fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

278. Nelleke Griffioen over self care, kwetsbaarheid en De Berghut

Nelleke Griffioen: Van Droom naar Realiteit in de Oostenrijkse Alpen

Nelleke Griffioen is een veelzijdige ondernemer en auteur die bekend staat om haar inspirerende levensverhaal en haar avonturen in Oostenrijk. Samen met haar man Hans heeft ze de sprong gewaagd om hun droom na te jagen en een nieuw leven op te bouwen in de Oostenrijkse bergen. In dit blog verkennen we Nelleke's reis van Nederland naar Oostenrijk, haar ervaringen als hotelier en auteur, en hoe ze haar leven heeft hervormd om haar passie en dromen te volgen.

De Grote Emigratie

Nelleke en haar man Hans besloten in 2009 om hun leven in Nederland achter zich te laten en te verhuizen naar Oostenrijk. Dit besluit kwam na vier jaar dromen en plannen. Beiden hadden een sterke liefde voor de bergen en wilden deze passie omzetten in een levensstijl. Met twee jonge kinderen verhuisden ze naar Oostenrijk om een hotel te openen.

De Start van de Berghut

De Berghut, zoals hun hotel heette, was niet zomaar een hotel. Het was een plek waar gasten zich konden onderdompelen in de rust en schoonheid van de bergen, terwijl ze genoten van comfort en gastvrijheid. Nelleke en Hans bedachten een uniek concept dat het beste van de bergwereld combineerde met toegankelijkheid en comfort. Echter, de realiteit van het runnen van een hotel was veel uitdagender dan ze hadden verwacht.

Onverwachte Uitdagingen

Ondanks hun enthousiasme en goede bedoelingen, kwamen Nelleke en Hans al snel voor grote uitdagingen te staan. Hans raakte in een depressie, waardoor Nelleke de meeste verantwoordelijkheden op zich moest nemen. Ze hadden geen ervaring in de hotelwereld, wat leidde tot een steile leercurve. Het runnen van een hotel vereiste meer dan alleen gastvrijheid; het vroeg om managementvaardigheden, personeelsbeheer en operationele efficiëntie.

De Rol van Personeel

Het aansturen van personeel bleek een van de grootste uitdagingen voor Nelleke. Ze had eerder al ervaren dat leidinggeven niet haar sterkste kant was. Echter, met een hotel dat volgeboekt was tijdens de open periodes, kon ze niet anders dan deze rol op zich nemen. Dit leidde tot veel stress en uitputting, maar ook tot persoonlijke groei en inzicht.

Een Nieuw Verdienmodel

Na jaren van hard werken en het realiseren dat het hotelmodel hen niet de voldoening gaf die ze zochten, besloten Nelleke en Hans om een nieuwe weg in te slaan. Ze wilden in Oostenrijk blijven wonen, maar zonder de zware lasten van het hotelbeheer. Zo ontstond het idee van de Droomplek Academie, een online platform dat mensen helpt hun eigen droomplek te realiseren.

Van Hotel naar Trainingen

De Droomplek Academie bood hen de mogelijkheid om hun kennis en ervaringen te delen met anderen die soortgelijke dromen hadden. Ze gebruikten hun hotel als trainingslocatie, waar aspirant-hoteleigenaren konden leren en oefenen in een realistische omgeving. Dit nieuwe model bood hen niet alleen een nieuw inkomen, maar ook een hernieuwde passie en energie.

Auteur van Drie Boeken

Nelleke's meest recente boek, "Dagboek van een Gastvrouw", biedt een eerlijk en kwetsbaar inzicht in haar leven en ervaringen als hotelier. Het boek beschrijft de ups en downs, de uitdagingen en triomfen, en geeft een intieme blik in haar gedachten en gevoelens. Het schrijven van dit boek was een proces van zelfreflectie en healing voor Nelleke.

Eerdere Werken

Naast "Dagboek van een Gastvrouw" heeft Nelleke ook twee andere boeken geschreven. Haar eerste boek beschrijft de moeilijke beginjaren in Oostenrijk, terwijl haar tweede boek, "Droomplekgeluk", een stappenplan biedt voor anderen die hun eigen droomplek willen realiseren. Elk boek bouwt voort op haar persoonlijke ervaringen en biedt waardevolle lessen en inspiratie voor de lezers.

Het Leven in Oostenrijk

Nelleke's verhaal is er een van doorzettingsvermogen en vastberadenheid. Ondanks de vele tegenslagen en uitdagingen, heeft ze nooit opgegeven. Ze bleef zoeken naar manieren om haar dromen waar te maken, zelfs als dat betekende dat ze moeilijke beslissingen moest nemen en risico's moest nemen.

Innovatie en Vooruitdenken

Een van de opvallende kenmerken van Nelleke is haar vermogen om vooruit te denken en te innoveren. Of het nu ging om het starten van de Droomplek Academie of het schrijven van haar boeken, ze blijft nieuwe manieren vinden om haar passies te volgen en anderen te inspireren. Haar verhaal toont aan dat met creativiteit, hard werken en een beetje lef, het mogelijk is om je dromen te realiseren.

Conclusie

Nelleke Griffioen's reis van Nederland naar Oostenrijk is een inspirerend verhaal van dromen, uitdagingen en triomfen. Haar ervaringen als hotelier en auteur bieden waardevolle inzichten voor iedereen die zijn eigen pad wil volgen en zijn dromen wil najagen. Nelleke's verhaal herinnert ons eraan dat, ongeacht de obstakels, het mogelijk is om een leven te creëren dat vervulling en geluk biedt. Haar voortdurende zoektocht naar verbetering en haar bereidheid om kwetsbaar te zijn, maken haar een voorbeeld voor velen.


Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering van de VrijheidsOndernemers show! 

Ben je klaar om jouw geheime expertfactor te ontdekken? Doe dan nu de gratis quiz op jeanetbathoorn.nl/quiz en ontdek hoe jij kunt schitteren als ondernemer.

En als je nog meer begeleiding wilt bij het opbouwen van jouw bedrijf, ben je misschien wel klaar om met mij te werken. Boek een vrijblijvende freedom call met mij, Jeanet Bathoorn, en laten we samen jouw ondernemersavontuur naar nieuwe hoogten brengen.

Voor meer waardevolle tips en inzichten, bezoek mijn website op jeanetbathoorn.nl en volg mij op LinkedIn.

Blijf op de hoogte van mijn laatste updates en inspirerende content door mij te volgen op Instagram en Facebook, en vergeet niet om lid te worden van onze bruisende community in de gratis VrijheidsOndernemers Facebook groep.

Als je genoten hebt van deze aflevering en er inspiratie uit hebt gehaald, deel het dan met jouw netwerk. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter via Google. Jouw steun betekent alles voor ons!

Tot de volgende keer, en vergeet niet: jouw vrijheid als ondernemer begint hier. Bedankt voor het luisteren!