fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

300. 12 Mijlpalen als Online Ondernemer

Beslissende mijlpalen

Vandaag wil ik je twaalf mijlpalen geven. Dit zijn geen gebeurtenissen van de ene dag op de andere, maar inzichten die ik heb opgedaan in mijn ondernemersreis. Het zijn de dingen die vreselijk mislukt zijn en de dingen waar ik tegenaan ben gelopen, zowel persoonlijk als in mijn business. Welkom bij de Vrijheidsondernemers podcast.

Mijlpaal 1: Laat perfectie los

Perfectie loslaten is essentieel. Goed is goed genoeg. Die laatste 10-20% van goed naar perfect hoeft er niet in. Een video, website, of salespage moet natuurlijk in orde zijn, maar het hoeft niet perfect te zijn.

Mijlpaal 2: Zelfzorg en eigenwaarde

Prioriteit geven aan zelfzorg en het verhogen van je eigenwaarde is cruciaal. Voor mij was het essentieel om mijn grenzen te stellen en voor mezelf op te komen. Dit voorkomt burn-outs en helpt je om overeind te blijven.

Mijlpaal 3: Investeringen en netwerken

Investeren in coaching en netwerken was voor mij een keerpunt. Mijn eerste grote investering was 3000 euro en sindsdien heb ik meer dan 100.000 euro geïnvesteerd in mijn groei. Dit heeft me enorm getransformeerd en mijn bedrijf laten groeien.

Mijlpaal 4: Van individu naar groepen

Vanaf 2013 werk ik uitsluitend nog met groepen. Dit was een bewuste keuze en een strategische zet. Het heeft mijn bedrijf enorm laten groeien en ik ben nooit meer teruggegaan naar individuele dienstverlening.

Deze mijlpalen zijn slechts het begin. In de komende afleveringen zal ik dieper ingaan op de resterende mijlpalen en hoe ze mijn ondernemersreis hebben gevormd. Blijf luisteren en blijf leren, want jouw succesverhaal begint hier.

Mijlpaal 5: Focus op Lanceringen

In 2015 en 2016 wijdde ik een half jaar aan een grote lancering die 104.000 euro opleverde. Dit leerde mij het belang van focus en het verfijnen van mijn aanpak. Ik gaf 13 of 14 keer hetzelfde webinar, telkens verbeterd met hulp van een business- en salescoach. Dit was een intensieve maar zeer vruchtbare periode.

Mijlpaal 6: Grote Identiteitsverandering

Vanaf 2017 werkte ik met business coach Sigrun uit IJsland. Tijdens een coaching call in 2016 moedigde zij mij aan om naar de Social Media Marketing World in San Diego te gaan, een enorme stap voor een Drents meisje zoals ik. Dit avontuur opende internationale deuren en veranderde mijn zelfbeeld ingrijpend. Ik ontmoette inspirerende mensen zoals Pat Flynn en Amy Porterfield, wat mijn horizon verder verbreedde.

Mijlpaal 7: Internationaal Avontuur

In 2018 startte ik het Freedom Entrepreneurs Cruise project. Hoewel de reis zelf fantastisch was, bleek het verdienmodel te uitdagend. Het koste me veel tijd, geld en zelfvertrouwen. Uiteindelijk besefte ik dat mijn kracht ligt in kleinere, meer persoonlijke groepen en dat ik liever in het Nederlands werk dan alles opnieuw op te bouwen in het Engels.

Mijlpaal 8: Volledig Online in 2020

Door de pandemie ging ik volledig online en richtte ik mij op mastermind groepen. Dit bleek een van de beste beslissingen. Ik begon met kleine groepen, groeide organisch en startte ook een podcastserie van 100 afleveringen in 100 dagen. Dit vergrootte mijn zichtbaarheid en versterkte mijn netwerk opnieuw.

Mijlpaal 9: Alle Schulden Afbetaald

Eind 2020 had ik alle schulden afbetaald die waren ontstaan door de cruise. Dit herstelde mijn financiële stabiliteit en zelfvertrouwen. Het was een belangrijke les in het overwinnen van tegenslagen en het bouwen aan een gezond bedrijf.

Mijlpaal 10: Financiële Planning

In 2021 draaide ik zoveel omzet dat ik vergat te investeren, wat resulteerde in hoge belastingen. Deze ervaring leerde mij het belang van financiële planning en het regelmatig checken van mijn moneymindset.

Mijlpaal 11: Uitbreiding van Mastermind Groepen

In plaats van één groep, heb ik nu drie niveaus in mijn mastermind groepen. Dit stelt mij in staat om meer waarde te bieden aan ondernemers op verschillende niveaus, van startende ondernemers tot zij die al een half miljoen omzet draaien.

Mijlpaal 12: De Lidl-strategie

Ik besloot vanaf 2023 om goede kwaliteit te bieden tegen een faire prijs. Mijn doel is om het beste Nederlandstalige mastermind systeem voor toekomstige vrijheidsondernemers te bouwen. Ik wil mijn community van binnenuit laten groeien met alleen maar leuke en coachbare mensen.

Deze twaalf mijlpalen zijn niet alleen markeringspunten in mijn carrière, maar ook belangrijke lessen en inzichten die ik met jullie deel. Ik hoop dat mijn reis je inspireert om jouw eigen pad te volgen, je eigen fouten te maken en je eigen successen te vieren.


Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering van de VrijheidsOndernemers show! 

Ben je klaar om jouw geheime expertfactor te ontdekken? Doe dan nu de gratis quiz op jeanetbathoorn.nl/quiz en ontdek hoe jij kunt schitteren als ondernemer.

En als je nog meer begeleiding wilt bij het opbouwen van jouw bedrijf, ben je misschien wel klaar om met mij te werken. Boek een vrijblijvende freedom call met mij, Jeanet Bathoorn, en laten we samen jouw ondernemersavontuur naar nieuwe hoogten brengen.

Voor meer waardevolle tips en inzichten, bezoek mijn website op jeanetbathoorn.nl en volg mij op LinkedIn.

Blijf op de hoogte van mijn laatste updates en inspirerende content door mij te volgen op Instagram en Facebook, en vergeet niet om lid te worden van onze bruisende community in de gratis VrijheidsOndernemers Facebook groep.

Als je genoten hebt van deze aflevering en er inspiratie uit hebt gehaald, deel het dan met jouw netwerk. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter via Google. Jouw steun betekent alles voor ons!

Tot de volgende keer, en vergeet niet: jouw vrijheid als ondernemer begint hier. Bedankt voor het luisteren!