fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

285. Contentcreatie & Flow met Marianne Canters

Marianne Canters: De kracht van Contentcreatie

Marianne Canters is een gedreven schrijfcoach en content-creator. Haar passie ligt bij het helpen van ondernemers om hun boodschap helder en boeiend over te brengen. In deze blog verkennen we Marianne's benadering van contentcreatie, de uitdagingen die ondernemers vaak tegenkomen en de manieren waarop zij deze obstakels helpt overwinnen.

De Liefde voor Content

Marianne heeft altijd al een liefde gehad voor schrijven en verhalen vertellen. Ze gelooft dat content een krachtige manier is om je boodschap de wereld in te brengen. Voor haar is het creëren van content meer dan alleen een marketingtool; het is een manier om betekenis te geven aan je expertise en je publiek te inspireren. Volgens Marianne begint contentcreatie al bij het eerste gesprek dat je hebt op een netwerkbijeenkomst of zelfs op een feestje.

Content is Altijd en Overal

Marianne benadrukt dat contentcreatie niet iets is wat je apart moet doen; we zijn er eigenlijk de hele dag mee bezig. Of je nu een gesprek voert, een interview geeft of iets deelt op social media, je bent constant content aan het creëren. Door content op deze manier te benaderen, maakt Marianne het begrip laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen.

De Uitdagingen van Contentcreatie

Veel ondernemers worstelen met het creëren van content omdat ze het gevoel hebben dat ze aan bepaalde regels moeten voldoen. De opkomst van talloze marketing- en businesscoaches die vertellen hoe je succesvol moet zijn, kan dit gevoel versterken. Ondernemers gaan hierdoor vaak overdenken en verkrampen, waardoor ze moeite hebben om authentieke content te creëren.

Twijfels en Onzekerheden

Een andere veelvoorkomende uitdaging is het gevoel van onzekerheid. Ondernemers vragen zich af of ze wel goed genoeg zijn, of hun boodschap wel waardevol is en waarom ze zouden moeten bijdragen in een markt die al verzadigd lijkt. Deze twijfels kunnen een grote belemmering vormen bij het consistent creëren van content.

De Strategie Achter Contentcreatie

Marianne ziet contentcreatie als een strategisch onderdeel van je marketingplan. Het gaat niet alleen om het delen van je boodschap, maar ook om het opbouwen van een band met je publiek en het laten zien van je expertise. Het is belangrijk om een contentstrategie te hebben die past bij je bedrijfsdoelen en je helpt om je bereik te vergroten en je klanten beter te bedienen.

De Rol van Intuïtie

Als intuïtieve ondernemer begrijpt Marianne hoe belangrijk het is om te luisteren naar je gevoel. Maar ze benadrukt ook dat je niet altijd in je comfortzone moet blijven. Soms voelt iets niet goed omdat het nieuw en spannend is, niet omdat het verkeerd is. Ze moedigt ondernemers aan om nieuwe dingen uit te proberen en te zien wat werkt, zelfs als het in het begin oncomfortabel is.

Het Overwinnen van Obstakels

Marianne moedigt haar klanten aan om dingen uit te proberen en te leren van hun ervaringen. Ze gelooft dat je pas echt weet of iets goed voelt als je het een aantal keer hebt geprobeerd. Ze adviseert om nieuwe dingen minstens een maand lang uit te proberen, zodat je echt kunt ervaren of het bij je past.

Het Loslaten van Perfectionisme

Een van de grootste obstakels bij contentcreatie is perfectionisme. Veel ondernemers willen dat hun content perfect is voordat ze het delen, maar dit kan leiden tot uitstelgedrag en uiteindelijk tot het helemaal niet delen van content. Marianne helpt haar klanten om dit perfectionisme los te laten en gewoon te beginnen met delen, zelfs als het niet perfect is.

De Magie van Masterminds

Marianne is niet alleen een content-creator, maar ook een actief lid van verschillende mastermind-groepen. Ze gelooft sterk in de kracht van samenwerking en het delen van kennis. In een mastermind-groep kunnen ondernemers hun uitdagingen bespreken, van elkaar leren en elkaar motiveren om door te gaan, zelfs als het moeilijk wordt.

Een Veilig en Ondersteunend Netwerk

Een mastermind biedt een veilige omgeving waarin ondernemers open kunnen zijn over hun obstakels en hun dromen. Het is een plek waar je eerlijk kunt zijn over je angsten en twijfels, en waar je ondersteuning krijgt van mensen die in dezelfde situatie zitten. Marianne waardeert de diepe connecties die in een mastermind ontstaan en de continue steun die ze krijgt van haar mede-ondernemers.

Conclusie

Marianne Canters is een expert in het helpen van ondernemers om hun contentcreatie naar een hoger niveau te tillen. Door haar passie voor schrijven en haar intuïtieve aanpak helpt ze haar klanten om authentieke en boeiende content te creëren. Ze begrijpt de uitdagingen die ondernemers tegenkomen en biedt praktische oplossingen om deze te overwinnen. Of je nu worstelt met onzekerheid, perfectionisme of gewoon niet weet waar je moet beginnen, Marianne's benadering van contentcreatie kan je helpen om je boodschap effectief de wereld in te brengen.


Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering van de VrijheidsOndernemers show! 

Ben je klaar om jouw geheime expertfactor te ontdekken? Doe dan nu de gratis quiz op jeanetbathoorn.nl/quiz en ontdek hoe jij kunt schitteren als ondernemer.

En als je nog meer begeleiding wilt bij het opbouwen van jouw bedrijf, ben je misschien wel klaar om met mij te werken. Boek een vrijblijvende freedom call met mij, Jeanet Bathoorn, en laten we samen jouw ondernemersavontuur naar nieuwe hoogten brengen.

Voor meer waardevolle tips en inzichten, bezoek mijn website op jeanetbathoorn.nl en volg mij op LinkedIn.

Blijf op de hoogte van mijn laatste updates en inspirerende content door mij te volgen op Instagram en Facebook, en vergeet niet om lid te worden van onze bruisende community in de gratis VrijheidsOndernemers Facebook groep.

Als je genoten hebt van deze aflevering en er inspiratie uit hebt gehaald, deel het dan met jouw netwerk. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter via Google. Jouw steun betekent alles voor ons!

Tot de volgende keer, en vergeet niet: jouw vrijheid als ondernemer begint hier. Bedankt voor het luisteren!