Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

Wat is een Autoresponder: definitie & betekenis

Een autoresponder is een systeem dat via nieuwsbriefsoftware volledig geautomatiseerd mail berichten aan geïnteresseerde of potentiële klanten stuurt. Dat kan éénmalig of in een reeks.

Via een website is er tegenwoordig van alles aan te vragen. Als je een gratis ebook of checklist of iets anders aanvraagt treedt er een systeem in werking. De autoresponder registreert je naam en mailadres en stuurt je volledig geautomatiseerd het gevraagde toe. Die gratis weggever heet een freebie.

Na ontvangst van het eerste bericht met de freebie kun je ook een reeks van berichten ontvangen. De ondernemer die de freebie ter beschikking stelt heeft dit vooraf bepaald.

De bedoeling van het gebruiken van een autoresponder is dat je potentiële klant op een eenvoudige, goedkope en gesystematiseerde manier kennis maakt met jou als ondernemer. Na de eerste reeks mails is het gemakkelijker om een aanbod van een product te doen die de lezer kan afnemen.

Het inrichten van een autorespond systeem is een onderdeel en vaak het begin van de sales funnel.

Veelgebruikte nieuwsbriefprogramma’s met autorespond functie zijn:
– Mailchimp
– Aweber
– GetResponse
– Autorespond
– YMLP

Dit artikel is ook verschenen op Ensie.nl

About the Author Jeanet

Een van Nederlands leidende business coaches. Ik coach ondergewaardeerde experts naar florerend VrijheidOndernemer zodat zij authentiek succesvol, welzijnd en welvarend worden via mijn Mastermind groepen. - Bestselling Auteur (8 boeken) - Podcast Host - No nonsense Business Coach - Mastermind Expert - Mastermind groepen voor experts die naar de ton willen of daar al over zijn

follow me on:

Leave a Comment: