fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

286. Storytelling voor missiegedreven ondernemers, met Sigrid van Iersel

Sigrid van Iersel: De kracht van storytelling voor missie gedreven Professionals

Vandaag spreek ik met Sigrid van Iersel, een storycoach die professionals met een missie helpt hun verhalen te vormen en over te brengen. Ze geeft woorden aan hun ideeën en helpt hen om anderen te inspireren en mee te krijgen. Dit gesprek gaat over de kracht van storytelling en hoe het professionals kan helpen om hun missie succesvol uit te dragen. Sigrid is niet zomaar een coach; ze is een verbindende schakel die ervoor zorgt dat grote ideeën werkelijkheid worden.

De rol van Sigrid als storycoach

Sigrid van Iersel is een storycoach die professionals helpt hun missie en visie om te zetten in krachtige verhalen. Ze werkt met mensen die grote ideeën hebben, maar moeite hebben om deze ideeën helder en overtuigend over te brengen. Door gebruik te maken van storytelling technieken, helpt Sigrid deze professionals om hun boodschap duidelijk te maken en anderen te inspireren.

Het belang van verhalen

Verhalen zijn krachtig omdat ze emoties oproepen en mensen meenemen in een andere wereld. Ze zorgen ervoor dat ideeën blijven hangen en gemakkelijker doorverteld kunnen worden. Sigrid legt uit dat storytelling vooral belangrijk is voor missiegedreven professionals omdat het hen helpt hun visie concreet te maken en anderen te betrekken bij hun missie.

Het proces van storytelling

Sigrid gebruikt een eigen ontwikkelde methode genaamd de Ster Methode om verhalen te vormen. Deze methode bestaat uit vier stappen die helpen om een compleet en krachtig verhaal te creëren. Ze begint altijd met het stellen van veel vragen om de kern van het verhaal te vinden en helpt haar klanten om hun ideeën helder en gestructureerd te presenteren.

In de verhalen die Sigrid helpt te creëren, is er altijd een held die iets te overwinnen heeft. Dit kan de professional zelf zijn, maar nog krachtiger is het wanneer de doelgroep van de professional de held van het verhaal is. Door de uitdagingen en successen van deze held te beschrijven, wordt het verhaal herkenbaar en inspirerend.

De kracht van persoonlijke verhalen

Een belangrijk onderdeel van Sigrid's aanpak is het persoonlijke verhaal. Ze gelooft dat iedereen een uniek verhaal heeft dat verteld moet worden. Door persoonlijke ervaringen te delen, wordt een verhaal niet alleen unieker, maar ook authentieker en geloofwaardiger.

Sigrid deelt een voorbeeld van een klantreis waarin ze twee hulpverleners hielp hun verhaal te vormen. Deze hulpverleners hadden een innovatieve methode ontwikkeld en wilden deze breder bekend maken. Door terug te gaan naar hun persoonlijke ervaringen en motivaties, creëerde Sigrid samen met hen een krachtig verhaal dat hen hielp om hun boodschap effectief over te brengen.

De uitdagingen van visionaire ondernemers

Veel van Sigrid's klanten zijn visionaire ondernemers die grote ideeën hebben, maar moeite hebben om deze ideeën over te brengen aan anderen. Ze hebben vaak een duidelijk beeld van de toekomst, maar weten niet hoe ze anderen moeten overtuigen om hen te volgen. Sigrid helpt deze ondernemers om hun abstracte ideeën om te zetten in concrete verhalen die resoneren bij hun publiek.

Een veelvoorkomende uitdaging voor deze visionaire ondernemers is de angst om weggezet te worden als een zonderling of gek. Sigrid helpt hen om deze twijfels te overwinnen door hen te laten zien hoe ze hun verhalen op een krachtige en overtuigende manier kunnen vertellen. Ze moedigt hen aan om vertrouwen te hebben in hun ideeën en de moed te hebben om hun visie te delen.

Het bereiken van een breder publiek

Sigrid's werk stopt niet bij het helpen vormen van verhalen; ze begeleidt haar klanten ook bij het uitdragen van hun boodschap. Dit kan via verschillende kanalen zoals presentaties, websites of publicaties. Ze helpt hen om hun verhaal op een manier te presenteren die hun publiek aanspreekt en inspireert.

Een cruciaal element in het bereiken van een breder publiek is consistentie. Sigrid benadrukt het belang van regelmatige communicatie met je publiek. Ze deelt hoe ze zelf meerdere keren per week contact houdt met haar lezers via e-mails en verhalen. Door consistent te blijven, bouwt ze een sterke band op met haar publiek en zorgt ze ervoor dat haar boodschap blijft hangen.

Het Belang van Zelfvertrouwen

Een belangrijk aspect van Sigrid's werk is het opbouwen van zelfvertrouwen bij haar klanten. Ze helpt hen om te geloven in hun eigen verhaal en de waarde daarvan. Dit zelfvertrouwen is essentieel om hun boodschap overtuigend en authentiek over te brengen.

Sigrid moedigt haar klanten aan om in kleine stapjes te werken aan hun verhaal en presentatie. Door het proces op te delen in behapbare delen, wordt het minder overweldigend en bouwen ze geleidelijk aan meer zelfvertrouwen op. Ze leert hen om trots te zijn op hun verhaal en dit met de wereld te delen.

Conclusie

Sigrid van Iersel speelt een cruciale rol in het helpen van missie gedreven professionals om hun verhalen te vormen en te delen. Door haar expertise in storytelling en haar persoonlijke aanpak, helpt ze hen om hun visie helder en overtuigend over te brengen. Haar werk zorgt ervoor dat belangrijke ideeën en missies de aandacht en erkenning krijgen die ze verdienen.

Met haar werk draagt Sigrid bij aan een betere en mooiere wereld door ervoor te zorgen dat de verhalen van mensen die een positieve impact willen maken, gehoord worden. Ze geeft hen de tools en het vertrouwen om hun visie uit te dragen en anderen te inspireren om mee te doen. Door verhalen te vertellen, maakt ze de wereld een stukje mooier, liefdevoller en gelijkwaardiger.

Sigrid's verhaal is een inspiratie voor iedereen die een missie heeft en deze wil delen met de wereld. Haar aanpak en methoden laten zien hoe krachtig storytelling kan zijn en hoe het kan helpen om grote ideeën werkelijkheid te maken.


Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering van de VrijheidsOndernemers show! 

Ben je klaar om jouw geheime expertfactor te ontdekken? Doe dan nu de gratis quiz op jeanetbathoorn.nl/quiz en ontdek hoe jij kunt schitteren als ondernemer.

En als je nog meer begeleiding wilt bij het opbouwen van jouw bedrijf, ben je misschien wel klaar om met mij te werken. Boek een vrijblijvende freedom call met mij, Jeanet Bathoorn, en laten we samen jouw ondernemersavontuur naar nieuwe hoogten brengen.

Voor meer waardevolle tips en inzichten, bezoek mijn website op jeanetbathoorn.nl en volg mij op LinkedIn.

Blijf op de hoogte van mijn laatste updates en inspirerende content door mij te volgen op Instagram en Facebook, en vergeet niet om lid te worden van onze bruisende community in de gratis VrijheidsOndernemers Facebook groep.

Als je genoten hebt van deze aflevering en er inspiratie uit hebt gehaald, deel het dan met jouw netwerk. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter via Google. Jouw steun betekent alles voor ons!

Tot de volgende keer, en vergeet niet: jouw vrijheid als ondernemer begint hier. Bedankt voor het luisteren!