fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

298. Zakelijk Zelfvertrouwen met Jikkie Has

Zakelijk Zelfvertrouwen:
Een Diepgaande en Wetenschappelijke Blik met Jikkie Has

Zakelijk zelfvertrouwen is voor veel ondernemers een cruciale factor voor succes. Maar hoe manifesteert dit zelfvertrouwen zich nu echt? Wat zijn de pijlers ervan en hoe kun je eraan werken? In gesprek met Jikkie Has, een expert op dit gebied, verkennen we dit onderwerp vanuit verschillende invalshoeken.

Wat is zakelijk zelfvertrouwen?

Zakelijk zelfvertrouwen is niet slechts een uiterlijke vertoning, maar een innerlijke overtuiging die zich manifesteert in acties en beslissingen. Jikkie Has benadrukt dat het niet alleen gaat om het hebben van de juiste vaardigheden, maar ook om een gezonde waardigheid, die je mindset en zelfbeeld beïnvloedt.

De uitdagingen van ondernemers

Uit onderzoek blijkt dat een aanzienlijk aantal ondernemers worstelt met zakelijk zelfvertrouwen, vooral bij acquisitie en zichtbaarheid. Het vermijden van koude acquisitie of het niet durven presenteren op platforms zoals LinkedIn zijn vaak symptomen van een gebrek aan zelfvertrouwen. Hier speelt angst voor afwijzing en kritiek een grote rol.

De wetenschappelijke benadering

Jikkie Has baseert haar werk op wetenschappelijke inzichten, waarbij zakelijk zelfvertrouwen wordt onderverdeeld in twee pijlers: vaardigheid (het 'just do it'-aspect) en waardigheid (zelfbeeld en mindset). Deze tweeledige benadering helpt ondernemers niet alleen om hun vaardigheden te ontwikkelen, maar ook om hun innerlijke overtuigingen en zelfbeeld te versterken.

Het persoonlijke verhaal van Jikkie Has

Jikkie's eigen ontdekkingstocht naar zakelijk zelfvertrouwen begon tijdens haar managementcarrière, waar ze hard werkte maar zichzelf niet durfde te laten zien uit angst voor afwijzing. Dit patroon zette zich voort toen ze ondernemer werd, waarbij ze belemmerende overtuigingen tegenkwam zoals "wie zit er op mij te wachten?" en angst voor succes. Pas door deze overtuigingen aan te pakken, kon ze haar zakelijk zelfvertrouwen echt opbouwen.

Strategieën voor groei

Jikkie deelt praktische strategieën om zakelijk zelfvertrouwen op te bouwen, zoals het identificeren en uitdagen van belemmerende overtuigingen. Ze moedigt aan om niet alleen vaardigheden te ontwikkelen, maar ook om positieve affirmaties te gebruiken die echt geloofd worden. Deze aanpak helpt ondernemers om stap voor stap hun zelfvertrouwen te vergroten en acties te ondernemen die bijdragen aan hun zakelijk succes.

Conclusie

Zakelijk zelfvertrouwen is essentieel voor ondernemers om hun potentieel volledig te benutten. Door een combinatie van vaardigheden en waardigheid aan te pakken, kunnen ondernemers hun zelfvertrouwen versterken en zichzelf effectief presenteren in de zakelijke wereld. Jikkie Has' expertise en wetenschappelijke benadering bieden waardevolle inzichten en praktische tools voor iedereen die streeft naar meer zakelijk zelfvertrouwen.

Door haar eigen ervaringen te delen en wetenschappelijke inzichten toe te passen, inspireert Jikkie Has ondernemers om te groeien, te leren en zichzelf te laten zien in hun zakelijke reis.


Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering van de VrijheidsOndernemers show! 

Ben je klaar om jouw geheime expertfactor te ontdekken? Doe dan nu de gratis quiz op jeanetbathoorn.nl/quiz en ontdek hoe jij kunt schitteren als ondernemer.

En als je nog meer begeleiding wilt bij het opbouwen van jouw bedrijf, ben je misschien wel klaar om met mij te werken. Boek een vrijblijvende freedom call met mij, Jeanet Bathoorn, en laten we samen jouw ondernemersavontuur naar nieuwe hoogten brengen.

Voor meer waardevolle tips en inzichten, bezoek mijn website op jeanetbathoorn.nl en volg mij op LinkedIn.

Blijf op de hoogte van mijn laatste updates en inspirerende content door mij te volgen op Instagram en Facebook, en vergeet niet om lid te worden van onze bruisende community in de gratis VrijheidsOndernemers Facebook groep.

Als je genoten hebt van deze aflevering en er inspiratie uit hebt gehaald, deel het dan met jouw netwerk. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter via Google. Jouw steun betekent alles voor ons!

Tot de volgende keer, en vergeet niet: jouw vrijheid als ondernemer begint hier. Bedankt voor het luisteren!