Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

5 Beginnersfouten bij Webinars die jij niet wilt maken

Alle begin is moeilijk. En beginnen met Webinars hoort daar ook bij. Er komt nogal wat bij kijken. Welke beginnersfouten zie ik vaak? En welke fouten hoef jij niet te maken.

 1. Bang zijn voor de overgang van je eigen content naar de daadwerkelijke sales. Oftewel: het doen van je aanbod op een rustige manier. Het behouden van je rust en je mindset is erg belangrijk. Jij hebt iets te bieden in ruil voor die waardevolle content die ze al kregen.
 2. Teveel op 1 slide zetten. Het webinarscherm is maar klein. Voor elke boodschap die je vertelt maak je een aparte slide aan. Op die manier houd je de aandacht meer vast en blijf je zelf ook goed in het verhaal. Gebruik beeld en metaforen en weinig tekst.
 3. Zorg dat een inschrijver ook echt gaat meeluisteren. Dit doe je o.a. door minimaal 4 of 5 herinneringsmails te sturen en ook via social media aandacht blijft vragen. Je kunt een inschrijver ook vooraf al een opdracht geven of bijvoorbeeld een klein werkboek laten printen om in te vullen tijdens het webinar.
 4. Geen of zwakke follow up. Na het webinar laat je ook weer van je horen. Je stelt de replay beschikbaar voor een beperkte tijd, in volgende mails benadruk je nog een keer de voordelen en kenmerken van je aanbod. Ook dit systeem kost tijd en voorbereiding.
 5. Geen of te korte Q&A instellen. Het Q&A (vraag en antwoord) gedeelte van een webinar is een zeer waardevol en converterend onderdeel. Bereid zelf ook een aantal vragen voor je luisteraars voor.

Wil je echt met webinars beginnen en het vanaf de eerste stap goed opzetten?

De opleiding Webinars Werken Wel is speciaal voor jou ontwikkeld als je van je vooroordelen af wilt en geen beginnersfouten wilt maken.

De opleiding is compleet:

 • inclusief Nederlandstalige software
 • inclusief voorbereiding op je webinar
 • inclusief een helpdesk medewerker die tijdens je webinar standby is (dat is echt uniek!)
 • inclusief een buddy die het webinar traject met je doorloopt
 • inclusief het systeem die je voor, tijdens en na het webinar door de stappen heen leidt
 • inclusief mijn aandacht en tips
 • inclusief de aandacht en tips van de webinar software jongens
 • inclusief dagelijke online ondersteuning in de Facebook groep
 • inclusief je eerste webinar in de 10e week van de opleiding (als jij dat wilt natuurlijk)

Lees alle praktische informatie over de opleiding hier terug

Je kunt je vragen ook via de mail aan mij sturen. Ik zal ze snel beantwoorden.

About the Author Jeanet

Een van Nederlands leidende business coaches. Ik coach ondergewaardeerde experts naar florerend VrijheidOndernemer zodat zij authentiek succesvol, welzijnd en welvarend worden via mijn Mastermind groepen. - Bestselling Auteur (8 boeken) - Podcast Host - No nonsense Business Coach - Mastermind Expert - Mastermind groepen voor experts die naar de ton willen of daar al over zijn

follow me on:

Leave a Comment: