eigen ondernemersreis.


Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering van de VrijheidsOndernemers show! 

Ben je klaar om jouw geheime expertfactor te ontdekken? Doe dan nu de gratis quiz op jeanetbathoorn.nl/quiz en ontdek hoe jij kunt schitteren als ondernemer.

En als je nog meer begeleiding wilt bij het opbouwen van jouw bedrijf, ben je misschien wel klaar om met mij te werken. Boek een vrijblijvende freedom call met mij, Jeanet Bathoorn, en laten we samen jouw ondernemersavontuur naar nieuwe hoogten brengen.

Voor meer waardevolle tips en inzichten, bezoek mijn website op jeanetbathoorn.nl en volg mij op LinkedIn.

Blijf op de hoogte van mijn laatste updates en inspirerende content door mij te volgen op Instagram en Facebook, en vergeet niet om lid te worden van onze bruisende community in de gratis VrijheidsOndernemers Facebook groep.

Als je genoten hebt van deze aflevering en er inspiratie uit hebt gehaald, deel het dan met jouw netwerk. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter via Google. Jouw steun betekent alles voor ons!

Tot de volgende keer, en vergeet niet: jouw vrijheid als ondernemer begint hier. Bedankt voor het luisteren!