Jeanet Bathoorn – VrijheidsOndernemer® en Business Mentor
Deel dit bericht met andere ondernemers

Boekrecensie: social media voor senioren

social media voor seniorenIn september 2013 verscheen het boek Social Media voor Senioren van Annet van Betuw.

Praktische informatie

EAN: 9789055947775
Prijs: Euro 14,95
Uitgever: Scriptum

Senioren dus!

Dit boek vult een mooi gat op. Social media informatie zonder dat er gelijk geld verdiend of gescoord moet worden. De social media behoefte van een senior is duidelijk anders dan die van de werkenden of bedrijven. En dat blijkt prachtig uit het boek. Het boek is mooi vormgegeven, dat zijn we gewend van uitgeverij Scriptum. Ook hier zijn complimenten weer op zijn plaats. Het lettertype is wat groter en duidelijk. Prima dus. Dit boek is toegesneden op de doelgroep.

Inhoud

Van weerstand naar meedoen, van LinkedIn tot Facebook en Twitter. Er komt van alles voorbij. Het boek staat vol met interviews, uiteraard met senioren. Deze verhalen brengen de materie tot leven. Ik verwacht dat andere senioren hierdoor bemoedigd raken. De oproep van Van Betuw, zelf ook senior, is eenduidig. Doe mee, wantrouw het niet, probeer het uit en veroordeel het niet. Social media is er en iedereen kan er voordeel uit halen.

Het boek is gevuld genoeg voor een beginner. De doorgewinterde social media vindt hierin niets nieuws. Daar is het boek ook niet voor bedoeld. Het is bedoeld om je ouders of grootouders te informeren over de mogelijkheden.

Over Annet van Betuw

Annet van Betuw ging in december 1995 online om informatie te vinden over de zeldzame chromosoomafwijking van haar oudste dochter. Die was er en ze vond ook andere ouders. Geen wonder dat ze internet omarmde. Vanzelf ging ze ook social media gebruiken. Sinds 2009 geeft ze trainingen en workshops social media. Daar ontmoet ze veel nieuwsgierige ouderen die anders met social media omgaan dan jongeren.

Aanrader

Jazeker is het een aanrader voor die doelgroep. Het boek leest gemakkelijk, is voorzien van handleidingen, illustraties en verklarende woordenlijsten. Het ideale Sinterklaas of Kerstgeschenk voor de senior die wel geïnteresseerd is maar nog niet weet hoe te beginnen. Social media is voor iedereen!

 

Facebook Comments

About the Author Jeanet Bathoorn

VrijheidsOndernemer® en bedenker van The Freedom Entrepreneurs Cruise. Heeft 1 paar sneakers en een IJslands paard. De No Nonsense Business Mentor, ik begeleid je graag in de groei van je bedrijf. Op weg om Digital Nomad te worden. Een echte generatie X.

follow me on:

Leave a Comment: