Jeanet Bathoorn – VrijheidsOndernemer® en Business Mentor
Deel dit bericht met andere ondernemers

Wat is een Sales Funnel: definitie & betekenis

Een sales funnel is een begrip in de online marketing. Een funnel is een trechter. Via slimme manieren vul je de bovenkant van de trechter met mogelijk geïnteresseerde klanten.

Het vullen van je sales funnel gaat bijvoorbeeld via een gratis weggever op je website, de aanvrager komt dan automatisch in je mailprogramma en kan vanaf dat moment geïnformeerd worden over jouw producten.

Een andere manier om je sales funnel te vullen is het geven van webinars. Voor elk webinar dient men zich te registreren en zodoende ook in je nieuwsbriefprogramma terecht te komen.

Het vullen van je lijst heet deze techniek. In het engels is dat listbuilding.

De sales funnel is een trechter. Aan de bovenkant komen er veel mensen in door bovengenoemde technieken. Daarna biedt je de lezer producten aan. Dit doe je onder andere door goede nieuwsbrieven te schrijven, je social media marketing op orde te houden en goed gefaseerd aan te bieden.

De goedkope producten kunnen door veel lezers worden gekocht. De dure producten zijn voor een paar mensen weggelegd.

Als je meer ervaren bent in het gebruik van deze technieken weet je hoeveel mensen er moeten instromen in je sales funnel, hoeveel mensen er op je lijst moeten staan en voor hoeveel conversie dat kan zorgen. De getallen zijn meetbaar.

Dit artikel verscheen ook op Ensie.nl

Facebook Comments

About the Author Jeanet

VrijheidsOndernemer® en bedenker van The Freedom Entrepreneurs Cruise. Heeft 1 paar sneakers en een IJslands paard. De No Nonsense Business Mentor, ik begeleid je graag in de groei van je bedrijf. Op weg om Digital Nomad te worden. Een echte generatie X.

follow me on:

Leave a Comment: