Jeanet Bathoorn – VrijheidsOndernemer® en Business Mentor
Deel dit bericht met andere ondernemers

Hoe maak je mobile een persoonlijke uitnodiging op LinkedIn

De belangrijkste hoofdzonde op LinkedIn

LinkedIn gaat om:

 • mensen
 • persoonlijk contact
 • elkaar in de ogen kijken
 • elkaar business gunnen
 • attent zijn
 • netwerken
 • elkaar helpen

Kortom: je moet elkaar kennen om succesvol te zijn.

Als je mij al een tijd gevolgd hebt dan weet je dat ik één ding heel belangrijk vind: een LinkedIn uitnodiging gaat ALTIJD vergezeld van een persoonlijk verhaaltje. Waar heb je elkaar ontmoet, hoe kun je elkaar helpen, whatever. Nu is dat in de desktop versie van LinkedIn niet zo moeilijk.

Maar … op de apps van LinkedIn is dat een ander verhaal.

Zo was ik gisteren bij 2 grote events aanwezig. Tijdens het luisteren naar sprekers en publiek nodig ik mensen graag meteen uit. Via de iPad, want die staat klaar. En nu wist ik dat ook mobiel er tegenwoordig een persoonlijke boodschap bij kan. Maar Die Knop kon ik zo gauw niet vinden. Ergernis alom.

Ik beging 15 LinkedIn zonden

Ik heb gedurende de dag zo’n 15 mensen onpersoonlijk uitgenodigd. Van pure schrik ben ik na afloop steeds naar ze toegelopen en heb dit persoonlijk gemeld. Gelukkig is het persoonlijke contact weer hersteld. Maar het zat me niet lekker.

Zoeken naar de mogelijkheid

Via een blog van Corinne Keijzer wist ik dat de mogelijkheid bestond. Searchen dus. En gevonden. Voor jou als lezer herhaal ik het hier kort.

 1. Zoek op de app naar een persoon om te linken
 2. Klik NIET op Connectie maken
 3. Klik WEL op het rechthoekje + pijltje rechtsboven
 4. Kies Uitnodiging aanpassen
 5. Tik je eigen PERSOONLIJKE tekst
 6. Verzenden

LET OP!

Deze optie werkt alleen op de mobiele versie van de telefoon. Op de iPad heb ik de mogelijkheid nog niet ontdekt. Voorzover ik dat nu kan overzien is die mogelijkheid er niet. Ik zal voorlopig via desktop of telefoon de persoonlijke uitnodigingen sturen. De iPad gebruik ik dan maar om te raadplegen en eventueel te accepteren en te berichten.

Doorsturen graag

Ik weet dat veel mensen niet goed reageren op onpersoonlijke uitnodigingen. Geef deze informatie dus ook door aan je netwerk. Hoe meer mensen weten dat het met de mobiele telefoon WEL kan hoe hoger de kwaliteit van de uitnodigingen wordt.

Met dank aan Gijs de Werker die toestemming gaf om mee te werken aan dit blog.

P.S. Wil je meer goede tips? Vraag de 3 GRATIS LinkedIn video’s aan.

 

Facebook Comments

About the Author Jeanet Bathoorn

VrijheidsOndernemer® en bedenker van The Freedom Entrepreneurs Cruise. Heeft 1 paar sneakers en een IJslands paard. De No Nonsense Business Mentor, ik begeleid je graag in de groei van je bedrijf. Op weg om Digital Nomad te worden. Een echte generatie X.

follow me on:

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply