Jeanet Bathoorn – VrijheidsOndernemer® en Business Mentor
Deel dit bericht met andere ondernemers

Hoe filter ik anderstalige tweets uit Hootsuite?

Filteren in Hootsuite

Waarschijnlijk heb je het al eens gemerkt. Je wilt zoeken – in Hootsuite – op tweets die over een bepaald onderwerp gaan. Keurig voorzien van de hashtag maak je een kolom aan. En dan blijken daar Amerikaanse, Indonische of Duitse tweets tussen te zitten. Dat is niet handig.

Geocode

Hootsuite kent een geweldige optie: je kunt een geocode invoeren. Je geeft via je computer door op welke locatie je werkt, je stelt een straal in en alles wat verder buiten Nederland getweet wordt komt niet meer in jouw zoekresultaten. Dat geeft weer overzicht en rust. Als er anderstalige tweets tussendoor komen, dan kan dat komen doordat er wel in je regio getweet wordt met die hashtag maar die niet in het Nederlands geschreven zijn. Dit kun je ondervangen door er lang:nl aan toe te voegen (language is nederlands).

Hoe stel je de geocode in?

Zoek het wieltje. Bekijk de video, dan weet je precies hoe het moet.


Succes!

Werk je nog niet met Hootsuite of wil je er meer van weten? Meld je dan aan voor het webinar

“Social Media Tijd besparen met Hootsuite”.

About the Author Jeanet Bathoorn

Social Media Expert met 1 paar sneakers en een IJslands paard. Business Mentor, ik begeleid je graag in de groei van je bedrijf. Op weg om Digital Nomad te worden. Een echte generatie X.

follow me on:

Leave a Comment: