fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

269. Woop your Life, oftewel hoe jij wel je wensen en doelen haalt

Waarom Haal Je Jouw Doelen Niet?

Je hebt vast wel eens nagedacht over waarom je bepaalde doelen niet bereikt. Er zijn talloze redenen te bedenken, maar het zoeken naar redenen waarom iets niet lukt, is vaak niet constructief. Redenen kunnen al snel veranderen in excuses en smoesjes. Vandaag wil ik je een techniek leren die je helpt om realistisch te zijn over je doelen en hoe je ze kunt bereiken.

De Whoop Your Life Methode

De Whoop Your Life methode is een techniek die ik ongeveer anderhalf jaar geleden ontdekte. Whoop staat voor Wish (wens), Outcome (resultaat), Obstacle (obstakel) en Plan (plan). Deze methode helpt je om je doelen te visualiseren, obstakels te identificeren en een concreet plan te maken om deze te overwinnen.

Stap 1: Wish (Wens)

Begin met het formuleren van je wens. Bijvoorbeeld, veel ondernemers hebben de wens om moeiteloos 100.000 euro per jaar om te zetten. Of als je dat al bereikt hebt, misschien wel 500.000 euro. Het gaat om een wens, niet een doel dat je moet bereiken, maar een wens die je graag vervuld ziet.

Stap 2: Outcome (Resultaat)

Denk na over het resultaat van je wens. Hoe ziet je leven eruit als je jouw wens hebt bereikt? Misschien zit je, net als ik, in de winter op Gran Canaria, of vlieg je naar de Malediven. Beschrijf gedetailleerd wat de uitkomst is van je wens. Hoe voel je je? Wat doe je? Wat is er veranderd op jouw identiteitsniveau? Door je wens en de bijbehorende uitkomst helder te hebben, creëer je een krachtig beeld van wat je wilt bereiken.

Stap 3: Obstacle (Obstakel)

Identificeer de obstakels die je tegenkomt op weg naar je wens. Dit kunnen interne obstakels zijn, zoals een gebrek aan zelfvertrouwen, angst voor falen, of externe obstakels zoals een gebrek aan kennis over techniek of marketing. Schrijf alle mogelijke obstakels op. Door je bewust te zijn van deze obstakels, kun je ze beter aanpakken.

Stap 4: Plan (Plan)

Maak een concreet plan voor elk obstakel. Heb je bijvoorbeeld geen verstand van online marketing? Plan om dit te leren. Vind je het moeilijk om jezelf op video te zien? Oefen hiermee en zoek manieren om je zelfvertrouwen te vergroten. Voor elk obstakel maak je een apart plan, zodat je voorbereid bent wanneer je tegen een obstakel aanloopt.

Toepassing van de Whoop Your Life Methode

Neem de tijd om deze methode uit te werken. Dit proces kan een hele dag in beslag nemen, maar het resultaat is dat je een helder beeld hebt van je wens, de uitkomst, de obstakels en de plannen om deze te overwinnen. Door deze methode stap voor stap te volgen, kom je dichter bij het realiseren van je wens.

Ondersteuning en Begeleiding

Wil je extra ondersteuning bij je persoonlijke en zakelijke groei? Overweeg dan om deel te nemen aan mijn mastermind community. Hier krijg je positieve begeleiding, aandacht en steun van gelijkgestemde ondernemers. Samen bereik je meer dan alleen.


Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering van de VrijheidsOndernemers show! 

Ben je klaar om jouw geheime expertfactor te ontdekken? Doe dan nu de gratis quiz op jeanetbathoorn.nl/quiz en ontdek hoe jij kunt schitteren als ondernemer.

En als je nog meer begeleiding wilt bij het opbouwen van jouw bedrijf, ben je misschien wel klaar om met mij te werken. Boek een vrijblijvende freedom call met mij, Jeanet Bathoorn, en laten we samen jouw ondernemersavontuur naar nieuwe hoogten brengen.

Voor meer waardevolle tips en inzichten, bezoek mijn website op jeanetbathoorn.nl en volg mij op LinkedIn.

Blijf op de hoogte van mijn laatste updates en inspirerende content door mij te volgen op Instagram en Facebook, en vergeet niet om lid te worden van onze bruisende community in de gratis VrijheidsOndernemers Facebook groep.

Als je genoten hebt van deze aflevering en er inspiratie uit hebt gehaald, deel het dan met jouw netwerk. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter via Google. Jouw steun betekent alles voor ons!

Tot de volgende keer, en vergeet niet: jouw vrijheid als ondernemer begint hier. Bedankt voor het luisteren!