Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

Interview bij Werken.fm: social media voor werkzoekenden

Op 1 maart 2013 was ik bij het online radiostation Werken.fm. Tijdens het gesprek kwam de rol van LinkedIn aan bod, waarom je zou kunnen bloggen, wat je met Twitter moet. En dat allemaal vanuit de focus van de werkzoekende.

Zo gaf ik aan dat ik LinkedIn de basis voor je social media profilering vind. Zonder LinkedIn profiel kom je minder geloofwaardig over, je bent minder goed vindbaar en je maakt geen gebruik van je netwerk. LinkedIn optimaal inzetten kost veel tijd, zeker in de opstartfase, maar levert je de komende jaren veel op. Als je nu werk zoekt en nog geen LinkedIn profiel hebt had je eigenlijk 6 maanden geleden moeten beginnen.

Bloggen is de ideale manier om de wereld te laten zien waar je goed in bent en waar je verstand van hebt. Natuurlijk kost bloggen ook tijd, maar als je dat ook beschouwt als een volwaardige manier om werk of opdrachten te vinden kun je die tijd ervoor vrijmaken. Via LinkedIn, Twitter en Facebook (en Pinterest) kun je de blogs bij je netwerk onder de aandacht brengen. Bloggen is echt een lange termijn investering. Houd het minstens één jaar vol, en dan gemiddeld één keer per week een artikel.

Twitter is de snelste manier om je netwerk uit te breiden. Op Twitter zijn altijd gelijkgestemden te vinden, maar ook veel werkgevers en recruiters. Zet in een programma als Hootsuite een zoekopdracht aan met #vacature + trefwoord en houd in de gaten wat er komt. Reageren via Twitter is volledig normaal!

Via je Facebook profiel zul je wellicht niet snel een baan vinden of daar gevonden worden. Toch is Facebook waardevol. Informeer je netwerk dat je op zoek bent en maak ze duidelijk waar je naar zoekt, in welke branche en in welke regio. Vraag ze gerust om tips.

Succes met de zoektocht en laat je vinden!

Luister nu naar Social media voor Werkzoekenden bij Werken.fm
Social media voor werkzoekenden - spreuk

 

About the Author Jeanet

Een van Nederlands leidende business coaches. Ik coach ondergewaardeerde experts naar florerend VrijheidOndernemer zodat zij authentiek succesvol, welzijnd en welvarend worden via mijn Mastermind groepen. - Bestselling Auteur (8 boeken) - Podcast Host - No nonsense Business Coach - Mastermind Expert - Mastermind groepen voor experts die naar de ton willen of daar al over zijn

follow me on:

Leave a Comment: