Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

Waarom je Money Mindset aandacht geven? Oftewel: sh*t, GELD KWIJT

Waarom je Money Mindset aandacht geven? Oftewel: sh*t, GELD KWIJT

Geloof me … ook ik heb mijn gelddingetjes en geldstemmetjes. Er zit een plafond aan mijn geldmindset. De laatste jaren heb ik een hardnekkig patroon ontdekt dat al aanwezig was toen ik een jaar of 11 was.

Ik neem je even mee terug naar 1979.

Het was kermis bij ons in het dorp. Op de oude, middeleeuwse Brink. Ik woonde letterlijk op 3 stappen van die verleidelijke kermis. Met de botsauto’s, de cakewalk (mijn favoriet) en goktenten.

De kermis kost geld. Daar spaarde ik het hele jaar voor. En gelukkig kreeg ik ook altijd wat guldens van mijn ouders, en vooral van mijn opa’s en oma’s. Tot 1978 zelfs van mijn overgrootmoeder en overgrootvader. Die luxe had ik. Ik had al zeker 10 gulden opgemaakt. Maar ik had nog fl. 40,00 in de kast liggen. Een enorm bedrag voor mij.

De stoere jongens hingen rond bij de botsauto’s. ALTIJD daar. Ik begon daar gevoelig voor te worden en hing daar ook rond. Af en toe mocht ik met zo’n patser mee in hun autootje.

Zonder geld werd het hangen steeds saaier. Er kwam een minuut dat ik even naar huis rende en wat van mijn stapel guldens haalde en verbruikte in de botsauto’s. Je raadt het al:

Nog voor de kermis was afgelopen waren mijn zuurverdiende 40,- gulden op. Helemaal op.

Ik heb nog maanden spijt gehad van mijn botsrondjes. Ik had mijn geld gewoon simpel weggebotst. Dit was de eerste keer dat ik ‘zomaar’ geld kwijt was.

Jaren later, als ondernemer heeft dit patroon zich nog een keer herhaald. Alleen ging het toen niet meer om 40 gulden maar om € 50.000. Jaren bij elkaar gewerkt en gespaard. En toch is dat geld verdampt. Opgegaan aan prachtige spullen, mooie reizen, conferenties, vakanties en meer. Het was gewoon op.

Mijn geld-mindset was maar mondjesmaat aanwezig.
Nou ja, het was er wel, maar geld stroomde vaak de verkeerde kant op.

En daarom is 2018 het jaar van de Money Mindset. Voor mij.

Ook voor jou?

Ik schreef het boek “Doorbraak in je Money Mindset” dat op 25 mei 2018 verschijnt. Je kunt het nu in de voorverkoop al bestellen.

About the Author Jeanet

Een van Nederlands leidende business coaches. Ik coach ondergewaardeerde experts naar florerend VrijheidOndernemer zodat zij authentiek succesvol, welzijnd en welvarend worden via mijn Mastermind groepen. - Bestselling Auteur (8 boeken) - Podcast Host - No nonsense Business Coach - Mastermind Expert - Mastermind groepen voor experts die naar de ton willen of daar al over zijn

follow me on:

Leave a Comment: