fbpx
Jeanet Bathoorn
Boek jouw Freedom Call

12. De groeistadia van geld. Run jij je bedrijf als kleuter of als volwassene?

Jeanet Bathoorn: Geldmindset en Groei in Ondernemerschap

Welkom bij de Vrijheidsondernemers Show, waar we praten over verdienmodellen, ondernemerschap, geld, mindset en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben jouw host, Jeanet Bathoorn. Ik ben de bedenker van het merk Vrijheidsondernemers, auteur, organisator van de Transatlantische Ondernemers Cruise en een online pionier. In aflevering 12 van de Vrijheidsondernemers Show gaan we het hebben over een fascinerend onderwerp: wie bestuurt jouw bedrijf, en hoe volwassen is die persoon? We gaan kijken naar de geldmindset en hoe deze je ondernemerschap beïnvloedt.

Wie Bestuurt Jouw Bedrijf?

Als ik je vraag wie jouw bedrijf bestuurt en hoe oud die persoon is, zul je waarschijnlijk zeggen dat jij, als CEO van je bedrijf, een volwassene bent. Maar is dat echt zo? In deze aflevering, geïnspireerd door Lou Niestadt, onderzoeken we of er echt een volwassen persoon aan het roer staat van jouw bedrijf, of misschien een kleuter.

Volwassenheid en Geldmindset

Het klinkt misschien als een grappige vraag, maar het is uiterst relevant voor je geldmindset en de manier waarop je je bedrijf runt. Kun je je behoeftes uitstellen of wil je alles nu meteen? Ga je om met je bedrijf als een volwassene die denkt aan lange termijn doelen, of als een kind dat onmiddellijke bevrediging zoekt?

De Groeistadia van Geld

Het eerste stadium is het peuter-kleuter stadium. In dit stadium wil je alles nu, meteen. Een peuter heeft geen idee van tijd en toekomst, en dat geldt ook voor hun financiële gedrag. Geld dat binnenkomt, gaat er meteen weer uit. Het draait allemaal om 'ik, ik, ik'.

Puber Stadium

In het puber stadium begint er een kleine vooruitgang te komen. Hoewel het nog steeds voornamelijk om zichzelf draait, kan een puber al een beetje vooruit kijken. Ze kunnen sparen voor een scooter of een computer. De behoeften worden nog steeds snel bevredigd, maar er is een iets langere termijn visie.

Jongvolwassen Stadium

Het jongvolwassen stadium kenmerkt zich door het vermogen om drie tot zeven jaar vooruit te kijken. In dit stadium kunnen mensen plannen maken voor de toekomst, zoals het sparen voor een wereldreis of het kopen van een huis. Het gaat niet alleen meer om zichzelf, maar ook om het creëren van een toekomst.

Volwassen Stadium

Het volwassen stadium is het meest vooruitstrevend. Hier kunnen mensen vooruit kijken naar toekomstige levensfasen en houden ze rekening met de lange termijn. Het gaat niet alleen om nu, maar ook om wie je wilt zijn en hoe je wilt leven in de toekomst. Geld wordt bewust uitgegeven met een oog op langetermijndoelen.

Toepassing op Ondernemerschap

Lou Niestadt vertelt dat toen ze zich eenmaal bewust werd dat ze in de peuter-kleuter fase zat ten aanzien van geld en haar business, ze zich realiseerde hoe onvolwassen ze was. Dit besef gaf haar de vrijheid om te leren en te groeien. Het is belangrijk om deze groeistadia bij jezelf te herkennen en te begrijpen dat je moet opgroeien om succesvol te zijn.

Naar een Volwassen Geldmindset

Je kunt niet in één keer een volwassene zijn als het gaat om geld en ondernemerschap. Dit is een proces van evolutie van je bewustzijn. Door te begrijpen waar je staat en waar je naartoe wilt, kun je gerichte stappen zetten om te groeien. Dit vereist zelfreflectie en de bereidheid om te leren en je aan te passen.

Conclusie

Het is cruciaal om te weten wie echt je bedrijf bestuurt en hoe volwassen die persoon is in termen van geldmindset. Door de groeistadia van geld te begrijpen en te herkennen waar je jezelf bevindt, kun je stappen zetten naar een meer volwassen en succesvolle benadering van je ondernemerschap. Jeanet Bathoorn biedt met haar Vrijheidsondernemers Show waardevolle inzichten en praktische tips voor ondernemers die streven naar financiële vrijheid en persoonlijke groei.

Bedankt voor het luisteren naar de Vrijheidsondernemers Show. Geef de show een review op iTunes. Als vrijheidsondernemer werk je waar, wanneer en met wie jij wilt. Dat gun ik jou ook. Ik weet dat het kan. En bij de juiste keuzes is vrijheid ook voor jou mogelijk. Op jouw vrijheid!


Dank je wel voor het luisteren naar deze aflevering van de VrijheidsOndernemers show! 

Ben je klaar om jouw geheime expertfactor te ontdekken? Doe dan nu de gratis quiz op jeanetbathoorn.nl/quiz en ontdek hoe jij kunt schitteren als ondernemer.

En als je nog meer begeleiding wilt bij het opbouwen van jouw bedrijf, ben je misschien wel klaar om met mij te werken. Boek een vrijblijvende freedom call met mij, Jeanet Bathoorn, en laten we samen jouw ondernemersavontuur naar nieuwe hoogten brengen.

Voor meer waardevolle tips en inzichten, bezoek mijn website op jeanetbathoorn.nl en volg mij op LinkedIn.

Blijf op de hoogte van mijn laatste updates en inspirerende content door mij te volgen op Instagram en Facebook, en vergeet niet om lid te worden van onze bruisende community in de gratis VrijheidsOndernemers Facebook groep.

Als je genoten hebt van deze aflevering en er inspiratie uit hebt gehaald, deel het dan met jouw netwerk. Abonneer je op onze podcast en laat een review achter via Google. Jouw steun betekent alles voor ons!

Tot de volgende keer, en vergeet niet: jouw vrijheid als ondernemer begint hier. Bedankt voor het luisteren!