Jeanet Bathoorn – VrijheidsOndernemer® en Business Mentor
Deel dit bericht met andere ondernemers

Wat is een Webinar?

Een webinar is een samenvoegsel van web en seminar. Het is een mogelijkheid om via internet en specifieke webinar software systemen online contact te maken met de deelnemers. Veelal worden webinars gebruikt om kennis over te dragen waarbij alle deelnemers vanaf hun eigen werkplek meedoen.

Webinars worden in de huidige online wereld voor meerdere doeleinden gebruikt. Veel ondernemers delen gratis hun kennis via een webinar. Doordat de deelnemers zich vooraf verplicht registreren is de ondernemer na het webinar in staat om contact met ze te blijven houden en daarmee de sales kansen te vergroten. Ook tijdens het webinar doet de ondernemer een aanbod tot het kopen van een product om daarmee vanuit het webinar directe omzet te genereren.

We kennen ook betaalde webinars. Deze vorm van webinars volgen en geven lijkt meer op een online college. De presentator deelt kennis, de deelnemers die live aanwezig kunnen hun vragen stellen.

Aan een webinar kan een ongelimiteerd aantal deelnemers meedoen, al is het mede afhankelijk van de software die gebruikt worden. Veel webinar software maakt gebruik van de Google+ Hangout techniek.

Nederlandstalige software is bijvoorbeeld van WebinarGeek.com.
Andere populaire webinar software pakketten zijn: GoToMeeting (GoToWebinar), WebinarJam, ClickMeeting, Anymeeting, AdobeConnect.

Dit artikel is ook verschenen op Ensie.nl

Facebook Comments

About the Author Jeanet

VrijheidsOndernemer® en bedenker van The Freedom Entrepreneurs Cruise. Heeft 1 paar sneakers en een IJslands paard. De No Nonsense Business Mentor, ik begeleid je graag in de groei van je bedrijf. Op weg om Digital Nomad te worden. Een echte generatie X.

follow me on:

Leave a Comment: