fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

250. Wat nou als vanaf vandaag de rest van je leven een BONUS is

Inleiding: Een Reflectie op de Reis van Zelfontdekking

In maart 2020 begon ik vol enthousiasme met mijn podcast, vol goede moed en met de intentie om elke dag een aflevering te maken. Ik vierde mijlpalen, van de 50e tot de 200e aflevering. Maar toen nummer 250 voor de deur stond, merkte ik dat ik vastliep in mijn eigen verwachtingen van een groots feest ter ere van deze mijlpaal. Ik besefte dat ik mijn eigen overtuigingen over wat speciaal moest zijn, los moest laten. Ik besloot om terug te keren naar mijn roots, naar het opnemen van mijn podcast op mijn eigen manier, zonder de druk van een spectaculaire viering. En zo begon aflevering nummer 250.

De Mijlpaal van Aflevering 250: Een Persoonlijke Reflectie

Een recente ervaring die ik wil delen, is mijn deelname aan een Life Safari-training, gerelateerd aan de Big 5 for Life-methode. Deze tweedaagse training bood nieuwe inzichten en herinnerde me aan het belang van voortdurende zelfverbetering. Hoewel ik dacht dat ik alles al wist, besefte ik dat er altijd ruimte is voor groei en verandering. En juist die bescheidenheid om te blijven leren, is cruciaal voor persoonlijke ontwikkeling.

Levenssafari: Een Leerrijke Ervaring

Een interessant concept dat tijdens de training naar voren kwam, was het idee van "museumdagen". Stel je voor dat je leven wordt vertegenwoordigd door een museum, waar elke dag een afbeelding is. Hoe zien jouw afbeeldingen eruit? Deze methode moedigt aan om elke dag te leven alsof het een memorabele dag is, door minstens één van de vijf belangrijkste aspecten van je leven te eren. Dit idee bracht me tot reflectie over de kwaliteit van mijn dagen en hoe ik ze meer betekenisvol kan maken.

Het Concept van Museumdagen: Reflecties op het Leven

Tijdens de training werden we ook uitgenodigd om onze kernwaarden te heroverwegen. Hoewel vrijheid altijd hoog op mijn lijst stond, besefte ik dat mijn prioriteiten verschuiven naarmate ik ouder word. Ik ben gaan nadenken over mijn doel in het leven en hoe ik mijn kernwaarden kan gebruiken om een zinvolle bijdrage te leveren aan de wereld om me heen.

Heroverweging van Kernwaarden: Evolutie in Prioriteiten

De Big 5 for Life-methode biedt een gestructureerd kader om je levensdoel te definiëren vanuit je kernwaarden en persoonlijke talenten. Het is een proces van zelfreflectie en introspectie, dat helpt om duidelijkheid te krijgen over wat echt belangrijk is voor jou. En hoewel het antwoord op de vraag "Waarom ben ik op aarde?" misschien niet eenvoudig is, biedt deze methode een richting om jouw unieke bijdrage te ontdekken.

De Big 5 for Life Methode: Een Gestructureerde Reis naar Zelfinzicht

In mijn eigen reis van zelfontdekking en groei, heb ik geleerd dat perfectie niet het doel is, maar wel streven naar goed genoeg. Door mezelf continu uit te dagen en te blijven leren, kan ik evolueren en bijdragen aan een betere wereld. En daar ligt de ware essentie van het leven: het streven naar persoonlijke vervulling en het delen van mijn unieke gaven met anderen.

Naar het Doel van het Leven: Een Onderzoek naar Persoonlijke Vervulling

Dus terwijl ik mijn 250e podcastaflevering vier, besef ik dat het niet draait om grootsheid of perfectie, maar om de reis van zelfontdekking en groei die we allemaal doormaken. Laten we samen onze eigen slingers ophangen en elke dag vieren als een museumdag, waarin we bewust leven en streven naar persoonlijke vervulling. Welkom bij deze mijlpaal, maar vooral welkom bij de voortdurende reis van zelfontdekking.

Conclusie: De Voortdurende Reis van Zelfontdekking en Groei gaat steeds door


Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering van de VrijheidsOndernemers show! 

Ben je klaar om jouw geheime expertfactor te ontdekken? Doe dan nu de gratis quiz op jeanetbathoorn.nl/quiz en ontdek hoe jij kunt schitteren als ondernemer.

En als je nog meer begeleiding wilt bij het opbouwen van jouw bedrijf, ben je misschien wel klaar om met mij te werken. Boek een vrijblijvende freedom call met mij, Jeanet Bathoorn, en laten we samen jouw ondernemersavontuur naar nieuwe hoogten brengen.

Voor meer waardevolle tips en inzichten, bezoek mijn website op jeanetbathoorn.nl en volg mij op LinkedIn.

Blijf op de hoogte van mijn laatste updates en inspirerende content door mij te volgen op Instagram en Facebook, en vergeet niet om lid te worden van onze bruisende community in de gratis VrijheidsOndernemers Facebook groep.

Als je genoten hebt van deze aflevering en er inspiratie uit hebt gehaald, deel het dan met jouw netwerk. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter via Google. Jouw steun betekent alles voor ons!

Tot de volgende keer, en vergeet niet: jouw vrijheid als ondernemer begint hier. Bedankt voor het luisteren!