Jeanet Bathoorn – VrijheidsOndernemer® en Business Mentor
Deel dit bericht met andere ondernemers

Mailchimp definitie & betekenis

Een veelgebruikte nieuwsbriefsoftware programma uit de USA. Mailchimp is gratis in gebruik tot 2000 inschrijvers. Deze tool wordt in Nederland veel gebruikt door zelfstandig ondernemers.

Mailchimp is een email marketing dienstverlening. Het is opgericht in 2001 en heeft zo’n 7 miljoen gebruikers wereldwijd. Samen versturen ze meer dan 10 miljard mailtjes per maand. Het is een webbased applicatie al kunnen veel data gedownload worden. Er is ook een app beschikbaar.

In Mailchimp zijn inschrijvers via lijsten en groepen te segmenteren. Mailchimp meet na het versturen ook de effectiviteit van je campagne. Een campagne is een verstuurde nieuwsbrief.

Via de statistieken is exact te zien wie op welke link heeft geklikt. Daardoor is een vervolgmail makkelijk te sturen aan verschillende groepen.

Dit artikel is ook verschenen op Ensie.nl

About the Author Jeanet

VrijheidsOndernemer & Social Media Expert met 1 paar sneakers en een IJslands paard. De No Nonsense Business Mentor, ik begeleid je graag in de groei van je bedrijf. Op weg om Digital Nomad te worden. Een echte generatie X.

follow me on:

Leave a Comment: