fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

2. Ontdek de 9 why’s voor ondernemers

Jeanet Bathoorn: Een Inspiratie voor Vrijheidsondernemers

Als je in de wereld van vrijheidsondernemers en persoonlijke ontwikkeling duikt, kom je al snel de naam Jeanet Bathoorn tegen. Met haar unieke benadering en diepgaande inzichten heeft ze niet alleen een merk opgebouwd, maar ook een community geïnspireerd om te streven naar meer betekenis, impact en persoonlijke groei in hun ondernemingen. In deze blog gaan we dieper in op wie Jeanet Bathoorn is, wat haar drijft en hoe haar filosofieën over ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling anderen hebben beïnvloed.

De Mens Achter Vrijheidsondernemers

Jeanet Bathoorn, auteur, organisator van de Transatlantische Ondernemers Cruise en online pionier, heeft haar sporen verdiend als voorvechter van vrijheid en onafhankelijkheid in ondernemerschap. Haar filosofieën en strategieën zijn gebaseerd op diepe inzichten in de verschillende motiverende krachten die mensen drijven. Ze werkt graag met een theoretisch model met negen 'WHY's', elk representatief voor een unieke drijfveer waarop individuen hun ondernemingen en persoonlijke missies kunnen bouwen.

De Negen WHY's

Jeanet werkt met negen fundamentele 'WHY's' die ten grondslag liggen aan waarom mensen doen wat ze doen. Deze variëren van bijdragen aan een groter doel tot het streven naar kennis en het uitdagen van de status quo. Voor Jeanet zelf is haar 'WHY' geworteld in het opbouwen van relaties op basis van vertrouwen en het vereenvoudigen van complexe concepten. Deze drijfveren hebben haar geholpen haar eigen koers te bepalen en anderen te inspireren om hetzelfde te doen. Bron van de 9 why's: https://whyinstitute.com/.

Hieronder een beknopt overzicht van de 9 why's:


1. Bijdragen aan een Groter Doel

Voor sommige mensen draait het leven om een diepere betekenis en impact. Ze willen bijdragen aan een groter geheel, iets waar Jeanet veel waarde aan hecht. Haar manier van werken en haar betrokkenheid bij haar mastermind deelnemers zijn daar voorbeelden van.

2. Vertrouwen en Betrouwbaarheid

Relaties opbouwen op basis van vertrouwen is cruciaal voor Jeanet. Ze gelooft sterk in afspraken nakomen en integriteit, wat haar heeft geholpen een trouwe gemeenschap van volgers op te bouwen die haar advies en begeleiding vertrouwen.

3. Het Begrijpen van Complexe Situaties

Sommige mensen gedijen in het analyseren en oplossen van complexe problemen. Jeanet herkent het belang van snel inzicht krijgen in situaties en effectief handelen, een eigenschap die haar heeft geholpen bij het organiseren van complexe evenementen zoals de VrijheidsOndernemers Cruise.

4. Zoeken naar een Betere Manier

Altijd op zoek naar verbetering en efficiency, Jeanet is een voorstander van processen optimaliseren en innovatie stimuleren. Haar advies aan ondernemers is vaak gericht op het vinden van slimmere manieren om dingen te doen en systemen te verbeteren.

5. Dingen Op de Juiste Manier Doen

Voor sommigen draait het om structuur en procedures. Jeanet gelooft dat de juiste aanpak leidt tot de juiste resultaten, wat haar advies en werkwijze beïnvloedt in haar rol als mentor en spreker.

6. Uitdagen van de Status Quo

Een 'WHY' die draait om vernieuwing en het uitdagen van conventies. Jeanet moedigt ondernemers aan om buiten de gebaande paden te denken en innovatieve oplossingen te vinden die game changers kunnen zijn.

7. Masteren van Dingen of Kennis zoeken

Voor sommigen is het verwerven van kennis en expertise een primaire motivatie. Jeanet waardeert diepgaand begrip en moedigt anderen aan om voortdurend te leren en hun kennis te verdiepen.

8. Verhelderen en Begrip Creëren

Effectieve communicatie en duidelijkheid zijn sleutelbegrippen voor Jeanet. Ze streeft ernaar om complexe concepten begrijpelijk te maken en helderheid te scheppen in haar communicatie met anderen.

9. Vereenvoudigen

Voor Jeanet draait het om het maken van complexe zaken eenvoudig en toegankelijk. Ze benadrukt het belang van praktische en haalbare oplossingen in haar werk als mentor en auteur.

Impact van Jeanet's Filosofieën

Jeanet's benadering van ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling heeft een diepgaande invloed gehad op haar gemeenschap van vrijheidsondernemers. Door haar inzichten en model van de negen 'WHY's' helpt ze anderen niet alleen hun diepste drijfveren te begrijpen, maar ook om deze te integreren in hun zakelijke strategieën en persoonlijke missies. Haar focus op vertrouwen, helderheid, en innovatie resoneert sterk bij haar volgers en heeft velen geholpen om effectievere en vervullendere ondernemers te worden.

Conclusie

Jeanet Bathoorn is niet zomaar een naam in de wereld van ondernemerschap. Ze is een pionier die anderen inspireert om te streven naar meer dan alleen zakelijk succes, maar ook naar persoonlijke vervulling en impact. Het model van de negen 'WHY's' biedt een raamwerk voor zelfontdekking en strategische ontwikkeling, waardoor ondernemers kunnen gedijen in een wereld die steeds complexer wordt. Voor wie op zoek is naar meer dan alleen winst, maar ook naar betekenis en groei, biedt Jeanet Bathoorn een waardevolle bron van inspiratie en begeleiding. 


Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering van de VrijheidsOndernemers show! 

Ben je klaar om jouw geheime expertfactor te ontdekken? Doe dan nu de gratis quiz op jeanetbathoorn.nl/quiz en ontdek hoe jij kunt schitteren als ondernemer.

En als je nog meer begeleiding wilt bij het opbouwen van jouw bedrijf, ben je misschien wel klaar om met mij te werken. Boek een vrijblijvende freedom call met mij, Jeanet Bathoorn, en laten we samen jouw ondernemersavontuur naar nieuwe hoogten brengen.

Voor meer waardevolle tips en inzichten, bezoek mijn website op jeanetbathoorn.nl en volg mij op LinkedIn.

Blijf op de hoogte van mijn laatste updates en inspirerende content door mij te volgen op Instagram en Facebook, en vergeet niet om lid te worden van onze bruisende community in de gratis VrijheidsOndernemers Facebook groep.

Als je genoten hebt van deze aflevering en er inspiratie uit hebt gehaald, deel het dan met jouw netwerk. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter via Google. Jouw steun betekent alles voor ons!

Tot de volgende keer, en vergeet niet: jouw vrijheid als ondernemer begint hier. Bedankt voor het luisteren!