Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

21 Coole Tools om quotes te maken

Je had het vast al meegekregen: visuele content rukt op. Je Facebook berichten doen het tot 80% beter met een video of afbeelding. In 2020 is 70% van het internet verkeerd voorzien van video. Aan alleen jouw tekst heb je niet meer genoeg.

Daarom heb ik voor jou 10 18 21 coole tools verzameld waar jij quotes mee kunt maken of je berichten visueel krachtig kunt neerzetten.

Niets zo charmant als een spreuk aan de wand.

Herman Finkers

Deze uitspraak ging in de jaren '80 al rond. Ook op internet doen quotes en citaten het ongelooflijk goed.

Jij hebt ook vast wel een wijsheid te delen. Welke tool ga je daar bij gebruiken? Ik heb voor jou een aantal verzameld die ik veel gebruik. Er zijn er nog veel meer, deze tools zijn eenvoudig in het gebruik en veelal gratis te gebruiken.

Canva

​http://canva.com/
Met Canva kun je geweldig grafisch werk doen. Voor quotes te gebruiken maar ook zeer zeker voor bijvoorbeeld Facebook omslagfoto's. Canva biedt enorm veel mogelijkheden. Maak er gebruik van. Canva is gratis, voor grafische elementen betaal je 1 dollar per stuk. Zelf gebruik ik Canva for Work, de betaalde versie voor ondernemers.

gemaakt met canva

Keep Calm

Je kent ze misschien wel, de Keep Calm plaatjes. Deze kun je natuurlijk ook zelf maken.

Via www.keepcalm-o-matic.co.uk/.

get stencil quote

Prisma

Prisma maakt ware kunstwerkjes van je foto's. In 2016 heel snel gegroeid en veelgebruikt.

Prisma is op te halen als een app op je telefoon.

get stencil quote

Quozio

http://quozio.com/

Eén van de simpelst te gebruiken tools is Quozio. Je kunt je tekst invoeren, auteur of bron vermelden en een weergave kiezen. Daarna is deze quote te pinnen op Pinterest of voor een presentatie of website te gebruiken

Adobe Spark (video)

Met deze app kun je via de smartphone eenvoudig video's maken. Er staan al templates klaar die je kunt gebruiken voor sales, elevator pitch, storytelling, en meer.

https://spark.adobe.com/

get stencil quote

Flipagram

Met deze app kun je via de smartphone eenvoudig video's maken van jouw foto's. Je kunt er muziek en teksten aan toevoegen. Makkelijke, snelle visuele content.

https://flipagram.com/

get stencil quote

Get Stencil

https://getstencil.com/app
Get Stencil is een superhandige tool om snel wat grafisch werk te maken. Er staan al duizenden quotes voor je klaar, achtergronden, lettertypes en kleuren. Ook is het mogelijk je eigen citaten of quotes te gebruiken. 

get stencil quote

Pic Collage

Heb je meerdere leuke foto's en wil je een collage maken, met wat teksten en kleuren? Dan is deze app heel geschikt.

http://pic-collage.com/

get stencil quote

Letterglow

Letterglow is een app, op te halen in de Appstore. En dan kun je een eigen foto voorzien van teksten. Erg leuke en super gemakkelijk te bedienen app. Voor beginners.

get stencil quote

MomentCam

MomentCam is een app, op te halen in de Appstore. Maak een selfie en plaats jezelf als cartoon figuur in allerlei situatie. Gewoon grappig. Wat extra leuk is is dat je de afbeeldingen ook als .gif kunt bewaren. Ze bewegen dus vanzelf! 

get stencil quote

Pinstamatic

Pinstamatic kan zoveel meer dan quotes maken. Ga gewoon naar Pinstamatic.com, koppel deze site met Pinterest en je kunt heel gemakkelijk notes, quotes, locaties, muziek, sites en meer delen

get stencil quote

Vrijheid nodig?

Ik ben VrijheidsOndernemer. Wil jij dat ook?
Leer hier meteen de eerste 4 elementen en pas ze toe.

Ik stuur geen spam maar heb een missie. Meer VrijheidsOndernemers in de wereld Powered by ConvertKit

Tegelspreukmaker

Eén van mijn favorieten. Dit is echt van het niveau Delfts Blauw en spreukje. Gewoon gezellig!

Ga naar http://tegelspreukmaker.nl/

get stencil quote

Picovico

Picovico maakt van jouw foto's, tekst en muziek prachtige gepolijste video's.

Ga naar http://picovico.com/


picovico logo

Picmonkey

Kijk, dat is nog eens een uitvinding! Een geweldige foto bewerkingstool met tekst toevoegingsmogelijkheid. Het is niet echt een quote site, maar is hier natuurlijk wel voor te gebruiken.

Ga naar https://www.picmonkey.com/

get stencil quote

Ripl

Een app op je phone. Met een ontzettend handige interface om in een handomdraai een klein filmpje te maken met jouw quote en jouw foto. Zij stellen ook het een en ander beschikbaar.

Ga naar http://www.ripl.com/

ripl

Instaweather

Een app op je phone. Instaweather geeft je de mogelijkheid om een eigen foto te voorzien van het huidige weer op jouw lokatie. Heel gemakkelijk deelbaar.

Ga naar http://instaweather.me/ voor de juiste downloadlink.

ripl

Perfect Image

Een app op je phone. PerfectImage kan van jouw foto's echt een kunstwerkje maken. Gratis te downloaden.

Ga naar iTunes store voor PerfectImage app

ripl

Notegrapy

Een echte spreukenmaker is Notegraphy. Geen foto's, maar puur het vormgeven van je teksten. Ziet er poëtisch uit.

Notegraphy
ripl

PhotoGrid

Een app waarmee je ook anderssoortige foto's kunt maken. Bijvoorbeeld een filmstrip, diashow, raster, prikbord of bewerkingen.

Ga naar iTunes voor PhotoGrid


whims

Whims

Nog eentje die ik regelmatig gebruik als ik een quote voor een presentatie nodig heb: Whims. Uitsluitend als app te gebruiken. Maar als je vervolgens de afbeelding mailt heb je het plaatje gewoon op de harde schijf staan en kun je deze gebruiken in een presentatie of op je website

Ga naar Whims in iTunes

whims

Legend

Met Legend kun je een eigen .GIF bestand maken.  Uitsluitend als app te gebruiken. Maar als je vervolgens de afbeelding mailt heb je het plaatje gewoon op de harde schijf staan en kun je deze gebruiken in een presentatie of op je website

Ga naar http://legend.im/#

legend app

Ik ben benieuwd welke coole tool jij gebruikt voor het maken van quotes. Schrijf ze hieronder in de comments. Heb je een goede tip, dan voeg ik deze toe aan dit blog.

 

 

 

About the Author Jeanet

Een van Nederlands leidende business coaches. Ik coach ondergewaardeerde experts naar florerend VrijheidOndernemer zodat zij authentiek succesvol, welzijnd en welvarend worden via mijn Mastermind groepen. - Bestselling Auteur (8 boeken) - Podcast Host - No nonsense Business Coach - Mastermind Expert - Mastermind groepen voor experts die naar de ton willen of daar al over zijn

follow me on:

Leave a Comment:

25 comments
Add Your Reply