Jeanet Bathoorn – VrijheidsOndernemer® en Business Mentor
Deel dit bericht met andere ondernemers

Is offline contact minderwaardig aan online contact?

“Ik snap niet wat je steeds met dat ding moet”.

Narrig ritselde ze met haar good old papieren krant. We zaten gemoedelijk in een groot vakantiehuis. Met vrienden. En soms heb je even geen zin om te praten. Wil je even bijkomen. De één pakt een boek, de ander een krant. Maar anno 2013 zijn er ook mensen die hun smartphone ter ontspanning pakken. En dat wordt niet geaccepteerd. Ze mopperde door:

“Leg dat ding toch weg.
Wat een tijdverspilling.
Wat kan het jou toch schelen wat die anderen doen. Waarom zou je laten weten dat je in een vakantiehuis in Drenthe zit”.

het begint met luisterenZe ritselde steeds heftiger. Er kwam namelijk geen reactie. Manlief was verdiept in zijn Twitter stream.

Nijdig werd ze.

Ze kon zich erover opwinden. Er bestaat toch niets beters dan ECHT contact, face-to-face. Al dat oppervlakkige gedoe.

Hij keek op, hoorde de krant knisperen. Legde de smartphone weg en pakte zijn boek. Hij kende zijn pappenheimers vrouw. De rust in het huis was wedergekeerd.

Is online contact minderwaardig aan offline contact?

Daar zijn inmiddels al boeken over vol geschreven. Contact is contact. Iedereen kiest de vorm die hij/zij prefereert. In mijn optiek zijn beide vormen van contact echt contact. De lading en de intentie kan anders zijn. Maar het blijft contact. Op Twitter deel je niet je zieleroerselen, daar zijn de vriendinnen IRL voor. Maar diezelfde vriendinnen snappen niets van HTML, btw aangiftes of nifty Twitter tools.

Voor mij, als ondernemer, zijn beide vormen van contact noodzakelijk om te floreren. Ik waardeer ze gelijkelijk. Ik kan niet de hele dag koffiedrinken met vriendinnen, noch kan ik de hele dag zakelijk online bezig zijn.

Contact is contact

Zullen we vanaf nu het maar gewoon hebben over contact? En eens aan elkaar vragen wie nou de leukste op Twitter is? Of wie het beste LinkedIn profiel heeft? Een krant is niet beter dan een Flipboard. Twitter is niet beter dan een dik boek. Het is er allemaal, we hebben het er maar mee te doen.

ik hou van social media

About the Author Jeanet Bathoorn

Social Media Expert met 1 paar sneakers en een IJslands paard. Business Mentor, ik begeleid je graag in de groei van je bedrijf. Op weg om Digital Nomad te worden. Een echte generatie X.

follow me on:

Leave a Comment:

2 comments
Add Your Reply