Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

Hoe maak je jouw eerste online quiz om je maillijst te laten groeien?

online quiz maken

Als jij bezig bent met de groei van je maillijst heb je waarschijnlijk gehoord of gemerkt dat online quizzes een hele interactieve lead magnet zijn. Ik heb de afgelopen maanden gezocht naar tools om een goede online quiz te maken. Eenvoudig en betaalbaar. En ik heb Interact gevonden. Een online quiz die makkelijk integreert met Mailchimp, Active Campaign, Convertkit en veel andere grote nieuwsbriefproviders.

Wat is Interact precies?

Interact is een tool om jou te helpen leads te genereren en je omzet te verhogen door interactieve content in te zetten. Die content kan zijn persoonlijkheidstest, weggevers en een test. 

Persoonlijkheids Quizzes

We hebben allemaal wel eens meegedaan aan zo'n testje, vooral op Facebook. "Welk type ondernemer ben je? "Welke kleur ben je?". Ik trap er ook altijd in. Ik wil het gewoon weten. En voor ik het weet geef ik mijn mailadres omdat ik de resultaten wil zien. Dit soort quizzes zijn supergeschikt voor jouw blog of social media kanalen omdat mensen nieuwsgierig naar zichzelf zijn en 'het gewoon willen weten'. 

Weggevers

De gratis weggever is niet meer weg te denken in jouw online marketing. We hebben vast allemaal wel eens een ebook of checklist aangevraagd of naar een gratis webinar geluisterd. Met een weggever bereik je potentiële nieuwe klanten en je geeft iets WAARDEVOLS weg. Het is absoluut de bedoeling om iets waardevols aan je nieuwe klanten. No crap allowed!

Test | Assessment

Als jouw bedrijf opgebouwd is rondom educatie en kennisoverdracht of persoonlijke groei dan is een test heel nuttig. Je kunt een test ontwerpen met deze tool om de kennis van jouw fans en volgers te onderzoeken en met ze in gesprek te gaan over jouw expertise. Zie ook mijn quiz over online marketing .Hoe werkt Interact? 

Ik vond het echt een verademing om een online quiz met Interact te maken. Het was simpel, efficiënt en er zijn al heel veel templates voor je klaargezet. Voor ons betekent het wel dat we alles moeten vertalen. Reken voor het maken van je eerste online quiz op ongeveer 90 minuten op een regenachtige zondagochtend (of een stralende zomerdag). Interact heeft een stap-voor-stap proces om je te loodsen. 

Stap voor stap je eerste quiz maken

1.

2.

3. 

Klik op Interact en maak je account aan

Kies aan de linkerkant 'QUIZZES'​

Klik op 'Create new Quiz'​

online quiz maken interact

4.

Kies een template of 'create from scratch'. Ik zou eerst gaan voor een template tot je een ervaren quizmaker bent. 

online quiz maken interact

5a.

Bij 'create from scratch kies je het type quiz dat je wilt maken. Wil je een score meten, dan kies je Assessment, wil je type weten dan kies je Personality. Wil je mensen zich laten vergelijken met elkaar dan kies je 'Score TALLIED'

online quiz maken interact

5b.

Kies je een template dan er is zoveel keus. Kies links een categorie en kies rechts het soort quiz dat je wilt maken. 

online quiz maken interact

6.

Maak nu eerst je quizvragen, antwoorden en resultaten.
Dit is echt de fun part! Kies foto's, vragen en alles wat jij wilt. Denk na over de vragen en antwoorden en voorzie elke vraag van een afbeelding. Beschrijf ook de resultaten die men na de quiz te lezen krijgt. 

7.

Heb je de quiz af, klik dan op edit quiz. En klik linksboven aan 'Enable lead capture

online quiz maken interact

8.

Begin bij het optin form. Maak dat. En klik vervolgens op 'Connect your email list. 

online quiz maken interact

9.

Ik kies voor een integratie met Convertkit. Mijn gebruikte maillijst programma. Volg de instructies voor jouw koppeling en vul de gevraagde gegevens in. Afhankelijk van de quiz resultaten kun je mensen een andere mail sequence sturen. Per nieuwsbriefprovider zal dit verschillen. 

10.

Vul je eigen quiz in. Check op afbeeldingen, tikfouten. Laat het even invullen door een paar mensen uit je directe omgeving. Als alles klopt dan klik je op 'publish'. En dan begint de pret. 

11.

Deel je quiz. In een blog, in social media, in een widget op je site. Maak er een Facebook Ad voor aan. Je kunt de quiz embedden, je kunt de directe link van de quiz delen, je kunt de quiz sharen vanuit Interact en je kunt een WordPress plugin om je site zetten. Kies de methode die je beheerst en die voor jou gemakkelijk is. 

online quiz maken interact

12.

Check je statistieken als de quiz draait en ik wens je veel nieuwe klanten! 

Wil je Interact proberen?

Je kunt heel eenvoudig starten met de gratis versie, forever free zelfs. Zo kun je in elk geval kijken of je de tool aanspreekt en of jij er eenvoudig mee kunt werken. Maar: met de gratis versie kun je niet de mailadressen verzamelen die jij graag wilt. 

Ik beveel de Lite versie aan. Deze versie geeft je alle functionaliteiten die je nu nodig hebt en de kosten per maand zijn te overzien. Met de Lite versie kun je 60.000 adressen per jaar verzamelen. En een ongelimiteerd aantal quizzes maken. Coole deal!

Ik ben erg benieuwd of je gaat beginnen met het inzetten van een quiz. Ik beschouw een quiz als een ideale weggever, lead magnet en eerste kennismaking met jou of met je product. Laat me jouw ervaringen weten.

Ja, de link van Interact is een affiliate link. Ik promoot deze tool met liefde omdat ik nog nooit zo'n eenvoudige manier heb gezien om een quiz te maken. ​

About the Author Jeanet

Een van Nederlands leidende business coaches. Ik coach ondergewaardeerde experts naar florerend VrijheidOndernemer zodat zij authentiek succesvol, welzijnd en welvarend worden via mijn Mastermind groepen. - Bestselling Auteur (8 boeken) - Podcast Host - No nonsense Business Coach - Mastermind Expert - Mastermind groepen voor experts die naar de ton willen of daar al over zijn

follow me on:

Leave a Comment:

2 comments
Add Your Reply