Jeanet Bathoorn – VrijheidsOndernemer® en Business Mentor
Deel dit bericht met andere ondernemers

De 9 meest gemaakte fouten in LinkedIn

Linkedin biedt zoveel mogelijkheden voor ondernemers en zelfstandigen!

Om je snel op weg te helpen heb ik een opsomming gemaakt van de meest gemaakte fouten in Linkedin. Om een maximaal effect van je Linkedin profiel te hebben is het zaak dat profiel zorgvuldig en uitgebreid in te vullen.

Wat zijn de meest gemaakte fouten?

 1. Dubbele accountnumber-2
  Soms staan mensen 2x of zelfs 3x op Linkedin. Dit is verwarrend voor de persoon die je zoekt. Verwijder de niet actieve profielen en ga door met 1 goed profiel. Hoe? Kijk hier: http://jeanetbathoorn.wordpress.com/2009/07/28/linkedin-dubbele-account-verwijderen/
 2. Homepage niet lezen
  Je netwerk is belangrijk. Wil je weten wat er speelt bij je contacten, lees dan elke dag je homepage even uit en stuur korte berichten naar je connecties als je veranderingen ziet.
  Lees meer: http://jeanetbathoorn.wordpress.com/2009/09/07/houd-je-netwerk-warm-lees-je-homepage-in-linkedin/
 3. Owner of heb je een echt vak?
  craftmanAls je gevonden wilt worden, denk dan vooral concreet. In veel profielen zie ik bij functie het woord “Owner” staan. Dat zegt mij niets.
  Omschrijf je vak, waar kan ik je voor inhuren, waar ben je goed in. Zet dat expres zo in je profiel!
 4. Websites
  Vul websites in, het liefst 3. Heb je een eigen website, vermeld die, maar ook websites van een vakvereniging of bv van je vrijwilligerswerk of een site van een onderwerp waar je betrokkenheid bij hebt. Kies bij het invullen van websites NIET voor My Website of My Company. Dit is te nietszeggend. Kies “Other” en vul in het vrije tekstveld in waar de website over gaat.
 5. Alleen laatste werkervaring ingevuldshelly_southpark_photog
  Vul je volledige werkervaring in. Je weet immers niet hoe je netwerk uit het verleden zich heeft ontwikkeld en je nu wellicht aan nieuwe opdrachten kan helpen.
 6. Niet alle scholen & cursussen ingevuld
  Vul ook hier (vanaf de middelbare school) alles in. Vul het aan met vakgerichte cursussen. Hoe jij je ontwikkelt, zegt iets over jou!
 7. Vakantiekiekje
  Zorg dat je een goede, professionele foto op je profiel zet. Ik heb een sterke voorkeur voor foto’s waarbij het gezicht goed te zien is. De bedoeling van deze foto is herkenning als je elkaar wel in het echt gaat zien.
 8. Linkedin slechts als digitaal cv beschouwen
  Linkedin is veel meer dan je CV. Je kunt er meer informatie in kwijt, het wordt bekeken door zoekmachines en door bv Groups kun je je profileren. Voeg een powerpoint presentatie aan je profiel en men weet waar je bedrijf voor staat. Onderscheid je daarin!
 9. lazy menNiet bijhouden van het profiel
  OK, alles ingevuld? Dan niet achterover leunen, maar blijf actief in Linkedin. Reageer op discussies, stel vragen, deel artikelen, promoot events, etc.
  Houd je profiel bij en je netwerk warm!

SUCCES!

Vrijheid nodig?

Ik ben VrijheidsOndernemer. Wil jij dat ook?
VRAAG DE GRATIS VIDEO AAN!
Leer meteen de eerste 4 elementen en pas ze toe.

Ik stuur geen spam maar heb een missie. Meer VrijheidsOndernemers in de wereld

About the Author Jeanet Bathoorn

Social Media Expert met 1 paar sneakers en een IJslands paard. Business Mentor, ik begeleid je graag in de groei van je bedrijf. Op weg om Digital Nomad te worden. Een echte generatie X.

follow me on:

Leave a Comment: