fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

298. Zakelijk Zelfvertrouwen met drs. Jikkie Has

Ik spreek met Jikkie Has, één van mijn masterminders, over Zakelijk Zelfvertrouwen en Moedige Momenten. Jikkie Has behaalde haar doctorandus in Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht en volgde dit direct op met een master of science in Organization Studies aan de Universiteit van Tilburg. Na het afronden van haar master begon ze haar carrière bij TNT Post (tegenwoordig Post NL). Ondanks dat ze ambitieus was en CEO wilde worden, was ze ook onzeker, was ze vooral bezig met ‘hoe het heurde’ en hoe anderen naar haar keken. Totdat ze zichzelf als 85-jarige zag die terugkeek op haar leven, waarbij het draait om de vraag: heb ik mij vooral aangepast of ben ik mijn eigen dromen en ambities achterna gegaan? Kan ik mijzelf recht in de ogen aankijken dat ik er vol voor ben gegaan? Of heb ik mij laten afleiden door de mening van anderen of hersenspinsels zoals ‘ben ik wel goed genoeg, kan ik dit wel…? ’.

Hoe blijf je in jezelf geloven als je daadwerkelijk je ambities gaat waarmaken met alle onzekerheden die daar bij horen? Deze uitdaging was verre van makkelijk. Ze merkte tijdens deze stap maar liefst 14 belemmerende overtuigingen die haar afremden. Deze overtuigingen gingen van “straks ga ik failliet en lacht iedereen me uit” tot “straks word ik heel succesvol, kan ik dat wel aan?”. Ze wist deze belemmerende overtuigingen te overwinnen en binnen een jaar al als businesscoach een goed draaiend bedrijf te runnen. Ze was eindelijk financieel onafhankelijk. Jikkie begon de vergelijking te leggen met tennis. Zelfs als je de beste bent verlies je sommige potjes.

Meer informatie over Jikkie Has ⁠https://www.jikkie-has.nl/⁠.

—————–

Wil je meer begeleiding bij het opbouwen van je business, heb je al een lekker niveau als ondernemer en wil je met mij werken? Dan pas je in mijn groepen. Boek een freedom call in met Jeanet Bathoorn.

Site: https://jeanetbathoorn.nl/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jeanetbathoorn/

Volg Jeanet Bathoorn hier:

Deel, abonneer jezelf, schrijf een review

Dank voor het luisteren naar deze aflevering. Als deze aflevering jou inspiratie heeft gegeven of als je deze podcast leuk vond, deel het dan met je netwerk.

Abonneer je op de podcast en geef een review via iTunes.