fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

303. Verliefd op je website met Cheryl Porcelijn

Een eerste ontmoeting in Lissabon met Cheryl Porcelijn

Vandaag in de podcast was Cheryl Porcelijn te gast, een ontmoeting die in november in Lissabon plaatsvond tijdens een bijeenkomst georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Deze bijeenkomst bracht Nederlandse ondernemers samen die een link hebben met Nederland. Jeanet en Cheryl, die elkaar al jaren online kenden, ontmoetten elkaar hier voor het eerst in het echt. Deze ontmoeting markeerde het begin van een diepgaand gesprek over ondernemerschap en webdesign.

Het belang van netwerken

De bijeenkomst in Lissabon was volgens Jeanet de leukste netwerkbijeenkomst van de week. Hier werd duidelijk hoe belangrijk netwerken is voor ondernemers. Jeanet benadrukt het belang van zulke evenementen waar gelijkgestemde ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en ideeën kunnen uitwisselen.

Cheryl Porcelijn: Van danseres tot webdesigner

Cheryl's reis naar webdesign begon twintig jaar geleden, op de middelbare school. Ondanks dat ze eerst droomde van een carrière als danseres of dierenarts, ontdekte ze haar passie voor webdesign tijdens een informatiemarkt over vervolgopleidingen. Ze werd aangetrokken tot de creatieve en toekomstgerichte aard van interactief vormgeven.

De opleiding en start van een onderneming

Na het behalen van haar VMBO-diploma, begon Cheryl aan een opleiding aan het Media College in Amsterdam, waar ze leerde coderen en werken met programma's als Photoshop en Illustrator. In 2011 startte ze haar eigen bedrijf, geïnspireerd door een ondernemersvak tijdens haar opleiding. Sindsdien heeft ze haar bedrijf succesvol uitgebouwd, eerst naast haar studies en later fulltime.

De veranderende wereld van webdesign

Webdesign is in de afgelopen jaren drastisch veranderd. Van het handmatig coderen van websites naar de opkomst van no-code platforms zoals Webflow en Squarespace. Cheryl merkt op dat hoewel deze technologieën het makkelijker maken voor mensen om zelf websites te bouwen, het vak van webdesigner nog steeds van groot belang is vanwege de expertise die nodig is voor het creëren van effectieve, conversiegerichte websites.

Trends in webdesign

Enkele trends die Cheryl ziet opkomen, zijn de toenemende rol van voice technologie, de verschuiving naar dark mode en minimalistisch design, en de groeiende nadruk op inclusiviteit en gebruiksvriendelijkheid. Websites moeten steeds meer voldoen aan de behoeften van een diverse gebruikersgroep en geoptimaliseerd zijn voor stemgestuurde zoekopdrachten.

De belangrijke rol van een webdesigner

Ondanks de opkomst van no-code platforms, blijft de rol van een webdesigner cruciaal. Cheryl benadrukt dat een goede webdesigner niet alleen een mooie website maakt, maar ook zorgt voor een website die functioneel is en conversies oplevert. Ze heeft zich gespecialiseerd in design for behavior, wat betekent dat ze websites bouwt met het oog op gebruikersgedrag en -ervaring.

Samenwerken met een webdesigner

Voor ondernemers die overwegen om een webdesigner in te huren, is het belangrijk om een goede klik te hebben met de designer. Een succesvolle samenwerking leidt tot een website die niet alleen professioneel oogt, maar ook aansluit bij de visie en doelen van de ondernemer.

Verliefd worden op je eigen Website

Cheryl deelt praktische tips voor ondernemers om weer verliefd te worden op hun website. Een van de belangrijkste adviezen is om een platform te kiezen waarmee je gemakkelijk kunt werken. Voor beginners kunnen gebruiksvriendelijke platforms zoals Webflow of Squarespace een goede keuze zijn. Voor meer complexe projecten is het inhuren van een webdesigner met wie je een goede werkrelatie hebt, essentieel.

Het Belang van feedback

Een andere belangrijke stap is het vragen om feedback. Door actief feedback te vragen aan gebruikers, kun je je website voortdurend verbeteren en optimaliseren. Dit proces van iteratieve verbetering zorgt ervoor dat je website steeds beter aansluit bij de behoeften van je doelgroep.

Websummit in Lissabon

Tijdens de Websummit in Lissabon, waar zowel Cheryl als Jeanet aanwezig waren, werd duidelijk dat AI een grote rol gaat spelen in de toekomst van webdesign en ondernemerschap. Echter, de kernboodschap bleef dat menselijke connecties en authenticiteit cruciaal blijven in een wereld die steeds meer gedigitaliseerd wordt.

Eigendom van digitale platformen

Een belangrijke les van de Websummit is het belang van eigendom van je digitale platformen. Social media platforms zijn vluchtig en kunnen op elk moment veranderen of verdwijnen. Daarom is het essentieel om te investeren in je eigen website en mailinglijst, zodat je altijd rechtstreeks contact kunt houden met je publiek.

Conclusie

Jeanet Bathoorn en Cheryl Porcelijn illustreren beide hoe belangrijk het is om je aan te passen aan de veranderende digitale wereld. Door te blijven leren, netwerken en investeren in je eigen platformen, kunnen ondernemers succesvol navigeren in de complexe wereld van digitale marketing en webdesign. Hun verhalen en inzichten bieden waardevolle lessen voor elke ondernemer die wil groeien en zich wil onderscheiden in de markt.


Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering van de VrijheidsOndernemers show! 

Ben je klaar om jouw geheime expertfactor te ontdekken? Doe dan nu de gratis quiz op jeanetbathoorn.nl/quiz en ontdek hoe jij kunt schitteren als ondernemer.

En als je nog meer begeleiding wilt bij het opbouwen van jouw bedrijf, ben je misschien wel klaar om met mij te werken. Boek een vrijblijvende freedom call met mij, Jeanet Bathoorn, en laten we samen jouw ondernemersavontuur naar nieuwe hoogten brengen.

Voor meer waardevolle tips en inzichten, bezoek mijn website op jeanetbathoorn.nl en volg mij op LinkedIn.

Blijf op de hoogte van mijn laatste updates en inspirerende content door mij te volgen op Instagram en Facebook, en vergeet niet om lid te worden van onze bruisende community in de gratis VrijheidsOndernemers Facebook groep.

Als je genoten hebt van deze aflevering en er inspiratie uit hebt gehaald, deel het dan met jouw netwerk. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter via Google. Jouw steun betekent alles voor ons!

Tot de volgende keer, en vergeet niet: jouw vrijheid als ondernemer begint hier. Bedankt voor het luisteren!