fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

287. Eerlijkheid en transparantie essentieel bij duurzame storytelling – met Mirjam van Elst

Mirjam van Elst: Verhalenverteller voor een Duurzamere Wereld

Mirjam van Elst is een gedreven professional die haar passie voor verhalen inzet om ondernemers en organisaties met duurzame en diervriendelijke doelen te ondersteunen. Haar missie is duidelijk: de wereld mooier maken door verhalen te vertellen die anders misschien niet gehoord zouden worden. In dit blog verkennen we haar achtergrond, haar visie op duurzaamheid, en hoe zij haar expertise in duurzame communicatie inzet.

De Persoonlijke Reis naar Veganisme

Een belangrijke mijlpaal in Mirjams leven was haar overstap naar een veganistisch dieet. Hoewel ze al lange tijd vegetarisch at, leek veganisme aanvankelijk een brug te ver. Het was haar partner die haar liet zien dat veganistisch eten niet alleen haalbaar, maar ook lekker en bevredigend kon zijn. Nu, met een groeiend aanbod van veganistische opties in restaurants en supermarkten, is het voor Mirjam veel gemakkelijker geworden om haar eetgewoonten in lijn te brengen met haar ethische overtuigingen.

Jaarlijkse Uitdagingen: Een Levensstijl van Minimalisme

Mirjam staat bekend om haar jaarlijkse uitdagingen, waarvan het 'niets nieuws kopen' een opvallend voorbeeld is. Gedurende een jaar heeft ze zichzelf uitgedaagd om geen nieuwe spullen aan te schaffen, behalve wanneer het absoluut noodzakelijk was. Deze ervaring bracht haar niet alleen in contact met de wereld van tweedehands goederen, maar ook met nieuwe mensen en gemeenschappen in haar omgeving.

Duurzame Communicatie: Eerlijkheid en Transparantie

Als communicatie-expert in duurzaamheid benadrukt Mirjam het belang van eerlijkheid en transparantie. Ze gelooft dat consumenten verlangen naar authentieke verbindingen met merken die hun beloften nakomen. In een tijd waarin consumenten steeds meer sceptisch worden over reclameclaims, is het voor bedrijven essentieel om oprecht te zijn over hun duurzaamheidsinspanningen.

De Rol van AI in de Toekomst van Communicatie

Mirjam ziet kunstmatige intelligentie (AI) niet als een bedreiging, maar eerder als een krachtige tool die kan worden ingezet om haar werk te verbeteren. Hoewel AI kan helpen bij het genereren van ideeën en het automatiseren van bepaalde taken, gelooft ze dat de menselijke factor onvervangbaar blijft als het gaat om het overbrengen van emotie en het vertellen van verhalen.

Advies voor Mede-Ondernemers

Voor ondernemers die zich afvragen hoe ze AI het beste kunnen benutten, adviseert Mirjam om ermee te experimenteren en kritisch te blijven. Ze benadrukt het belang van het gebruik van AI als aanvulling op menselijke creativiteit en expertise, niet als vervanging ervan. Door selectief te zijn in het gebruik van AI-tools kunnen ondernemers hun efficiëntie verhogen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van hun werk.

Toekomstige Uitdagingen en Kansen

Terwijl Mirjam blijft groeien in haar vakgebied, kijkt ze uit naar nieuwe mogelijkheden om technologie zoals AI te integreren in haar werk. Ze blijft zich richten op het vertellen van authentieke verhalen die een positieve impact hebben op de wereld om haar heen, en ziet haar rol als een brug tussen bedrijven en consumenten die streven naar een duurzamere toekomst.

Conclusie

Mirjam van Elst is niet alleen een verhalenverteller, maar ook een voorvechter van duurzaamheid en ethische praktijken. Haar toewijding aan eerlijke communicatie en haar vermogen om complexe onderwerpen toegankelijk te maken, maken haar een waardevolle bron voor iedereen die streeft naar positieve verandering. Door haar unieke combinatie van passie, expertise en innovatie blijft Mirjam een inspiratie voor anderen binnen en buiten haar vakgebied.


Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering van de VrijheidsOndernemers show! 

Ben je klaar om jouw geheime expertfactor te ontdekken? Doe dan nu de gratis quiz op jeanetbathoorn.nl/quiz en ontdek hoe jij kunt schitteren als ondernemer.

En als je nog meer begeleiding wilt bij het opbouwen van jouw bedrijf, ben je misschien wel klaar om met mij te werken. Boek een vrijblijvende freedom call met mij, Jeanet Bathoorn, en laten we samen jouw ondernemersavontuur naar nieuwe hoogten brengen.

Voor meer waardevolle tips en inzichten, bezoek mijn website op jeanetbathoorn.nl en volg mij op LinkedIn.

Blijf op de hoogte van mijn laatste updates en inspirerende content door mij te volgen op Instagram en Facebook, en vergeet niet om lid te worden van onze bruisende community in de gratis VrijheidsOndernemers Facebook groep.

Als je genoten hebt van deze aflevering en er inspiratie uit hebt gehaald, deel het dan met jouw netwerk. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter via Google. Jouw steun betekent alles voor ons!

Tot de volgende keer, en vergeet niet: jouw vrijheid als ondernemer begint hier. Bedankt voor het luisteren!