Jeanet Bathoorn – VrijheidsOndernemer® en Business Mentor
Deel dit bericht met andere ondernemers

Social Media Marketing tip: Pas de A van Aandacht toe

De A van Aandachtaandacht quote

Vind je het lastig om de 5 A’s toe te passen?

Dan krijg je van mij een snelle tip om de A van Aandacht in te gaan voeren.

Geef jij wel eens zomaar een aanbeveling weg? Nee? Dat vind je zo Amerikaans? Ja, dat kan. Maar als je nou tegelijkertijd weet dat de ontvanger het beschouwt als een cadeautje en er reuze blij mee is. Dan is het toch een kleine moeite?

Dus:

  • Ga naar LinkedIn
  • Zoek een persoon op waar je mee geconnect bent én die iets goeds voor je gedaan heeft de laatste maanden
  • Open dat profiel

Dan heb je 2 opties voor de A van Aandacht.

  1. Schrijf een mooie concrete aanbeveling (recommendation). Dit kost wat tijd omdat je de tekst zelf moet uitschrijven. Zorg dat je beschrijft wat die ander goed doet en waarom je dat waardeert. Wat heeft je dat opgeleverd bijvoorbeeld.
  2. Heb je wat minder tijd? Geef dan endorsements (onderschrijvingen) op de expertise en vaardigheden (Expertise & skills). Dit zijn simpele plusjes maar waardevol voor de ontvanger. De skills worden namelijk enorm gewaardeerd door LinkedIn. Hoe meer plusjes de ontvanger krijgt, hoe beter hij/zij gevonden wordt. Dat is pas WAARDEVOL!

Dit is nog maar een klein voorbeeld van wat je kunt doen voor een ander. Just do it! – dan heb je de A van Actie ook al ingezet 😉

Wat doe jij om de A van Aandacht vorm te geven? Laat je ervaringen hieronder achter in het comment veld. Daar kunnen we allemaal weer van leren.

Facebook Comments

About the Author Jeanet Bathoorn

VrijheidsOndernemer® en bedenker van The Freedom Entrepreneurs Cruise. Heeft 1 paar sneakers en een IJslands paard. De No Nonsense Business Mentor, ik begeleid je graag in de groei van je bedrijf. Op weg om Digital Nomad te worden. Een echte generatie X.

follow me on:

Leave a Comment: