Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

Hoe ik van het cruiseschip naar het ziekenhuis ging en VrijheidsOndernemer werd

Weet je, ik ben ook niet zomaar VrijheidsOndernemer® geworden

Eind 2015 maakte ik een fantastische cruise, van Spanje naar Brazilië. Echt een droomreis, met zo’n 150 andere ondernemers. Na 8 hele dagen op zee kwamen we aan in Salvador, Brazilië en hebben ook daar nog 5 heerlijke tropische dagen gehad. Ik had het erg naar mijn zin.

Wel had ik wat klachtjes. Niks serieus, dacht ik. Maar ik werd op de boot regelmatig ’s nachts wakker van de hoofdpijn. Toch vreemd als je 2,5 week kunt ontspannen. Verder had ik enorm veel vocht in mijn rechterbeen. Het liep vanaf de knie zo’n beetje recht naar beneden. Mijn enkel was in geen velden of wegen te bekennen. Zal de hitte wel zijn, dacht ik toen.

Door Salvador lopend merkte ik wel dat ik weinig lucht had. Benauwd was. Ook dat geschoven op te weinig conditie, wat overgewicht en slechte longen. Salvador is heuvelachtig en heel heet, dus nooit comfortabel te lopen. Dacht ik.

Begin december zijn we terug gevlogen, ik met mijn dikke benen. Het werd alleen maar erger. Maar echt beroerd voelde ik me niet.

Thuisgekomen toch eens gaan googelen op die 3 kwaaltjes: kortademig, hoofdpijn en vocht vasthouden. HARTFALEN stond er op mijn scherm.

Meteen een afspraak gemaakt bij de huisarts.
Die begon met het opnemen van mijn bloeddruk en het luisteren naar mijn hartslag. Het was vrijdagmiddag, ik was de laatste patiënt, nog toegevoegd aan het normale schema.

Ze nam de bloeddruk nog een keer op.
Ze keek me aan. En zei: “Ik ga nu de dienstdoend cardioloog bellen, dit is veel te hoog”. De bloeddruk was toen 220 boven 130. Levensbedreigend hoog. Ik lag die vrijdag om 19.00 uur in het ziekenhuis en kon daar 2 hele dagen blijven.

Wat een domper. Zo van het cruiseschip naar het ziekenhuis.

Mijn hart bleek in orde. Ik werd van de cardioloog overgedragen naar de internist en heb nog steeds een te hoge bloeddruk. Met 2 pilletjes is het allemaal prima, maar toch …

  • Werkte ik te hard? Daar was ik wel heel goed in
  • Was ik te zwaar? Ja, sinds de overgang startte en na 2,5 jaar ontstoken slijmbeurs in de heup was ik al 8 kg aangekomen
  • Sportte ik wel genoeg? Ik hou van fietsen en paardrijden, maar beulde me nooit af. Nooit gedaan ook.
  • At ik wel gezond? Ja, op zich wel. Maar ik eet wel graag veel. Ben dol op lekker eten. Nu ben ik dat lekker eten aan het uitvinden zonder enige vorm van zout.

De echte oorzaak is nog niet gevonden. Maar het was wel mijn wake up call.

Ik ben niet compleet fit, al doe ik daar weer veel aan op dit moment. Ik realiseerde me glashard dat het leven eindig is. Nu, op mijn 50e kan ik dat droog constateren.

DAAROM ben ik VrijheidsOndernemer® geworden. Ik ben dol op mijn werk, ik doe dat alleen waar ik wil, met wie ik dat wil en wanneer ik dat wil. Ik heb in 2016 mijn bedrijf opnieuw uitgevonden. Daar zijn harde keuzes voor gemaakt.

En jij?

Wat is jouw verhaal?

Waarom word jij VrijheidsOndernemer®? Of wil je VrijheidsOndernemer® worden?

Word lid van de VrijheidsOndernemers® groep op Facebook en deel daar je verhaal.

Gratis Facebook groep voor VrijheidsOndernemers
Laat mij weten wat JIJ nodig hebt om VrijheidsOndernemer® te worden. Wat zou je van me willen leren? Waar schort het aan bij jou?

Remember:

Time is the most valuable thing a (wo)man can spend

citaat van Theophrastus

Bewaren

Bewaren

About the Author Jeanet

Een van Nederlands leidende business coaches. Ik coach ondergewaardeerde experts naar florerend VrijheidOndernemer zodat zij authentiek succesvol, welzijnd en welvarend worden via mijn Mastermind groepen. - Bestselling Auteur (8 boeken) - Podcast Host - No nonsense Business Coach - Mastermind Expert - Mastermind groepen voor experts die naar de ton willen of daar al over zijn

follow me on:

Leave a Comment: