Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

YouTube voor 35 plusser, gaat dat samen?

YouTube en 35 plussers. Dat lijkt niet zo samen te gaan.
Ik zie dat mijn generatie te weinig slim gebruikt maakt van YouTube.

“YouTube is toch voor die jonge gasten”

Ja, het wordt door de jonge generatie volop gebruikt. En slim gebruikt. Ze maken er hun vak van. Ze hebben duizenden abonnees, ze verdienen ook duizenden Euro’s hiermee.

Maar: dat wil niet zeggen dat jij als 35 plusser niet met je hoofd op video hoeft te verschijnen. Jij moet het gewoon slim doen, maar vooral gewoon doen! Video is te waardevol om het niet in te zetten voor je bedrijf.

Ik trek me niets aan van alle hipsters en vlotte overgangen en special effects. Ik deel gewoon mijn vlogs en video’s. En ik heb er lol in. Het goede nieuws is: dat het na een half jaar intensiever gebruik ook klanten oplevert.

Maar: mijn abonnees blijven achter. Ik haal de duizenden niet. Ik ga ze ook niet gemakkelijk halen. Waarom niet? Omdat die 35 plussers niet abonneren op YouTube kanalen. Het zit er niet in. Ze kennen die functie niet. Psst: als je het wel doet (link staat hieronder) krijg je voortaan een berichtje bij een nieuwe video.

Check mijn kanaal maar eens, nu 43 abonnees. Mijn kinderen lachen me uit. Toch ga ik stug door. Ik houd van het maken van vlogs, vooral met de interviews.

Nu even een paar redenen om YouTube en video wel in te zetten:

  1. Video bouwt het snelst aan je geloofwaardigheid en vertrouwen. Denk aan de Know-Like-Trust factor
  2. Video is content die jaren beschikbaar blijft
  3. YouTube is eigendom van Google, dé zoekmachine van Nederland. Je video’s worden snel gevonden als je ze slim voorziet van trefwoorden.
  4. Veel social media gebruikers hebben moeite met taal of last van hun dyslexie. Ga toch lekker praten.

Wat houdt jou tegen om video’s te maken?

Bekijk de video maar eens die ik maakte met Chris Klapwijk, YouTube partnerships Benelux.

Laat hieronder je vragen of reden achter waarom je nu nog te weinig via YouTube zichtbaar bent. Ik zie ze heel graag tegemoet en zal ook een antwoord of advies geven.

Links uit dit artikel:

About the Author Jeanet

Een van Nederlands leidende business coaches. Ik coach ondergewaardeerde experts naar florerend VrijheidOndernemer zodat zij authentiek succesvol, welzijnd en welvarend worden via mijn Mastermind groepen. - Bestselling Auteur (8 boeken) - Podcast Host - No nonsense Business Coach - Mastermind Expert - Mastermind groepen voor experts die naar de ton willen of daar al over zijn

follow me on:

Leave a Comment: