Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

Handige tools om afspraken in je agenda te laten zetten

Stel je bent  therapeut of business coach, kapper of schoonheidsspecialiste. Je bent net lekker aan het werk en hup daar gaat die telefoon weer.  Is het dan niet vreselijk handig als je klant gewoon online kan zien wanneer jij als dienstverlener te boeken bent? En dat je klant gewoon zelf online boekt. Zodat jij je kostbare tijd kunt besteden aan de klant die er nu zit.

Online boeken is makkelijk, niet duur en klantvriendelijk

Online boeken kan tegenwoordig. Ik vind het geweldig gemakkelijk en ik wou dat ik alle afspraken zelf kon inplannen én automatisch in mijn online agenda kan laten zetten.

Tools voor online appointments

Er zijn gelukkig al veel tools beschikbaar die dit mogelijk maken voor je. Als je er serieus mee wilt werken, dan zit je wel vaak aan een betaalde versie vast. Ik heb er een aantal voor je verzameld. Doe er je voordeel mee!

Calendly.comlogo-calendly
Sinds kort gebruik ik Calendly om afspraken in te laten plannen in mijn Google calendar. Ik hoef alleen maar de link op te sturen en de ontvanger kiest zelf een dag en tijdstip dat nog leeg is. Je kunt standaard al kiezen uit afspraken van 15, 30 of 60 minuten. Dit staat ook duidelijk in de tekst. Iedereen weet dan ook wat er verwacht wordt. Het is mijn ervaring dat je door dit soort duidelijke afspraken de tijd beter kunt bewaken. Wat ik prettig vind aan deze site is de mooie en strakke layout en het enorme gebruiksgemak. Op dit moment mijn favoriet.

timetrade logoTimetrade.com

Dit was mijn favoriet en deze heb ik zelf jaren gebruik. In Timetrade kun je per soort afspraak een aparte agenda aanmaken. Zo heb ik voor de Social Media Scans een agenda met slechts 3 of 4 mogelijkheden per week. Mijn cursisten kunnen een Skype afspraak met me inplannen en kunnen uit veel meer mogelijkheden kiezen. Dit geeft rust in mijn agenda en planning. Timetrade synchroniseert met Outlook, Google Calendar en iCal.

doodle logoDoodle.com

Een veelbelovende digitale planner is doodle.com. De optie 1-op-1 of met meerderen afspreken is hier een mooie feature. Doodle kan ook synchroniseren met webagenda’s.

Heb je ervaring met Doodle? Laat het hieronder weten!

you can book me logoYoucanbook.me

Ziet er op het eerste gezicht ook prima uit. Synchronisatie met Google Calendar en zo te zien alleen met Google Calendar. Er staat een hele lijst kenmerken bij. Ervaring hiermee heb ik niet. Heb jij dat wel? Schrijf het hieronder.

appointy logoAppointy

Ook een prachtige tool om klanten een afspraak in te laten plannen. Wat ik mooi vind aan deze is dat je de agenda kunt embedden op je website. Je klant hoeft niet door te klikken. Ook deze is gelinkt met Google Calendar. Ervaringen met Appointy zijn ook hieronder van harte welkom.

meetings logoMeetin.gs

Meetin.gs ziet er zeer gebruiksvriendelijk uit. Synchroniseert ook met je agenda. En de pricing ziet er gunstig uit. Met de gratis versie kom je al heel ver.

Try Betty

Een tool om vanuit je Gmail direct afspraken in te plannen. Handige tool als je gmail en Google Chrome gebruikt. Deze tool is voor eigen gebruik. Andere mensen kunnen deze tool niet voor jouw agenda gebruiken.

Er zijn ook al diverse nederlandstalige alternatieven. Ik heb daar geen ervaring mee, maar deze vond ik of werd ik op getipt:

Online Afspraken
Deze lijkt zich te focussen op het gebruik voor salons en kappers, e.d. Heel slim. Gelijk vanachter je computer een afspraak inplannen en meteen betalen.
Plan4u
Een ander nederlandstalig platforms dat zich richt op salons is Plan4U. Heb je daar ervaring mee, laat het hieronder weten.

Nog meer?

Gebruik jij een andere online afspraak maker?

of

Heb je ervaringen met deze tools?

Laat het in de comments weten. Ik voeg deze graag toe.

 

About the Author Jeanet

Een van Nederlands leidende business coaches. Ik coach ondergewaardeerde experts naar florerend VrijheidOndernemer zodat zij authentiek succesvol, welzijnd en welvarend worden via mijn Mastermind groepen. - Bestselling Auteur (8 boeken) - Podcast Host - No nonsense Business Coach - Mastermind Expert - Mastermind groepen voor experts die naar de ton willen of daar al over zijn

follow me on:

Leave a Comment:

9 comments
Add Your Reply