fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

305. Eenvoudig klanten aantrekken met een quiz funnel

Het Belang van Waardevolle Weggevers

Online marketing is voortdurend in beweging. Waar vroeger een eenvoudig e-book als weggever voldoende was om leads te genereren, is dat vandaag de dag niet meer genoeg. Jouw klanten willen waardevolle content die hen echt helpt. Een quiz kan die waarde bieden, doordat het interactief is en direct relevante informatie teruggeeft aan de gebruiker.

Jeanet benadrukt dat weggevers zoals videotrainingen of assessments, zoals een quiz, veel meer waarde bieden dan traditionele e-books. Dit komt omdat een quiz niet alleen informatie verstrekt, maar ook gegevens verzamelt over de interesses en behoeften van de deelnemer. Dit maakt het voor ondernemers gemakkelijker om hun aanbod af te stemmen op wat hun doelgroep daadwerkelijk nodig heeft.

Waarom een Quiz funnel?

Een quiz funnel is een krachtig instrument in de toolkit van elke online ondernemer. Jeanet legt uit dat een quiz een leuke, interactieve manier is om leads te verzamelen en te segmenteren. Mensen zijn tegenwoordig minder geneigd om zich aan te melden voor simpele downloads, maar een quiz biedt hen directe feedback en waardevolle inzichten.

Bovendien helpt een quiz ondernemers om hun publiek beter te begrijpen en hun marketingstrategieën te verfijnen. De gegevens die verzameld worden via de quiz kunnen gebruikt worden om gepersonaliseerde e-mailcampagnes te creëren die beter converteren.

Praktische Voorbeelden en Ervaringen

Jeanet deelt haar ervaring met de quiz software van TryInteract, waar ze al jaren mee werkt. Ze kreeg de kans om hun software te gebruiken en ontdekte al snel de voordelen van het hebben van een quiz als onderdeel van haar marketingstrategie. Door middel van een quiz kan ze potentiële klanten segmenteren op basis van hun antwoorden, wat haar helpt om gerichter en effectiever te communiceren.

Een quiz kan ook helpen bij het positioneren van jezelf als expert. Door slimme, goed doordachte vragen te stellen, kunnen ondernemers hun autoriteit en expertise op hun vakgebied laten zien.

De Opbouw van een Quiz funnel

Bij het ontwerpen van een quiz is het belangrijk om na te denken over de uitkomsten die je wilt bieden. Jeannet heeft bijvoorbeeld vier typen ondernemers geïdentificeerd die aansluiten bij haar doelgroep: de visionair, de strateeg, de ideeën ondernemer en de intuïtieve ondernemer. Elke uitkomst is zorgvuldig bedacht om ervoor te zorgen dat deze aansluit bij de behoeften van haar doelgroep en de diensten die zij aanbiedt.

Een goede quiz moet niet alleen leuke en interessante vragen bevatten, maar ook relevante en waardevolle resultaten bieden. Dit houdt de deelnemers betrokken en motiveert hen om verdere stappen te ondernemen, zoals het deelnemen aan een gratis mastermind sessie.

De Tools Achter de Quiz

Jeanet gebruikt verschillende tools om haar quiz te bouwen en te integreren in haar marketing funnel. Ze werkt bijvoorbeeld met TryInteract voor de quiz zelf en Active Campaign voor e-mailmarketing. Door deze tools te combineren, kan ze gedetailleerde informatie verzamelen en gepersonaliseerde opvolgcampagnes opzetten.

De technische kant van het opzetten van een quiz funnel kan complex zijn, maar het is de moeite waard. Het zorgt ervoor dat je niet alleen leads genereert, maar ook waardevolle inzichten krijgt die je kunt gebruiken om je marketing- en verkoopstrategieën te verbeteren. Wil jij ook je eigen quiz bouw dan raad ik TryInteract aan vanwege het hoge gebruiksgemak. 


Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering van de VrijheidsOndernemers show! 

Ben je klaar om jouw geheime expertfactor te ontdekken? Doe dan nu de gratis quiz op jeanetbathoorn.nl/quiz en ontdek hoe jij kunt schitteren als ondernemer.

En als je nog meer begeleiding wilt bij het opbouwen van jouw bedrijf, ben je misschien wel klaar om met mij te werken. Boek een vrijblijvende freedom call met mij, Jeanet Bathoorn, en laten we samen jouw ondernemersavontuur naar nieuwe hoogten brengen.

Voor meer waardevolle tips en inzichten, bezoek mijn website op jeanetbathoorn.nl en volg mij op LinkedIn.

Blijf op de hoogte van mijn laatste updates en inspirerende content door mij te volgen op Instagram en Facebook, en vergeet niet om lid te worden van onze bruisende community in de gratis VrijheidsOndernemers Facebook groep.

Als je genoten hebt van deze aflevering en er inspiratie uit hebt gehaald, deel het dan met jouw netwerk. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter via Google. Jouw steun betekent alles voor ons!

Tot de volgende keer, en vergeet niet: jouw vrijheid als ondernemer begint hier. Bedankt voor het luisteren!