fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

273. De 5 grootste voordelen van het organiseren van een virtual summit

De 5 voordelen van een virtual summit: de toekomst van ondernemers evenementen

Welkom bij de samenvatting van podcast 273! Vandaag duiken we in de wereld van virtual summits. Als jij, net als ik, op zoek bent naar manieren om je ondernemerschap naar een hoger niveau te tillen, dan is een virtual summit wellicht precies wat je nodig hebt. Maar waarom zou je de tijd en moeite steken in het organiseren van zo’n evenement? Hier zijn de vijf grootste voordelen van een virtual summit.

1. Geen beperkingen op locatie

Het eerste en misschien wel meest opvallende voordeel van een virtual summit is dat er geen beperking is op locatie. Dit betekent dat je publiek wereldwijd kan deelnemen, ongeacht waar ze zich bevinden. In een tijd waarin geografische grenzen steeds minder relevant worden, biedt een virtual summit de perfecte mogelijkheid om een breder publiek te bereiken. Dit was duidelijk te zien bij de Digital Nomads Summit waar ik onlangs als spreker aanwezig was. De organisator woonde op Bali, ik deed mijn presentatie vanuit Europa en er waren deelnemers van over de hele wereld. Hierdoor creëer je een unieke kans om jouw boodschap wereldwijd te verspreiden zonder dat deelnemers hoeven te reizen, wat tijd en geld bespaart.

2. Lagere kosten voor de organisator

Het organiseren van een fysiek evenement brengt aanzienlijke kosten met zich mee. Denk aan zaalhuur, catering, reis- en verblijfskosten voor sprekers en deelnemers. Bij een virtual summit zijn deze kosten vrijwel nihil. Je hebt geen fysieke locatie nodig en kunt vanuit je eigen huis of kantoor werken. Dit maakt een virtual summit een kosteneffectief alternatief, vooral voor startende ondernemers of bedrijven met een beperkt budget. Het grootste deel van de investering zit in tijd en planning, maar met een goed draaiboek en samenwerking met andere enthousiaste ondernemers, kun je dit efficiënt aanpakken.

3. Makkelijkere inschrijving en deelname

Een ander groot voordeel van een virtual summit is de drempel voor deelname. Deelnemers hoeven zich alleen maar online te registreren, en kunnen vanuit hun eigen huis deelnemen. Vaak zijn de summits gratis te volgen, wat de toegankelijkheid verhoogt en de kans op een grote opkomst vergroot. Bovendien kunnen deelnemers opnames terugkijken als ze niet in staat zijn live deel te nemen. Dit geeft hen de flexibiliteit om hun eigen tijd in te delen en zorgt ervoor dat je een breed scala aan deelnemers kunt aantrekken.

4. Opnames en hergebruik van content

Een van de meest waardevolle aspecten van een virtual summit is de mogelijkheid om alle sessies op te nemen. Dit betekent dat de content niet verloren gaat na het evenement. Je kunt de opnames gebruiken voor verschillende doeleinden: als promotie voor toekomstige summits, als bonusmateriaal voor betalende klanten of zelfs als zelfstandig product om te verkopen. Dit verlengt de levensduur van je content en zorgt ervoor dat je inspanningen blijvende waarde hebben. Bij het Vrijheidsondernemers Summit nemen we bijvoorbeeld veel sessies vooraf op om deze later beschikbaar te stellen, wat ons ook de ruimte geeft om tijdens feestdagen en vakanties minder druk te ervaren.

5. Interactie en netwerken

Ondanks dat een virtual summit online plaatsvindt, biedt het geweldige mogelijkheden voor interactie en netwerken. De meeste summits bevatten interactieve elementen zoals live Q&A-sessies, chatfuncties, polls en tijdelijke online communities zoals Facebookgroepen. Deze tools bevorderen de interactie tussen deelnemers en sprekers, wat vaak resulteert in waardevolle connecties en samenwerkingen. Tijdens de vele summits waaraan ik heb deelgenomen, zowel als spreker als deelnemer, heb ik talloze nieuwe contacten gelegd. Deze netwerkmogelijkheden zijn essentieel voor persoonlijke en zakelijke groei.

Organiseren van een virtual summit

Als je overweegt een virtual summit te organiseren, is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen. Hier zijn enkele tips:

  • Begin op tijd met de planning: Reserveer minstens 6 tot 8 weken voor de voorbereiding.
  • Werk met een draaiboek: Een gedetailleerd draaiboek helpt je om alle stappen van het proces te volgen en zorgt voor structuur.
  • Kies interessante sprekers: Zorg voor een diverse line-up van experts die waardevolle inzichten kunnen delen.
  • Gebruik verschillende formats: Denk aan paneldiscussies, workshops, live demonstraties en interactieve sessies om de betrokkenheid te vergroten.
  • Promoot het evenement goed: Gebruik sociale media en andere marketingkanalen om je summit onder de aandacht te brengen.

Door deze stappen te volgen, vergroot je de kans op een succesvolle summit die niet alleen waardevol is voor de deelnemers, maar ook voor jou als organisator.

Conclusie

Een virtual summit biedt talloze voordelen: van wereldwijde bereikbaarheid en lagere kosten tot flexibiliteit voor deelnemers en langdurige waarde van opnames. Het is een krachtige tool voor elke ondernemer die zijn netwerk wil uitbreiden, zijn expertise wil delen en nieuwe kansen wil creëren. Als je geïnteresseerd bent in het organiseren van een virtual summit of als je wilt deelnemen aan een bestaande, dan is dit het perfecte moment om in actie te komen. Op jouw vrijheid!


Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering van de VrijheidsOndernemers show! 

Ben je klaar om jouw geheime expertfactor te ontdekken? Doe dan nu de gratis quiz op jeanetbathoorn.nl/quiz en ontdek hoe jij kunt schitteren als ondernemer.

En als je nog meer begeleiding wilt bij het opbouwen van jouw bedrijf, ben je misschien wel klaar om met mij te werken. Boek een vrijblijvende freedom call met mij, Jeanet Bathoorn, en laten we samen jouw ondernemersavontuur naar nieuwe hoogten brengen.

Voor meer waardevolle tips en inzichten, bezoek mijn website op jeanetbathoorn.nl en volg mij op LinkedIn.

Blijf op de hoogte van mijn laatste updates en inspirerende content door mij te volgen op Instagram en Facebook, en vergeet niet om lid te worden van onze bruisende community in de gratis VrijheidsOndernemers Facebook groep.

Als je genoten hebt van deze aflevering en er inspiratie uit hebt gehaald, deel het dan met jouw netwerk. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter via Google. Jouw steun betekent alles voor ons!

Tot de volgende keer, en vergeet niet: jouw vrijheid als ondernemer begint hier. Bedankt voor het luisteren!