Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

10 tips voor het ideale visitekaartje

Als je veel netwerkt krijg je veel visitekaartjes. Leuk! Ik bewaar ze ook zodat ik kan terugvallen op een papieren archief, als dat nodig is. Inmiddels heb ik wel een aantal wensen en ideeën over visitekaartjes, die deel ik graag met jullie.

Het ideale visitekaartje bevat:

 1. Je volledige naam
  Visitekaartjes met alleen voorletters en achternaam zijn zeer onhandig. Je kunt iemand niet snel terugvinden in bijvoorbeeld Linkedin.
 2. Het goede formaat
  Hoe creatief soms ook, om visitekaartjes te bewaren maak ik gebruik van standaard opbergsystemen. Als een kaartje te groot of te vierkant is knip ik hem bij. Te klein is niet zo’n probleem, je visitekaartje kan hoogstens zoek raken.
 3. Goede contactinformatie
  Vergeet niet je e-mail of GSM te vermelden. En vermeld in deze online tijd ook je Linkedin URL of Twitter adres of Skype naam.
 4. Plaats een foto
  Ik netwerk graag en veel en kom veel mensen tegen. Wat zou het gemakkelijk zijn als er een foto op een visitekaartje staat. Dit verhoogt de kans enorm dat de ander je onthoudt.
 5. Professioneel e-mail adres
  Zorg voor een goed uitziend e-mail adres met je voor- en achternaam erin en bij voorkeur op je eigen domeinnaam eindigend. Heb je dat (nog) niet, kies dan liever voor Gmail. Dit heeft een minder jeugdige uitstraling dan Hotmail.
 6. Kies professioneel en zakelijk
  Vooral voor coaches/loopbaanadviseurs: het barst van de kaartjes met bloemetjes of anderszins een ‘zweverige’ uitstraling. Vaak ook nog gedrukt op dun papier. Overweeg eens andere keuzes.
 7. Niet plastificeren
  En waarom niet, ziet er toch strak uit? Ja, ziet er mooi uit. Maar ik kan er niet op schrijven en ik noteer graag waar en wanneer ik iemand heb ontmoet en dat lukt niet op die hele gladde kaarten.
 8. Houd de kaartjes netjes
  Laat ze niet beduimelen, verkreukelen of vlekkerig worden.

Deze wensenlijst is geschreven vanuit de ontvanger! Ik ben geen huisstijl of imago deskundige, maar ervaringsdeskundige. En mijn ervaringen deel ik graag met jullie.

Je hebt heus nog niet meteen een fancy logo nodig als je net begint. En als je bestelt en ontwerpt via online drukkers vallen de kosten ook zeer mee.

Aan jullie om de 10 tips vol te krijgen! Schrijf hieronder jouw beste tip voor een effectief visitekaartje!

About the Author Jeanet

Een van Nederlands leidende business coaches. Ik coach ondergewaardeerde experts naar florerend VrijheidOndernemer zodat zij authentiek succesvol, welzijnd en welvarend worden via mijn Mastermind groepen. - Bestselling Auteur (8 boeken) - Podcast Host - No nonsense Business Coach - Mastermind Expert - Mastermind groepen voor experts die naar de ton willen of daar al over zijn

follow me on:

Leave a Comment:

2 comments
Add Your Reply